Home > Certificering

Certificering

Professioneel coachen is een vak. Als je bekwaam, resultaatgericht en vanuit een heldere visie wilt leren coachen, vraagt dat een gedegen theoretisch fundament.

Tegelijkertijd kun je alleen leren coachen door (ook) veel praktijkervaring op te doen. Deelnemers verwerven deze praktijkervaring tijdens de leergangen, door intensief te oefenen met elkaar en proefcoachees, op basis van de coachcompetenties. Op deze manier kunnen zij hun vakmanschap in het coachvak zien groeien en onderbouwen.

Professionele coaches onderscheiden zich doordat zij kunnen reflecteren op hun eigen aanpak en interventies weten te plegen vanuit zowel theorie, als praktijk en zelfkennis.

Wat houdt een certificering als (team)coach bij StiR of LVSC in?

Sinds 2008 is de leergang Coaching voor Professionals erkend door StiR (Stichting Registratie) en kun je je hier laten registreren als Erkend Coach. Sinds 2014 geldt dat ook voor de leergang Teamcoaching. Mensen die deze leergang vanaf 2012 succesvol hebben afgerond kunnen zich bij StiR laten registreren als Erkend Teamcoach. Je registratie als Erkend Coach bij StiR is vijf jaar geldig. Meer informatie over aanmelden voor registratie van Erkend Coach of Erkend Teamcoach vind je bij StiR.

Sinds juli 2019 kun je je ook laten registreren als Registercoach of -teamcoach bij LVSC. Dit geldt voor iedereen die in of na 2013 een leergang met certificaat heeft afgerond. Bij de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) zijn ruim 2.000 gekwalificeerde en ervaren coaches en supervisoren aangesloten. Aanmelden als Registercoach of -teamcoach doe op de website van LVSC.

Waarom kiest School voor Coaching voor deze keurmerken? 

De StiR-competenties en het LVSC-narratief van de coach vormen de leidraad in het leerproces van onze cursisten en borgen de ontwikkeling naar een stevig fundament voor (team)coaching.

School voor Coaching werkt samen met StiR en LVSC, omdat deze keurmerken aansluiten op onze visie op coaching – persoonlijke groei wordt gekoppeld aan het verwerven van vakmanschap. StiR en LVSC bieden keurmerken waarbij je coachcompetenties in de praktijk moet kunnen aantonen. Je rondt de leergang dus pas af met een certificaat, als je aantoont dat je de coachcompetenties beheerst.