SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Adventskalender SchoolvoorCoaching - 24 december

Waar ben jij dankbaar voor?

Dankbaarheid, dat voelen wij voor iedereen die ons de afgelopen 24 dagen heeft gevolgd. Misschien ben je één van de bijna 1.700 abonnees, of misschien zocht je ons dagelijks even "los" op. Misschien volg je ons sinds vandaag en misschien al 24 dagen lang.

In alle gevallen: dankjewel!

Straks sluiten we de adventskalender af met een aantal boekentips voor een geïnspireerd nieuw jaar.


Het team van SchoolvoorCoaching wenst je
warme feestdagen en een inspirerend 2024!


Boekentips

En dan nu de boekentips!

Liefde geven, liefde ontvangen

Waarom ontvangen zoveel moeite kost

Boekentip van trainer Viva Meessen:
"Goed boek over begrip voor jezelf en de ander in relaties. En specifiek ook in conflicten."

We beschouwen de liefde als het hoogste goed in ons leven. Desondanks hebben we er in de praktijk veel moeite mee. Met slechte relaties tot gevolg. Hoe komt dit toch? Volgens John Welwood doordat we leven vanuit onze beschadigingen en niet vanuit onze volmaakte wezenskern. Daardoor gaan minderwaardigheid en gebrekkigheid overheersen, met alle complexen en frustraties van dien.

De basis voor goede relaties is, kortom: zelfliefde en zelfacceptatie. Maar hoe helen wij onszelf? Om dat te leren geeft Welwood ons oefeningen en voorbeelden. Hiermee gaan we ervaren dat ons minderwaardigheidsgevoel slechts ingebeeld is en ten onrechte onze essentie overschaduwt.


The Extended Mind

The power of thinking outside the brain

Boekentip van trainer Manu Busschots:
"Helder boek over hoe onze gevoelens en gedachten door meer bepaald worden dan alleen onze hersenen. En zelfs door meer dan ons lijf.”

Want welke bronnen van intelligentie / informatie zijn er naast onze hersenen eigenlijk nog meer? En hoe kun je daar gebruik van maken? Auteur en wetenschapper Annie Murphy Paul neemt je mee in een wereld vol nieuw onderzoek en stimuleert de lezer om buiten het brein te denken. Ook vertelt Murphy Paul over vele beroemde kunstenaars, wetenschappers en schrijvers - en hoe zij op hun beurt die "mentale extensies" gebruikten om problemen op te lossen, ontdekkingen te doen en nieuw werk te creëren.

Manu: “Veel inhoud, maar een helder boek. En ook een geweldige onderbouwing voor de stijl van opleiden & coachen van SchoolvoorCoaching.”


Egotrip

Hoe de reis naar binnen de wereld kan redden

Boekentip van trainer Carlijn Hoogeveen:
“Erg mooi - met mooie filosofische quotes. Over hoe je jezelf ontmoet in het contact met anderen. Dat je leert over jezelf door vol in contact te gaan met de ander. En dat je kan voelen dat je leeft als de volle levensenergie mag stromen.”

In Egotrip neemt Nanja Kolk je mee op reis door de menselijke psyche. Dwars door het ondoorgrondelijke landschap van je brein, door de dichte mist van je onbewuste, langs de kolkende stroom van je gedachten en gevoelens, naar de oeroude wortels van je verleden, en weer terug naar je relaties in het hier-en-nu.


Van Burn-out naar levenszin

De natuurlijke ordening als helend principe

Wist je dat je vermogen tot rouw, de rol in je gezin van herkomst en de mate van contact met je roeping of verlangens voorspellers zijn van de kans op een burn-out?

Boekentip van oud-directeur Ans Tros:
“Een leesbaar en waardevol handboek voor iedereen die mensen met burn-out begeleidt en wil bijdragen aan diepgaande transformatie.”

Dit boek beschrijft de symptomen van een burn-out en hoe je omgang met bovengenoemde factoren daaraan ten grondslag ligt. Jane Alice Coerts heeft het hierbij over de natuurlijk ordening:

  • Rouw hoort bij het leven.
  • Op de plek die je bij geboorte kreeg, gedij je het best.
  • En ieder mens heeft een unieke roeping.
Ook komt de begeleiding van mensen met een burn-out aan de orde. Burn-out is een uitvalsverschijnsel op cognitief, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Om blijvend te herstellen, is dan ook een holistische aanpak noodzakelijk.