Home > Inspiratie > Nieuws > We hebben een nieuwe huisstijl!

We hebben een nieuwe huisstijl!

Onze missie in een nieuw jasje! Maar waarom? Creatief Directeur Anne en Branding Specialist Lotte vertellen je waarom het tijd was voor een update.

We hebben een nieuwe huisstijl!

Nieuwe huisstijl

Een nieuwe huisstijl, wat leuk! Maar… waarom?

Anne: Het afgelopen jaar heeft voor ons in het teken gestaan van het aanscherpen van ons verhaal. Herijken: wie is School voor Coaching als organisatie? Waar staan we voor? Waar geloven we in?

Aan de basis van al onze opleidingen ligt nog altijd dezelfde missie: bewuste mensen, bevlogen teams en bezielde organisaties. Zij maken de wereld mooier! Na 27 jaar wortelen onze opleidingen nog steeds in diezelfde oorsprong. Ze groeien vanuit een stevig en doorleefd fundament. Maar hoé we dat doen is door de jaren heen gegroeid en verrijkt.

Lotte: Het was heel waardevol om al die vanzelfsprekendheden onder de loep te nemen en hier opnieuw woorden aan te geven. Om juist ook die impliciete boodschappen weer expliciet te maken. De wezenlijke essentie van School voor Coaching opnieuw onder woorden brengen, dat was een ontzettend leuk, creatief en diepgaand proces.

Anne: We zagen dat onze visie en missie staan als een huis. Maar concludeerden ook dat onze website en ons logo dit niet meer wisten uit te stralen.

Wat is er nieuw

Tot welke veranderingen heeft het herijken geleid?

Lotte: Onze missie en visie heb ik samen met een heel fijn team omgezet in een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Op basis daarvan heeft onze webdesigner een prachtige nieuwe website ontworpen. Al met al zijn we dus gegaan voor een compleet nieuwe look & feel, die beter past bij wie we zijn. En eerlijk: die ook wat meer van deze tijd is. 😉

Anne: Op inhoud doen we nog steeds hetzelfde: we blijven een toonaangevend coachings- en opleidingsinstituut. Onze opleidingen staan klaar voor mensen die willen coachen als vak – of in hun vak. En dus vind je deze (bekend én nieuw) nog steeds in het opleidingenoverzicht.

Daarnaast kun je bij ons nu ook zelf een coach vinden voor 1-op-1 sessies, teamcoaching en executive coaching. En tot slot hebben we beter zichtbaar gemaakt dat we al jaren incompany trajecten verzorgen, op maat gemaakte trajecten voor team, organisatie en leidinggevenden. Uiteraard vanuit dezelfde missie: bewuste mensen, bevlogen teams en bezielde organisaties.

Een komma?

Nog even terug naar het nieuwe logo. School voor Coaching en dan… een komma? Wat volgt daarna dan?

Lotte: Haha, leuk als het logo vragen oproept! Een goedgeplaatste komma is een rustpunt in een zin. Het staat symbool voor de stilte tussen de woorden. Voor een stuk vertraging. Maar ook voor hetgeen niet direct zichtbaar of hoorbaar is – en toch zo bepalend is voor het ritme en de betekenis van een boodschap.

Ook bij School voor Coaching leer je werken met dat wat er niet gezegd wordt. Door te vertragen en te verstillen, door te luisteren en voelen tussen de regels. Door te kijken naar dat wat eerder niet zichtbaar was.

Maar ook: met een komma stopt het niet. Elke opleiding is een begin. Bij ons leg je het fundament voor jouw vakmanschap, maar daarna is het aan jou om dit in de wereld te zetten. Wat ga je doen met al je nieuwe inzichten en vaardigheden als je de deur uitloopt?​

‘Die komma? Die staat symbool voor de stilte tussen de woorden. Ook bij School voor Coaching leer je werken met dat wat er niet gezegd wordt. Door te vertragen en te verstillen, door te luisteren en voelen tussen de regels.’

Trouwe volgers

Wat betekent deze nieuwe look & feel voor huidige deelnemers en trouwe volgers?

Anne: in principe niks! Behalve dat we hopen nu nóg beter gevonden te worden in dat waar we zo goed in zijn. Ons vakmanschap blijft altijd onze trots, dus de kwaliteit van onze opleidingen blijft onveranderd. Net als de vertrouwde gezichten van onze leergangcoaches en trainers. Wél hebben onze bestaande opleidingen gezelschap gekregen van broers en zussen die nog verder verdiepen. Dus onze trouwe volgers? Die zijn nog even welkom als altijd!

 

Welke opleiding past bij mij?

Ben je je aan het oriënteren op een opleiding tot coach, teamcoach of coachend leider? Met een luisterend oor én hart geeft ons kantoorteam je eerlijk advies.