Home > Opleidingen > Teamcoaching > Teamcoaching en Groepsdynamiek
Teamcoaching en Groepsdynamiek

Training Teamcoaching en Groepsdynamiek

(9,1 op Springest)
Krijg grip op de groepsdynamiek en maak je rol in teams effectiever.
4 dagen
max. 12 deelnemers
vanaf 1.806 excl. btw
28 aug 2024 - 30 aug 2024

Beschrijving

Tijdens deze ervaringsgerichte training leer je werken met teamcoachtechnieken die jou in staat stellen om in een groep of team authentieker, congruenter én effectiever te interveniëren in het moment. Dit levert niet alleen meer resultaat op, maar kost je ook nog eens minder energie. Na deze training weet jij hoe je groepen en teams doeltreffend kunt (bege)leiden, zonder daar hard voor te hoeven werken. 

Tijdens deze praktische training leer je teamcoachvaardigheden inzetten om de juiste interventie op het juiste moment toe te passen. De basis voor doeltreffende interventies in jouw rol als coach, (bege)leider of teamlid, is het doorzien van opvattingen en interactiepatronen en het benoemen ervan in relatie tot de teamdoelen. Hier ga je tijdens deze training dan ook volop mee aan de slag.

Doordat je de onderstroom helder leert waarnemen en benutten, ben je beter in staat om boven tafel te krijgen wat de groepsdynamiek belemmert én wat deze kan verbeteren. Bovendien leer je hoe je teams verantwoordelijkheid kunt laten nemen voor zowel de samenwerking als de resultaten. Na deze training sta je steviger, energieker en met meer ervaring en (zelf)vertrouwen op de werkvloer.

Ik had niet verwacht dat het dubbel leren zó effectief zou zijn: kennis en ervaring opdoen, tegelijk met het groeien van de groep zelf. Ook een mooie afwisseling tussen theorie en oefenen met je eigen cases. Ik kan nu beter een groep of team begeleiden – en effectiever aan een teamvergadering deelnemen.

– Roel Wever

Wat brengt de training Teamcoaching & Groepsdynamiek jou?

  • meer inzicht in de teamontwikkelingsfasen en je bent vrijer in je handelen binnen groepen en teams;
  • oefenen met het herkennen en benoemen van patronen in teams, waardoor je beter in staat bent om ze te helpen als een dynamisch geheel tot de beoogde resultaten te komen;
  • een grote stap in het ontwikkelen van de vaardigheden en het (zelf)vertrouwen om de aangereikte tools en technieken toe te passen;
  • je weet beter hoe je jouw team(s) kunt begeleiden en activeren, zonder daar hard voor te hoeven werken;
  • meer zicht op je eigen stijl en valkuilen als teamlid én als teamcoach;
  • meer op je gemak met ongemak in een groep of team, want je weet hoe je, ook in moeilijke situaties, meer grip kunt krijgen op de groepsdynamiek.

Als je zelfs tijdens de training de groep kan transformeren van M1- naar M3-niveau, is de les binnen de les van een heel ander niveau. De trainer was echt heel goed!

Monique

Voor wie is deze training?

De training Teamcoaching & Groepsdynamiek is voor iedereen die doeltreffender wil interveniëren in de groep als geheel. Het uitgangspunt is om vaardiger te worden in het coachen en het begeleiden van een team in hun teamontwikkeling. Of je nu teamlid, begeleider of adviseur bent, je ontwikkelt kennis over de verschillende fases van teamontwikkeling en weet wat je moet doen om daarop in te spelen.

Alles wat je aangereikt krijgt kun je direct toepassen in de praktijk. Je bent dus écht in staat om doeltreffende interventies te doen, om naar de spanning toe te bewegen en om een team te begeleiden in een ontwikkelvraag.

Wil jij je liever langere tijd onderdompelen in de wereld van het professioneel coachen van teams en/of weet je nu al dat je gecertificeerd teamcoach wilt worden? Dan past onze leergang Teamcoaching waarschijnlijk beter bij je.

Losse dagen of liever een blok met overnachting?

