SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Adventskalender SchoolvoorCoaching - 8 december

Op welke manier heb jij je hart leren beschermen?

"Velen van ons pantseren hun hart op jonge leeftijd doordat we geraakt worden," schrijft trainer Carlijn Hoogeveen op onze teampagina. "Er ontstaat een beschermingslaag die om ons hart heen groeit. In de volwassenheid is het dan de uitdaging om (opnieuw) te leren, werkelijk vanuit een open hart de ander te ontmoeten… Dat gaat over acceptatie van jezelf en daarmee ook de ander.

Als je je hart openzet naar jezelf, en dat mee kan nemen naar de ander toe, ontstaat er mildheid en gaat het veel meer stromen. Levensenergie komt er dan ook bij. Hoofd, hart en bekken komen samen. Als dat voluit mag stromen, dan komt er een energiebron vrij, waarmee je bergen kan verzetten.

Het is fantastisch om jezelf vanuit die energie in contact met de ander te brengen. Daar komen hart, hoofd en lijf samen in mijn coaching."

Carlijn: "Voor mij gaat coaching over samen optrekken met iemand die een vraagstuk heeft en die bereid is naar zichzelf te kijken. Samen onderzoeken en vervolgens dat wat vastzit in beweging te brengen - door iemand in contact te brengen met dat wat werkelijk leeft. Door middel van nieuwe inzichten en ervaringen (oefeningen) gaat de ander vertrouwen op zijn eigen pad.

In iedere ontmoeting neem je jezelf mee, en ook als coach laat ik mijzelf raken. Zowel één-op-één als wanneer ik een team coach, ga ik na: wat doet het verhaal van de ander met mij? En hoe ken ik dit verhaal in mijzelf? Om hier vervolgens ook met mildheid naar te kunnen kijken.

Als coach normaliseer je zo het ongezegde, zonder veroordeling. Hierdoor ontstaat er ruimte en vrijheid bij de coachee. En dat is waar ik het liefste mee bezig ben als coach: mensen hun eigen vrijheid laten ervaren."

_ _ _