Workshop 'Moeiteloos stress loslaten'
4 sterren - gebaseerd op 2 reacties
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Workshop 'Moeiteloos stress loslaten'

Benut je lichaam als instrument.

Opleidingsinformatie

  • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
  • € 349,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
  • 12 deelnemers

Stress loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wist je dat er een releaseknop bestaat waarmee je op eenvoudige wijze en vrijwel moeiteloos al die stress los kunt laten? In deze workshop krijg je nieuwe inzichten en praktische handvatten die je helpen stress op diepere lagen te herkennen, te begrijpen en met behulp van zelfcoachtechnieken los te laten. Dit is niet alleen heel handig voor jezelf, maar ook in het coachen van anderen.

‘Moeiteloos stress loslaten’ is een praktische workshop over de werking van ons brein, ons vecht-of-vluchtsysteem en het kanaliseren van en (beter) omgaan met stress. We gaan in op de relatie tussen denken, voelen en lichaamssensaties en onderzoeken wat je daarmee kunt in het licht van je persoonlijke ontwikkeling én je professionele ontwikkeling. EHBO voor je fysieke Ik dus!

Waar het uiteindelijk in de workshop om gaat, is dat je ontdekt wanneer denken, gevoel en lichaam congruent zijn. Je voelt je dan lichamelijk veerkrachtig en sterk, je energie stroomt, je bent ontspannen en je hoofd is rustig en helder. Je focust gemakkelijk en staat open voor wat zich in jou en bij anderen afspeelt. Door de inzichten en praktische oefeningen die deze workshop je bieden, nemen je stresssymptomen af en leer je gemakkelijker omgaan met stress in al zijn verschillende vormen. Na afloop van deze workshop begrijp je de rol van het lichaam, naast het hoofd en de emoties, tijdens het coachproces.

Deze workshop maakt sinds 2013 deel uit van de leergang Coaching voor Professionals en de Werkplaats Innerlijke Leiding en is gebaseerd op Somatic Experiencing. De workshop sluit prima aan op de ReflAction Training. 

De workshop vindt plaats in het kantoor van SchoolvoorCoaching in Utrecht en duurt van 9.30 uur tot 17.15 uur, voor een lunch wordt gezorgd.

VOORDEELPAKKET
| OPTIE 1: Schrijf je in voor zowel een training als een workshop en ontvang 100 euro korting op de trainingskosten excl. BTW. |
| OPTIE 2: Boek twee workshops en ontvang 50 euro korting op de totale kosten excl. BTW. |

Trainingskosten:    €274,00 (excl. btw)
Verblijfskosten:      €75,00 (excl. btw)
Totale investering: €349,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
'Dit is een workshop die je kan verbazen!'
Nicole Homburg - HR-manager

Je bent geïnteresseerd in de verwerking van stress in de hersenen en het lichaam. Je wilt weten hoe je daar beter mee om kunt gaan. Je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een lichaamsgerichte aanpak en wilt graag zelf ervaren hoe het werkt en wat het kan opleveren voor stressklachten bij jezelf en anderen.

 Deze workshop is prima te combineren met de ReflAction Training of de ReflAction Workshop.


  • Je weet meer over de werking van de drie breinen en de effecten daarvan op leervermogen en stressklachten. Dit helpt je beter leren voelen, zowel t.a.v. je lichaam als je emoties, en hier woorden aan te geven.
  • Je beschikt over handvatten die je helpen effectiever te communiceren, wat resulteert in een productiever contact.
  • Je begrijpt hoe de effecten van stresssituaties kunnen doorwerken in het lichaam en wat de gevolgen kunnen zijn van overbelasting.
  • Je hebt inzicht in hoe je met negatieve gevoelens omgaat en hoe je ze kunt neutraliseren.
  • Je ervaart hoe Somatic Experiencing als krachtige en effectieve methode helpt om onafgeronde stresscycli in het lichaam op te sporen en los te laten.
  • Je kent eenvoudige zelfcoachtechnieken die je kunt toepassen na een stressvolle gebeurtenis.

De trainer van deze workshop, Hans Velders, is erkend Somatic Experiencing therapeut en trainer en als freelance docent verbonden aan SchoolvoorCoaching. Samen met hem ervaar je aan den lijve het effect van een veilig gevoel op je lichaam en onderzoek je stresssymptomen bij jezelf en anderen.

Hans introduceert tijdens deze workshop de wetenschappelijke achtergrond en het ontstaan van Somatic Experiencing en geeft je een kaart van het gebied, zodat je (weer) meer op je lichaamswijsheid durft te gaan vertrouwen. De basis hiervan is het boek De stem van je lichaam van dr. Peter Levine. Zijn werk is gebaseerd op onze drie breinen: de neocortex (denken), het limbische brein (emotie) en het reptielenbrein. Als je de relatie tussen deze drie breinen goed begrijpt en in de praktijk brengt, verbetert zowel het contact met jezelf als met anderen.

In aansluiting op je leerdoelen leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden eenvoudige technieken om jezelf te scannen en je lichaam weer tot rust te brengen na een stressvolle situatie. Door oefeningen afgewisseld met een korte theoretische toelichting ontdek je hoe stress kan blijven doorwerken in je lichaam alsof iets gisteren gebeurd is.

Je leert diverse technieken toepassen en ervaart hoe je stress op een veilige manier kunt loslaten. Tevens wordt stilgestaan bij de vraag wanneer doorverwijzing aan de orde is en wat de grenzen zijn van begeleiding.

Leerdoelen
Om een maximaal resultaat uit de workshop te halen is het van belang om leerdoelen te formuleren vooraf aan de workshop. De trainer staat daar aan het begin van de dag meteen bij stil, zodat hij zijn voorbeelden op de persoonlijke thema’s van de deelnemers kan afstemmen.

We beginnen de dag met een rondje waarbij iedereen zichzelf kort introduceert en zijn leerdoelen vertelt, zodat de trainer zijn voorbeelden op de persoonlijke thema’s van de deelnemers kan afstemmen. Daarna volgt de introductie van de drie breinen en ons veerkrachtige zenuwstelsel.

Vervolgens krijg je als het ware een lichaams-APK die je in staat stelt om waar te nemen hoe goed je in contact bent met je lichaam. Er komt ter sprake hoe je met je lichaam kunt samenwerken, zodat het meer gaat stromen.

Na de lunch stelt Hans op basis van de leerdoelen van de deelnemers en het groepsthema een middagprogramma vast. Technieken die behandeld worden zijn o.a. het plaatseffect, vertragen, luisteren en resoneren met je lichaam, afleiden en het gebruik van interne en externe hulpbronnen tijdens coaching.


Beschikbaarheid & Locaties

Start: maart 2019
van 26-03-2019 t/m 26-03-2019
Klik hier voor de data en locaties
 Aanmelden >>