Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Workshop De onderstroom in organisaties herkennen

Interveniëren met impact

Opleidingsinformatie

  • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
  • € 349,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
  • 12 deelnemers
Waar mensen samenwerken, spelen voortdurend zaken in de ‘onderstroom’. De onderstroom bepaalt -vaak onbewust - wat er boven tafel gebeurt. Hij is in teams en organisaties zichtbaar als gedoe.

Moeizame besluitvorming of praten over elkaar in plaats van met elkaar zijn voorbeelden van gedoe die we vaak tegenkomen in organisaties en teams. Gedoe is lastig te grijpen, leidt af, lijkt vaak niet door logica gedreven, en beïnvloedt resultaten. Op onze pogingen gedoe snel op te lossen volgt vaak alleen maar meer gedoe.

Herken jij gedoe in jouw werk? Ben je op zoek naar andere manieren het te beïnvloeden? Wil je interventies met echte impact kunnen inzetten? Kan jij ‘niet weten’ verduren? Durf je te experimenteren? Ben je bovendien nieuwsgierig naar jouw eigen onderstroom? Wil je weten hoe je jezelf als instrument optimaal kunt inzetten om duurzame resultaten te boeken? Dan is deze workshop je op het lijf geschreven.

We werken met jouzelf als instrument om de onderstroom te kunnen waarnemen. We experimenten met het functioneel inzetten van jouw persoonlijke waarneming. Daarnaast werken we met de praktijk casuïstiek van de deelnemers. Vanuit het Systeemdenken en Systemisch werken onderzoeken we welke krachten in de onderstroom actief zijn en hoe deze duurzaam te beïnvloeden zijn ten gunste van het optimale resultaat. 

VOORDEELPAKKET
| OPTIE 1: Schrijf je in voor zowel een training als een workshop en ontvang 100 euro korting op de trainingskosten excl. BTW. |
| OPTIE 2: Boek twee workshops en ontvang 50 euro korting op de totale kosten excl. BTW. |

Trainingskosten:    €274,00 (excl. btw)
Verblijfskosten:      €75,00 (excl. btw)
Totale investering: €349,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)


Doelgroep

De workshop is voor trainers, coaches, adviseurs, managers en directeuren die in organisaties en teams hun invloed gebruiken om resultaten te bereiken. Professionals die hun vinger willen leggen op de ongrijpbare, irrationele onderstroom die teams of organisaties in hun greep kunnen hebben. We nodigen mensen uit die hun repertoire willen uitbreiden om lastige situaties het hoofd te kunnen bieden. 

Aan het eind van de middag ga je naar huis met nieuwe manieren om organisaties en teams waar te nemen in de praktijk. Je krijgt inzicht in de krachten die in de onderstroom actief zijn en de wetmatigheden die hierbij spelen. We geven je praktische instrumenten die je helpen om irrationele situaties te doorgronden en de dynamiek te beïnvloeden.

We starten met het onderzoek naar de individuele gevoeligheden als het gaat om het werken met de onderstroom: wat is jouw eerste strategie en wat is het effect? Het goed kennen van je eigen neigingen is een belangrijk stuurmiddel in het interveniëren met impact: de eerste neiging versterkt vaak gedoeonbedoeld. Wil je een interventie met impact, dan is kennis van systemen onontbeerlijk. Gedurende de dag verleggen we de focus van onszelf als individu naar de grotere context om ons heen: het team of de organisatie waar mee we werken. Theorie wordt aangereikt om de praktijkcases van de deelnemers te onderzoeken. We werken met opstellingen. En we werken met de onderstroom die in de groep aanwezig is. 


Beschikbaarheid & Locaties

Start: oktober 2018
van 12-10-2018 t/m 12-10-2018
Klik hier voor de data en locaties
Gestart
Start: januari 2019
van 21-01-2019 t/m 21-01-2019
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>