Home > Opleidingen > Coaching > Meesterschap in Coaching
Meesterschap in Coaching

Meesterschap in Coaching

Verdiepende opleiding voor ervaren coaches en coachende professionals.
10 dagen
max. 14 deelnemers
5.350 excl. btw
15 nov 2024 - 28 mei 2025

Beschrijving

Je hebt als (team)coach, in je vak of als vak, een solide fundament gelegd. En voelt nu het verlangen naar nieuwe inspiratie, verdieping van je kunde en verbreding van je vakkennis. Je wil je vakmanschap professionaliseren en verfijnen. Hierbij heb je de wens te leren van door de wol geverfde professionals. En wil je verdiepen op je eigen, persoonlijke thema’s. Want je weet: de reikwijdte van je begeleiding gaat maar zo ver als je zelf bent.

Kortom: het is tijd voor jouw reis naar expertise.

In deze opleiding nemen zes specialisten je mee in de methodiek waar zij in excelleren. Per blok staan één of twee van hen centraal. Theorie en technieken ervaar je hierbij aan den lijve, zoals je dat van School voor Coaching gewend bent. Zo kan je niet alleen de kunde afkijken, maar word je er ook op hoog niveau aan onderworpen.

Bovendien maakt iedere expert iets anders in je wakker, persoonlijk en vakinhoudelijk.

De gehele opleiding wordt begeleid door één vaste leergangcoach. Deze ondersteunt je op de rode draad van jouw proces. En verbindt de verschillende thema’s op jouw reis naar expertise. Samen met (maximaal) 13 andere ervaren coaches til je elkaar bovendien collectief naar een hoger niveau.

De opleiding Meesterschap in Coaching beslaat in totaal 10 dagen, in een periode van ongeveer 10 maanden. Het programma bestaat uit een startdag, vier blokken van twee aaneengesloten dagen en een afrondingsdag.

Hieronder een schets van de verschillende expertises die aanbod komen. Onder het kopje programma vind je meer detail informatie.

Wat brengt de leergang Meesterschap in Coaching jou?

Na afloop van deze opleiding hebben zes senior experts je meegenomen in hun specialisme. Jouw vakkundigheid als coach heeft hierbij een nieuw level bereikt.

Je bent gegroeid in de breedte, maar vooral ook in de diepte. Want zoals je van School voor Coaching gewend bent, leer je wezenlijk door zelf te ervaren. Het bereik van je interventies is dus groter omdat jij zelf zoveel groter bent geworden. Ook jij bent aangeraakt op de grens.

Voor wie is deze leergang?

Als coach heb je een stevig fundament ontwikkeld: in je vak of als vak. Je kent jezelf inmiddels op een diepere laag. Hebt rust gevonden in je communicatie. En kracht in je interventies.

Daarnaast roept de wens naar verdere verdieping. Verdieping van de ambachtelijke vaardigheden van het coachvak. En verdieping op je persoonlijke thema’s. Iemand begeleiden kan immers maar zo ver als je zelf bent. En bovendien herken je vast een rode lijn in de sessies die bij jou niet stromen.

Je coacht op zelfstandige basis of binnen je functie. Je bent bijvoorbeeld: projectmanager, trainer, docent, bedrijfscoach, zelfstandig coach, teammanager, organisatieadviseur, hrm-medewerker of leidinggevende.

Programma

De volgende thema’s en methodieken komen aan bod:

Startdag | Van Contract naar Coachvraag

  • Contracteren: Een goed proces begint met contracteren. Heb je helderheid en wezenlijk commitment op de coachvraag? Dan kun je daarna met rust en focus aan de slag.

Blok 1 | Ruimte & Bedding

  • Holding Space & Liminal Space: Ontdek hoe je liefdevol ruimte maakt. Voor je coachee én voor jezelf. Zo ben je in staat werkelijk aanwezig te zijn. En bedding te bieden. Extra belangrijk in de transitiefase (liminal space) die een goed coachtraject kenmerkt. Een fase waarin je ook als coach hebt te verduren…
  • Intuïtie: Ieder van ons is in staat om helder te voelen, zien of weten. Maar durf je hier ook op te vertrouwen in je werk? En hoe zet je je intuïtie effectief in? Het vraagt lef, maar wie durft wordt beloond. Je interventies worden uitzonderlijk krachtig.

