SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

SvC Magazine 2021/2022

Ontvang ons SvC Magazine kosteloos per post of download het als pdf

Ieder jaar geeft SchoolvoorCoaching het SvC Magazine uit. Het magazine staat vol interviews, columns en praktijkverhalen van trainers en coaches die elk op hun eigen manier het bewustzijn helpen verruimen.

In het SvC Magazine van dit jaar laten we je kennismaken met ontdekkingsreizigers die de roep van hun ziel volgden en jou nu deelgenoot maken van hun schatten. En zoals altijd vormt het bewust worden - en overstijgen - van je bewustzijn weer een rode draad.

Vraag ons SvC Magazine  gratis aan als PDF of per post.

   

Petra de Bruijn:
"Zodra je zicht krijgt op het systeem waar je onderdeel van bent, kun je kiezen voor ander gedrag."

Volgens team- en leiderschapscoach Petra de Bruijn is het zonde dat we massaal een deel van onszelf op de drempel van onze werkplek achterlaten. Zij maakte er haar missie van om leiders en hun teams te begeleiden in het vanuit echtheid leveren van hun optimale bijdrage aan de organisatie. "Door je eigen fundament te versterken, komt (levens)energie vrij. Deze energie kan vrij ingezet worden ten behoeve van het taaksysteem en hoeft niet weg te lekken naar intermenselijke relaties op de werkvloer. Dit levert voor zowel mens als organisatie veel meer resultaat op."

Robert Bridgeman:
"Wat je gelooft is niet relevant, als je maar gelooft vanuit liefde en blijft openstaan voor elkaar."

"Er is veel angst, woede en onmacht. Als je hierin meegaat, voed je het systeem. Uiteindelijk zijn we allemaal één. Blijf in verbinding. Blijf openstaan voor verandering, voor dialoog. Je hebt mensen die in complotten geloven vanuit angst en mensen die erin geloven vanuit liefde en rust. Je hebt ook mensen die in de overheid geloven vanuit angst of juist vanuit liefde en rust. De mensen die vanuit liefde geloven, ongeacht waarin, kunnen goed met elkaar communiceren. Wat je gelooft is niet relevant; zolang je open blijft, is er geen probleem."

   

Akke-Jeanne Klerk:
"Het vermogen om het leven lief te hebben, hangt samen met het vermogen om met verlies om te gaan."

In SvC Magazine deelt Akke-Jeanne Klerk de drie stappen van een succesvol helingsproces. Doorloop je die dan is leven met een open hart weer mogelijk, zelfs nadat het gebroken is geweest. Als rasechte Jungiaan vertelt Akke-Jeanne ook meteen wat je dromen voor je kunnen betekenen tijdens je herstel (of andere momenten van persoonlijke ontwikkeling). "Dromen kunnen clues bevatten over onze ontwikkeling. Als de wens bestaat om je dromen te onthouden, lukt dat vaak ook. Je krijgt er gratis een tweede leven bij."

Jaap Vermuë en Joanne van Wijgerden:
"Mensen kunnen pas gaan resoneren wanneer er een stabiele bedding aanwezig is."

Jaap en Joanne zijn de initiatiefnemers van Live-to-be, een bijzondere woon-, leer- en leefgemeenschap voor hoogsensitieve jongeren in het groene Oosterwold. "Onze jongeren voelen zich niet thuis in de structuren van de maatschappij, wat vaak verwarring, zinloosheid en vertwijfeling veroorzaakt. Met Live-to-be bieden we een veilige bedding in hun zoektocht naar wie ze zijn." Toch hebben ook Joanne en Jaap uitdagingen gekend om tot deze succesvolle vorm van nieuw samenwerken te komen: "Wanneer een project nog zwabbert, gaan de mensen ook zwabberen," vertellen ze. "In het begin hebben wij té veel losgelaten. Daardoor was het project zijn anker kwijt. In de beginfase waren wij noodzakelijk voor het containership."

  

Ans Tros:
"Al mijn hele leven ben ik bezig de ongeziene wereld tastbaar te maken."

Ans Tros, oprichter en creatief directeur van SchoolvoorCoaching, ziet deze tijd als een uitnodiging om een hoger bewustzijn aan te boren en uit je angst te stappen. Ans deed dat zelf ook en begon aan haar levenswerk: haar nieuwe boek over de psychologie van ReflAction. In SvC Magazine vertelt Ans over haar ontdekkingstocht naar bewustwording. "Als je de subtiele informatiestroom van binnenuit op de eerste plek zet, betekent dat een ommekeer in je leven. Je maakt de sprong van je ego naar je ware zelf. Je geeft je waarnemingen alle ruimte en benut pas daarna, voordat je handelt, je denkvermogen. We zijn oneindig bewustzijn in een menselijk lichaam, Met mijn boek help ik je dit bewustzijn aan te boren."

  

Peter Gerrickens:
"Je ziel is de werkgever en je persoonlijkheid de werknemer."

De missie van trainer en astroloog Peter Gerrickens is mensen ondersteunen bij wie ze in wezen zijn. "Vanuit mijn perspectief heeft ieder mens een ziel en een persoonlijkheid. Wanneer je in je leven een beslissing neemt, heb je de keuze of jij je laat leiden door je persoonlijkheid of door je ziel. Je persoonlijkheid heeft graag de controle en wil een effect bij anderen bewerkstelligen. De stem van je ziel daarentegen, is onbevangen. In de ideale situatie drukt de ziel zich door middel van de persoonlijkheid uit in de omgeving."