We bieden de training Teamcoaching en Groepsdynamiek in twee varianten aan. Beide opties bestaan uit evenveel trainingsuren.

3-daags blok

Je kunt kiezen voor de blokvariant waarbij je drie aaneengesloten dagen (met avondprogramma) op locatie blijft. Dit is inclusief overnachting.

4 losse dagen

Of je volgt de training in vier losse dagen met een doorlooptijd van een maand. De dagen zijn dan van 09:30 – 17:15 uur bij School voor Coaching of incidenteel op een externe locatie.

Programma

Tijdens deze training krijg je, in een relatief korte tijd, allerlei handvatten aangereikt om teams op een coachende manier te leren begeleiden en activeren. Hierbij is er ruimte voor theorie, maar ligt de nadruk op de praktijk. Je gaat tijdens deze dagen dus vooral oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Dit helpt je de verschillende teamcoachtechnieken eigen te maken en daarin jouw persoonlijke stijl te ontdekken. 

Gedurende de training oefen je in de groep met eigen teamsituaties en doe je zowel ervaring op in de rol van teamlid als teamcoach. Zo leer je je in een team te verplaatsen en het effect van jouw interventies te begrijpen. Samen met je mededeelnemers ervaar je de teamontwikkelingsfasen aan den lijve en leer je dus niet alleen óver groepsdynamiek, maar onderga je hem ook.  Alles wat er in de groep gebeurt, wordt meegenomen en ingezet in de training om van te leren. Door regelmatig feedback te geven en te ontvangen, krijg je inzicht in jouw eigen coachstijl – én in die van anderen.

Emil Muller

Emil Muller

Altijd nieuwsgierig en op zoek naar iets nieuws en groei. Oprecht en eerlijk. Benoemt wat hij ziet en creëert vertrouwen door verbinding.

Bekijk profiel
Gideon Stijns

Gideon Stijns

Altijd de rust zelve, komt pas in actie op het juiste moment, en is dan best direct, met respect én een vleugje humor.

Bekijk profiel

3-daags blok

De kosten voor deze training in blokvariant bedragen € 2030,- exclusief btw, inclusief studiemateriaal, lunch, diner en overnachting.

4 losse dagen

De kosten voor de losse dagen variant van deze training bedragen € 1806,- exclusief btw, inclusief studiemateriaal en lunch.

Liever een btw-vrije factuur?

Dat kan. Bij je aanmelding kun je aangeven of je een btw-vrije factuur wil ontvangen.

Training

Teamcoaching en Groepsdynamiek

Variant: Blok

3-daags blok

Training

Teamcoaching en Groepsdynamiek

Variant: Dag

Losse dagen

Training

Teamcoaching en Groepsdynamiek

Variant: Blok

3-daags blok

Training

Teamcoaching en Groepsdynamiek

Variant: Dag

Losse dagen

Training

Teamcoaching en Groepsdynamiek

Variant: Blok

3-daags blok

9.5/10
December 2022
De manier waarop ik de stof direct en indirect tot me heb kunnen nemen heeft me positief verrast. Ik merk al dat ik bewust om ga met wat ik om mij heen zie gebeuren, wat dat met mij doet en welke rol ik daar speel. Ook weet ik dat ik mijn gedrag niet 180% anders hoef te doen om als team verder te komen. Bijzonder ook; het proces waar we als groep zelf doorheen zijn gegaan. Om een veiligheid te creëren zodat iedereen bijdrages kon geven en ontvangen. Ik heb het ervaren als zeer prettig en intensief.
Mark van Kesteren
Scum Master
10/10
Februari 2022
Als je zelfs tijdens de training de groep kan transformeren van M1- naar M3-niveau, is de les binnen de les van een heel ander niveau. De trainer was echt heel goed! Zowel jouw eigen onderstroom wordt aangepakt tijdens de les, als die van de groep. Alle persoonlijke doelen en meer behaald door veel te leren van de groep zelf. Meest bijgebleven: de groepsdynamiek onderling en de vele oefeningen. Veel geleerd ook al was het niet mijn eigen casus.
Monique
HR adviseur

Hulp bij jouw keuze?

Persoonlijk advies of vragen over de opleiding? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!