SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

SvC Magazine 2022/2023

Ontvang ons SvC Magazine kosteloos per post of download het als pdf

Ieder jaar geeft SchoolvoorCoaching het SvC Magazine uit. Het magazine staat vol interviews, columns en praktijkverhalen van trainers, coaches, ondernemers en idealisten die elk op hun eigen manier het bewustzijn helpen verruimen.

Dit jaar vieren we dat SchoolvoorCoaching alweer 25 jaar bestaat en co-creëert! Het magazine van dit jaar staat dan ook volledig in het teken van co-creatie. Want als er twee dingen zijn waar wij zo ongelooflijk sterk in geloven, dan is het wel dat bewustwording leidt tot ontwikkeling en dat co-creatie de meest organische weg is naar exponentiële resultaten.

Vraag ons SvC Magazine  gratis aan als PDF of per post.

Ans Tros:

“Co-creatie met je ziel zorgt voor de sprong van je ego-zelf naar je ware zelf.”

“Het ego wil altijd meer en beter, maar er is ook een deel van ons bewustzijn -ik noem dat ons ware zelf- wat dat overstijgt en een veel completer bewustzijn vertegenwoordigt. Het mooie is dat je die sprong van het ego-zelf naar het ware zelf helemaal zelf kunt maken. Het is net alsof je een vuurtoren beklimt: wanneer je uiteindelijk bovenop staat, heb je veel meer licht, zicht, ruimte en mogelijkheden. Het is ongelofelijk leuk en spannend om te ontdekken wat je met je eigen bewustzijn kunt doen.”

Paul Hendriks:

“Als een leidinggevende zich ontwikkelt, ontwikkelt het bedrijf zich ook.”

Paul Hendriks, een van de drie directeuren van consultancybedrijf LCG, vertelt over de organisaties van de toekomst, structuren die ervoor zorgen dat samenwerken vlotter verloopt en het belang van innerlijke ontwikkeling. Paul: “Het is heel belangrijk dat je als leidinggevende niet zegt: kritisch naar jezelf kijken is alleen voor jullie. Wij geloven dat wanneer er gelijkwaardigheid is, mensen meer zichzelf zijn. Je moet ervoor zorgen dat je elkaar omarmt. Wat ik bij veel organisaties mis, is het werkelijk verbinding maken met elkaar. Dat willen wij bij LCG anders doen.”


Minke Justus:

“Co-creatie draait om het bundelen van krachten voor een hogere uitkomst dan je als individu had kunnen creëren.”

 “Vanaf de start van de leergang begint het co-creëren al. Er is bijvoorbeeld een oefening waarbij je jouw licht- en schaduwkant opstelt. Je kiest twee mensen uit de groep die jouw licht en schaduw representeren. Vervolgens doen zij een eigen ‘dans’ en geven ze je zo informatie over jezelf. Dit is pure co-creatie. Zonder interactie met de groep is het groeiproces in zo’n korte tijd niet zo diep; juist de interactie zorgt voor beweging.”

Gerdien Maaijen:

“Verandering start vanuit een gezamenlijk droombeeld voor de toekomst.”

Gerdien Maaijen werkt als team- en verandermanager bij Triodos Bank en heeft een passie voor inclusie en Theory U. “Theory U is een model voor iedereen die invloed wil uitoefenen op verandering. Verandering in jezelf, in je organisatie of in de wereld. Het gaat ervan uit dat wij allemaal onderdeel zijn van een systeem en ons meestal -bewust of onbewust- conformeren aan de normen van dat systeem. Theory U biedt als methode de ruimte en handvatten om verandering aan te gaan wanneer je een verlangen voelt dat buiten de huidige norm valt.”

  

Timmie de Pooter:

“De weg naar de buitenwereld gaat via de binnenwereld.”

Timmie de Pooter was vijftien jaar lang CEO van zijn familiebedrijf tot hij een burn-out kreeg die hem op het pad van innerlijke groei bracht. Timmies boek Bring Yourself to Work brengt die kwetsbare, krachtige reis in beeld, doorspekt met tal van tips om als leider authentiek te zijn zonder leeg te lopen. “Pas zodra je voor jezelf begint een veilige haven te worden, kun je een veilige haven voor anderen zijn.”

Mandy Oostlander:

“Mijn missie is Nederland opschonen van burn-out.”

Mandy Oostlander ontwikkelde de Stress Ervarings Tool om (preventief) zichtbaar te maken waar je ontwikkelpunten liggen en hoe je overspanning een stap voor kan zijn. “Vaak zie je bij een burn-out een stapeling van een aantal factoren: er is niet alleen werk- maar ook privé-stress. Die stapeling maakt dat mensen op een gegeven moment uit balans raken. De theorie zegt: zo lang als je uit balans bent geweest, zo lang duurt het ook voor je weer helemaal hersteld bent. Als mensen dus al anderhalf jaar te veel van zichzelf vragen, kan het ook anderhalf jaar duren voor ze weer helemaal in balans zijn. Ik wilde weten hoe je mensen vóór dat kantelpunt kunt helpen keren.”