Workshop 'Moeiteloos stress loslaten'
4 sterren - gebaseerd op 2 reacties
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Workshop 'Moeiteloos stress loslaten'

Benut je lichaam als instrument. Een must voor elke coach.

Opleidingsinformatie

  • 1 dag
  • € 349,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
  • 12 deelnemers


Waarom lukt het sommige mensen niet om te leren van ervaringen of van feedback? Wat belemmert hen? Je krijgt nieuwe inzichten en praktische handvatten om stress op diepere lagen te herkennen en leert hoe dit kan worden losgelaten.

Dit is een praktische workshop over de werking van ons brein, ons vecht-vluchtsysteem en het kanaliseren van stress, verzorgd door Hans Velders. EHBO voor je fysieke Ik! Deze workshop maakt sinds 2013 deel uit van de leergang Coaching voor Professionals en de Werkplaats Innerlijke Leiding en is gebaseerd op Somatic Experiencing. Deze workshop sluit prima aan op de ReflAction Training. 

Voor Alumni die daarvoor de Leergang Coaching voor Professionals en de Werkplaats hebben gevolgd is het een waardevolle aanvulling en geldt een Alumni korting. De workshop vindt plaats in het kantoor van SchoolvoorCoaching in Utrecht en duurt van 9.30 uur tot 17.15 uur.

Trainingskosten: €274,00
Verblijfskosten:  €75,00
'Dit is een workshop die je kan verbazen!'
Nicole Homburg (47 jaar) - HR-manager

Na deze workshop weet je op welke laag je moet beginnen met coaching. Hans Velders, die deze training verzorgt, zegt het volgende over zijn werk.

  • “Volgens Somatic Experiencing zijn trauma’s, ofwel intense overweldigende ervaringen, de basis voor een breed scala aan fysieke klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn en burn-out.”
  • “Ik vond een goede grondhouding voor mezelf: achter ieder probleem zit een informatie- of educatietekort, dus als je maar het goede perspectief hebt, lukt het ineens wel.”
  • “Er is veel ruis in therapieland en persoonlijke ontwikkelingsland doordat ons lichaamsbrein niet goed begrepen wordt. Dan mis je de clou: de relatie tussen de drie breinen en hoe je daar mee om kunt gaan”.
  • “Daarom is het zo belangrijk dat een leidinggevende een vrij lichaam heeft op het niveau van het autonome zenuwstelsel. Als jij een bepaalde spanning of een dominerend gevoel op jouw afdeling niet aankan, hoe moeten jouw mensen en hun lichaam dat dan kunnen?”
  • “Als je breinen ‘aligned’ zijn, werken het denken, voelen en het lichaam samen als één geïntegreerd brein. Geen dilemma's, spagaten, innerlijke conflicten, schuld, schaamte, woede, frustratie, verdriet en noem maar op.”

Alumni van SchoolvoorCoaching kunnen deelnemen tegen een extra aantrekkelijk tarief. Interesse? Neem contact op via svcopleidingen@schoolvoorcoaching.nl.  


Doelgroep

Je bent geïnteresseerd in de verwerking van stress in de hersenen en het lichaam. Je wilt weten hoe je daar beter mee om kunt gaan. Sommige mensen lijken niet in staat te zijn om te leren of hun gedrag te veranderen. Je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een lichaamsgerichte aanpak en wilt graag zelf ervaren hoe het werkt en wat het kan opleveren voor jezelf of anderen.

Je weet meer over de werking van de drie breinen en de effecten daarvan op het leervermogen. Je begrijpt hoe de effecten van stresssituaties kunnen doorwerken in het lichaam en wat de gevolgen kunnen zijn van overbelasting. Je ervaart hoe Somatic Experiencing als krachtige en effectieve methode helpt om onafgeronde stresscycli in het lichaam op te sporen en los te laten. Je kent eenvoudige zelfcoachingstechnieken die je kunt toepassen na een stressvolle gebeurtenis.

Hans Velders is erkend Somatic Experiencing-therapeut en trainer. Hans is ook als freelance docent verbonden aan SchoolvoorCoaching. Samen met hem ervaar je aan den lijve het effect van een veilig gevoel op je lichaam en onderzoek je stresssymptomen bij jezelf en anderen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je eenvoudige technieken om jezelf te scannen en je lichaam weer tot rust te brengen na een stressvolle situatie.

Vanaf het eerste moment ervaar je hoe Hans in deze workshop zijn theorie tot leven brengt. Door oefeningen afgewisseld met een korte theoretische toelichting ontdek je hoe stress kan blijven doorwerken in je lichaam alsof iets ‘gisteren’ gebeurd is. Hans introduceert de wetenschappelijke achtergrond en het ontstaan van Somatic Experiencing en geeft je een kaart van het gebied, zodat je (weer) meer op je lichaamswijsheid durft te gaan vertrouwen.

Je leert diverse technieken toepassen en ervaart de hoe je stress op een veilige manier kunt loslaten.

Tevens wordt stilgestaan bij de vraag wanneer doorverwijzing aan de orde is en wat de grenzen zijn van begeleiding.


Beschikbaarheid & Locaties

Start: oktober 2018
van 10-10-2018 t/m 10-10-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>