Home > Opleidingen > Workshops > Coachen van Potentieel
Coachen van Potentieel

Workshop Coachen van Potentieel

Stimuleer nieuwe inzichten, ontketen potentie en ontsluit een toekomst vol daadkracht.
1 dag
max. 12 deelnemers
315 excl. btw
20 nov 2024

Beschrijving

Coach jij anderen graag bij het maken van een nieuwe stap? (En sta je zelf misschien ook wel op een omslagpunt?) Begeleid je mensen die een andere invulling wil geven aan hun leven of werk? Voel je de behoefte het roer om te gooien en anderen hier ook in te begeleiden? Of sta je – zakelijk of privé – aan de start van een nieuw project? Dan is deze workshop voor jou!

Workshop

Coachen van Potentieel

Het begeleiden van toekomstgerichte vraagstukken (in jezelf of bij een ander) biedt veel mogelijkheden:

 • Hoe stimuleer je bijvoorbeeld het ontstaan van nieuwe inzichten?
 • Hoe ontsluit je de potentie van een coachee – of een project?
 • Hoe geef je richting aan een idee?
 • Hoe zet je latente verlangens in het licht?
 • En hoe zorg je dat een idee ook echt tot vorm komt?

In deze ervaringsgerichte workshop onderga je het antwoord op deze vragen zelf, en leer je tegelijk hoe je een ander hierin begeleidt.

De workshop in een notendop

 • Ontdek de verschillende fases van transformatie.
 • Beweeg voorbij het inzicht alleen.
 • Word vrijer (en daarmee effectiever) in je begeleiding.
 • Ontdek hoe je de belemmeringen van élk idee of potentieel in kaart brengt.
 • Ervaar systemische werkvormen die leiden naar verrijking en concretisering: van droom naar realisatie.

In deze workshop leer je:

 • Werken met concrete werkvormen en coachtechnieken – waarmee je een ander (of jezelf) van idee naar vorm begeleidt.
 • Hoe je met jouw begeleiding ieder idee of potentieel (dat waar de coachee meer van wil in het leven) verrijkt vanuit het onderbewuste. Hieruit ontstaat richting en potentie.
 • Gericht te werken met de belemmerende gedachten en overtuigingen die (bewust en onbewust) meedoen, in relatie tot het waarmaken van de droom.

Programma

De workshop Coachen van Potentieel bestaat uit 4 programmaonderdelen.

Fase van transformatie

 • We maken kennis met elkaar en de verschillende fases van transformatie, waarbij we verdiepen op de theorie achter dit fenomeen. Hoe kom je tot een inzicht? En: hoe kom je daar voorbij? Want een inzicht is leuk, maar iets doen met het inzicht is nodig voor succes. Natuurlijk gaan we hierbij zelf ervaren! We zoomen in op jouw eigen potentie, als mens en als coach. Welke potentie heb je zelf nog niet ontgonnen? En wat houdt je daar nu nog tegen?
 • Een coachtraject starten met een heldere coachvraag is belangrijk. Tegelijkertijd vraagt elke transformatie in de kern om een shift. En dus kan te strak binnen de coachvraag blijven ook averechts werken. Je gaat dan ook ervaren hoe het is om vrijer te bewegen in je begeleiding. Onderweg pik je informatie op over de potentie, de wil, de patronen en de blokkades van je coachee. Alles is immers informatie.
 • Vaak spelen er ook belemmeringen die ons ervan weerhouden tot transformatie te komen. Of voorkomen dat we de gewenste transformatie daadwerkelijk in de wereld te zetten. Het is belangrijk je hier als coach bewust van te zijn. Want zelfs als het inzicht van jouw coachee is veranderd, zijn diens (onbewuste) overtuigingen en patronen dat niet per se…

  In dit programmaonderdeel gaan we aan de slag met de vier gebieden van belemmering die elk idee of potentieel kent. Door middel van 4 bijbehorende vragen breng je belemmeringen in kaart. Als gevolg ervaar je meteen welke belemmeringen jijzelf ondervindt om te bereiken wat je wil.

  We sluiten de ochtend af met een lichaamsgerichte oefening. In deze oefening ervaar je waar je nog belemmeringen hebt los te laten. En ontdekt je wat jou hier persoonlijk nog in te doen staat.
 • Na een heerlijke lunch bij restaurant Goesting, gaan we aan de slag met systemische werkvormen. Systemisch werk helpt naar een inzicht toe te bewegen – én helpt vooral ook om het inzicht te voeden met nieuwe mogelijkheden. Als je eenmaal een inzicht of idee hebt, voeg je met systemisch werk steeds meer context toe. Zo verrijk je het inzicht. (De potentiële toekomst kan onderzocht worden in het nu.) Vanuit die verrijking ontstaat richting. De potentie gaat stromen en deze wordt zicht- en voelbaar. Oftewel: de potentie wordt concreet.

  Tijdens dit dagdeel oefenen we met verschillende werkvormen. Denk hierbij aan schrijf- en visualisatieoefeningen. En het opstellen van de situatie met voorwerpen en materialen.

  We leren deze middag de systemische inzichten te vertalen naar concrete richting en acties waar de coachee mee aan de slag kan. Zo kan deze met vertrouwen de eerste stappen zetten van droom naar realisatie.

De kosten voor deze workshop bedragen € 315,- exclusief btw en inclusief studiemateriaal.

Liever een btw-vrije factuur?

Dat kan. Bij je aanmelding kun je aangeven of je een btw-vrije factuur wil ontvangen.

Mariëtte Alblas

Mariëtte Alblas

Helder en nieuwsgierig, met een kwinkslag. Werkt vanuit zingeving en heeft een grote liefde voor leren en proberen.
Bekijk profiel

Hulp bij jouw keuze?

Persoonlijk advies of vragen over de opleiding? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!