Blok 2 | Aansluiten & Liefdevol confronteren

  • Situationeel Coachen: Is jouw coachstijl eigenlijk wel dienend? Want wat (het beste) werkt, verschilt per persoon en per coachvraag. Iedere coach heeft zo zijn eigen stijl en voorkeur. Maar als het je lukt je palet te verbreden, vergroot je ook het speelveld…
  • Intimiteit en Liefdesenergie: Liefdevol confronteren en werken op de grens. Hoe doe je dat veilig? Want als het niet-weten ruimte krijgt, wordt het spannend. Voor de coachee, maar ook voor de coach. Dit grenzenwerk gaat over jezelf ten volle inbrengen, ten dienste van de coachvraag.

Blok 3 | Systemisch Werk

  • Plekbewustzijn: De plek uit je eigen gezin van herkomst, is ook de plek die jij als coach goed kent. Je ontdekt de kracht en de valkuil van deze plek. En verkent bovendien wat er nog meer mogelijk is…
  • Systemisch Werken:  Werken met patronen en systemische principes in een-op-een-coaching. Je leert de systemische bewegingen herkennen. En ziet bovendien op welke patronen het huidige gedrag van coachee (of systeem) een antwoord is…

Uiteraard doorleef je ook in dit blok de theorie, door deze zelf aan den lijve te ondervinden.

Blok 4 | Executive Coaching

  • Werken in de context van het (organisatie)systeem:  Je eigen vrijheid ontwikkelen, is bij uitstek belangrijk als executive coach. Waarom? Omdat juist in de toplaag van organisaties nadrukkelijk veel sprake is van: overdracht en projectie – én van eenzaamheid. Hierdoor wordt de overleefstrategie bij leiders altijd getriggerd.

Zodoende neigen zij al gauw naar:

  • Ofwel te veel aanpassing, waardoor ze hun eigenheid verliezen.
  • Ofwel naar verharding, als bescherming tegen de buitenwereld.

Daarom ontdek je in dit blok hoe jij als coach deze leiders voor kunt gaan – in het vinden van de optimale balans tussen aanpassing en eigenheid.

Studiebelasting

Deze opleiding is goed te combineren met een (voltijd)baan. Naast de opleidingsdagen schrijf je per blok één reflectieverslag. Daarnaast bereid je voor de afrondingsdag een korte (ervaringsgerichte) presentatie voor over jouw persoonlijke thema als coach & mens. Ofwel: over de rode draad van jouw reis.

Werkwijze

Meesterschap in Coaching is een ervaringsgerichte opleiding. Alle theorie en technieken ervaar je dus aan den lijve – en vanuit de thema’s die bij jou persoonlijk spelen. Als mens en als coach. Tijdens de opleiding kijk je de kunde natuurlijk af van de experts, maar zal je deze ook nadrukkelijk ervaren. Eigen thema’s worden hierdoor verder verkend en doorleefd. Na afloop van deze opleiding ben je dus lichter als mens, maar een zwaargewicht geworden in je vak.

Anne Vennemann

Anne Vennemann

Nieuwsgierige, creatieve doener & denker. Maakt met liefde en scherpte los wat vastzit.
Bekijk profiel
Carlijn Hoogeveen

Carlijn Hoogeveen

Vrije geest met veel levensenergie. Scherp oog en nieuwsgierig naar de mens.

Bekijk profiel
Ellen Havenaar

Ellen Havenaar

Levensgenieter in hart en nieren, intervenieert stevig en glashelder - met een open hart. In verbinding met zichzelf en de ander.

Bekijk profiel
Jikkemien Schutte

Jikkemien Schutte

Verbindend, warm en confronterend op liefdevolle wijze. Enthousiast, nieuwsgierig. Zich altijd verwonderend over de magie van het leven.

Bekijk profiel
Leonne Timmermans

Leonne Timmermans

Diepgaand en luchtig. Open, direct. Weet liefdevol te confronteren, met humor.

Bekijk profiel
Manu Busschots

Manu Busschots

Rustig, compassievol en opmerkzaam. Voelt goed aan. En moedigt aan om de eigen volgende stap te zetten.

Bekijk profiel
Petra de Bruijn

Petra de Bruijn

Liefdevol, sensitief en krachtig. Ziet en hoort veel, ook dat wat niet gezegd wordt.

Bekijk profiel

De investering van de opleiding Meesterschap in Coaching bedraagt € 5.850,- exclusief btw en inclusief studiemateriaal.

Liever een btw-vrije factuur?

Dat kan. Bij je aanmelding kun je aangeven of je een btw-vrije factuur wil ontvangen.

Master

Meesterschap in Coaching

Meer weten? Volg het webinar!

Maak online kennis met één van de leergangcoaches en stel al je vragen tijdens dit interactieve webinar.
30 sep 2024
gratis

Hulp bij jouw keuze?

Persoonlijk advies of vragen over de opleiding? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!