Workshop De onderstroom in organisaties herkennen
4 sterren - gebaseerd op 2 reacties
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Workshop De onderstroom in organisaties herkennen

Interveniëren met impact via Systeemdenken en Systemisch Kijken

Opleidingsinformatie

  • 2 dagdelen (09.30 tot 16.30)
  • € 349,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
  • 12 deelnemers

Waar mensen samenwerken spelen voortdurend zaken in de ‘onderstroom’. De onderstroom bepaalt - vaak onbewust - wat er boven tafel gebeurt. In teams en organisaties is de onderstroom zichtbaar als ‘gedoe’.

Herken jij gedoe in jouw werk en ben je op zoek naar manieren dit te beïnvloeden? Wil je interventies met echte impact kunnen inzetten? En ben je bovendien nieuwsgierig naar jouw eigen onderstroom?

Moeizame besluitvorming of praten óver in plaats van mét elkaar zijn voorbeelden van gedoe die we vaak tegenkomen in organisaties en teams. Gedoe is lastig te grijpen, leidt af, lijkt vaak niet door logica gedreven en beïnvloedt resultaten. Op onze pogingen gedoe snel op te lossen, volgt vaak alleen maar meer gedoe.

Tijdens deze workshop werken we met jouzelf als instrument. Met behulp van systeemdenken en systemisch werken gaan we onderzoeken welke krachten er in de onderstroom actief zijn en hoe we deze duurzaam kunnen beïnvloeden ten gunste van het optimale resultaat. We experimenteren met het functioneel inzetten van jouw persoonlijke waarneming en werken hierbij met voorbeelden uit jouw dagelijkse praktijk. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met praktische instrumenten die je helpen om irrationele situaties te doorgronden en de dynamiek te beïnvloeden.

VOORDEELPAKKET
| OPTIE 1: Schrijf je in voor zowel een training als een workshop en ontvang 100 euro korting op de trainingskosten excl. BTW. |
| OPTIE 2: Boek twee workshops of meer en ontvang per workshop 25 euro korting excl. BTW. |


Totale investering: €349,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
'Praktisch! Heb direct de volgende dag al in een coachingsgesprek het systeemdenken kunnen toepassen,'
Rutger Beekelaar - StiR Coach / Senior Projectmanager


Doelgroep

Deze workshop is interessant voor alle professionals die hun vinger willen leggen op de ongrijpbare, irrationele onderstroom die teams of organisaties in hun greep kunnen hebben. We nodigen iedereen uit die zijn/haar repertoire wil uitbreiden om lastige situaties het hoofd te kunnen bieden. 

Heb je de opleiding teamcoaching gevolgd of ben je op een andere manier bekend met teamcoaching? Dan is deze workshop een mooie aanvulling op en verdieping van je kennis en vaardigheden op dit gebied.

In deze workshop maak je kennis met het systeemdenken en systemisch kijken en ontwikkel je vanuit dit gedachtegoed inzichten om organisaties en teams waar te nemen in de praktijk. Je leert hiermee krachten die in de onderstroom actief zijn te doorgronden en welke wetmatigheden hierbij een rol spelen. De focus ligt vervolgens op hoe je vanuit je persoonlijke waarnemingen kunt interveniëren.  

De workshop heeft als resultaat:

  • Je hebt kennis genomen van hoe je de vinger kunt leggen op de ongrijpbare, irrationele onderstromen die teams en organisaties in hun greep kunnen hebben;
  • Je hebt inzicht in de krachten die in de onderstroom actief kunnen zijn en de wetmatigheden die hierbij een rol spelen;
  • Je hebt op systemische wijze geëxperimenteerd met het functioneel inzetten van jouw persoonlijke waarnemingen en hierbij met voorbeelden gewerkt uit jouw dagelijkse praktijk;
  • Je weet op welke manier praktische instrumenten je kunnen helpen om irrationele situaties te doorgronden en de dynamiek te beïnvloeden.

We starten met het onderzoeken van de individuele gevoeligheden in het werken met de onderstroom. Wat is jouw eerste strategie en wat is het effect daarvan? Het goed kennen van je eigen neigingen is een belangrijk stuurmiddel bij het interveniëren; de eerste neiging versterkt vaak (onbedoeld)het gedoe. Kennis van systemen is onontbeerlijk als je wilt interveniëren met impact. We gaan daarom tijdens deze workshop uitgebreid in op systeemdenken én systemisch werken.

Gedurende de dag verleggen we de focus van onszelf als individu naar de grotere context om ons heen: het team of de organisatie waarmee we werken. Theorie wordt aangereikt om de praktijkcases van de deelnemers te onderzoeken. We werken met opstellingen en met de onderstroom die in de groep aanwezig is. 


Beschikbaarheid & Locaties

Start: april 2019
van 25-04-2019 t/m 25-04-2019
Klik hier voor de data en locaties
 Aanmelden >>