Home > Opleidingen > Coaching > Coachtechnieken
Coachtechnieken

Training Coachtechnieken

(9,4 op Springest)
Vergroot met behulp van coachtechnieken je bewegingsvrijheid en effectiviteit in elk gesprek.
4 dagen
max. 12 deelnemers
1.806 excl. btw
08 okt 2024 - 12 nov 2024

Beschrijving

Tijdens deze ervaringsgerichte training leer je werken met coachtechnieken die jou in staat stellen om in elk gesprek authentieker, congruenter én doeltreffender te communiceren. Door direct met de aangereikte modellen aan de slag te gaan, ervaar je aan den lijve wat er nodig is om je gesprekspartner op jouw eigen wijze in beweging te brengen. Na deze training voer je jouw (coachende) gesprekken met meer (zelf)vertrouwen, plezier én energie.

Tijdens deze praktische training leer je coachtechnieken inzetten om anderen te helpen zelf de antwoorden te vinden op hun vragen, dilemma’s of problemen. Hierdoor wordt een gesprek niet alleen effectiever, het brengt ook meer rust en voldoening – voor beide partijen.

Door onderling volop te oefenen met coachende gesprekken, breng je de technieken direct in de praktijk en ga je ervaren in plaats van ‘leren’. Tijdens deze training word jij je bewuster van je eigen houding en ontdek je hoe je meer achterover kunt leunen en anderen aan het werk kunt zetten tijdens een gesprek.

Het was boven verwachting; positief verrast over hoeveel ik heb geleerd! Het was fijn om de theorie meteen in de praktijk toe te kunnen passen. Ik heb geleerd hoe ik mezelf als instrument kan inzetten en zo écht oprechte, persoonlijke en diepe gesprekken kan voeren.

– Renske van den Broek

Wat brengt de training Coachtechnieken jou?

  • vrijheid in je handelen, omdat je jouw overtuigingen, valkuilen en automatismen hebt onderzocht en weet hoe deze je interacties beïnvloeden;
  • vertrouwen met coachtechnieken die kunnen bijdragen aan jouw authenticiteit en congruentie in interacties;
  • je beschikt over de vaardigheden en het (zelf)vertrouwen om de aangereikte tools en technieken ook echt toe te passen;
  • weet je hoe je jezelf in kunt zetten als instrument om je gesprekspartner in beweging te brengen;
  • bedrevenheid in het onderscheiden wat van jou is en wat van de ander en heb je geoefend met het loslaten van projecties;
  • je bent meer op je gemak met ongemak tijdens een gesprek; want je weet hoe je snel en effectief tot de kern kunt komen.

Ik kon niet bedenken dat deze training zoveel zou kunnen brengen: ervaring, kennis, verdiepende zelfreflectie. Het gaat voorbij specifieke leerdoelen. Een heel bijzondere training met een heel bijzondere trainer!

– Isabelle Fabre

Voor wie is de training Coachtechnieken?

De training Coachtechnieken is voor iedereen die sterker wil worden in (coachende) gesprekken. Het uitgangspunt is om vaardiger te worden in het coachen en het begeleiden van anderen in hun persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Echter heeft de training ook direct impact op elke interactie die je met anderen aangaat.

Alles wat je aangereikt krijgt kun je direct toepassen in de praktijk. Je bent dus écht in staat om coachende gesprekken te voeren, om naar de spanning toe te bewegen en om de anderen te begeleiden in een ontwikkelvraag.

Wil jij je liever langere tijd onderdompelen in de wereld van professioneel coachen en/of weet je nu al dat je gecertificeerd coach wilt worden? Dan past onze leergang Coaching voor Professionals waarschijnlijk beter bij je.

Programma

De training Coachtechnieken bestaat uit 4 dagen verspreid over een maand van 09.30 tot 17.15 uur.

Tijdens deze training krijg je, in een relatief korte tijd, allerlei handvatten aangereikt om in een (coachend) gesprek sneller tot de kern te komen. Hierbij is er ruimte voor theorie, maar ligt de nadruk op de praktijk. Je gaat tijdens deze dagen dus vooral oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Dit helpt je de verschillende coachtechnieken eigen te maken en daarin jouw persoonlijke stijl te ontdekken.

Iedereen neemt zijn of haar eigen coachvraag mee en tijdens de training coach je elkaar op deze praktijksituaties. Door telkens af te wisselen tussen de rol van coach en coachee, krijg je niet alleen meer inzicht in jouw valkuilen tijdens het coachen, maar ook in de achterliggende thema’s en patronen die daar een rol in spelen.

De kosten voor deze training bedragen € 1.805,- exclusief btw en inclusief studiemateriaal.

Liever een btw-vrije factuur?

Dat kan. Bij je aanmelding kun je aangeven of je een btw-vrije factuur wil ontvangen.

Training

Coachtechnieken

Training

Coachtechnieken

10/10
Juli 2023
Heel volledig. Prettige afwisseling van theorie en praktijk, met nadruk op zelf doen. De trainer is heel professioneel, met veel gevoel voor de ijsberg. Door mij en anderen zelf patronen te laten ontdekken in ons gedrag konden we ook ontwikkelstappen zetten hierin. Veel zelfinzicht. Ook als je geen manager of coach bent of wilt worden kan je verder met deze training.
Rogier Stout
sr. beleidsmedewerker HRM/procesbegeleider
10/10
Mei 2022
Het was boven verwachting, positief verrast over hoe veel ik heb geleerd! Het was fijn om de theorie meteen in de praktijk toe te kunnen passen. Ik heb geleerd hoe ik mezelf als instrument kan inzetten en zo écht oprechte, persoonlijke en diepe gesprekken kan voeren. Daarnaast mooi dat ik persoonlijke issues kon aankaarten en hier ook op werd gecoacht. Heb zowel op professioneel als persoonlijk vlak een hoop mogen leren van het programma, en gemerkt hoe erg alles met elkaar in verband staat. Alleen dit is al een hele mooie les. Ik ben me ook bewuster geworden van mijn sterktes en hoe ik deze kan inzetten.
Renske van den Broek
Marketing Consultant

Hulp bij jouw keuze?

Persoonlijk advies of vragen over de opleiding? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!