ReflAction Training
4 sterren - gebaseerd op 5 reacties
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

ReflAction Training

Non-verbale signalen begrijpen en benutten

Opleidingsinformatie

 • 6 dagdelen & 2 coachgesprekken
 • € 1.644,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
 • 12 deelnemers


In dagelijkse ontmoetingen en gesprekken pik je automatisch allerlei non-verbale signalen op. Soms voel je dan je lichaam verstrakken. Of je wordt onverwachts geraakt door emoties van jezelf of anderen. Wij noemen dat de onderstroom in gesprekken: subtiele signalen die vaak onzichtbaar zijn, maar je wel beïnvloeden.

Herken je dat:

 • het soms lastig is om vrij te blijven van projecties en verwachtingen van je klant en opdrachtgever;
 • je na een gesprek of ontmoeting ineens erg vermoeid bent;
 • emoties je soms overvallen;
 • je vaak pas achteraf weet of beseft wat je had willen doen of zeggen;
 • je het té veel nadenken niet kunt loslaten en daardoor minder ontspant?

Je leert in dit traject bewuster stilstaan bij wat je lichaam, intuïtie en gevoelens je te zeggen hebben én je eigen waarnemingen serieus te nemen. Dat is de basis om in contact met jezelf, je kracht, en je omgeving te blijven. Wij noemen dit ReflAction: waarnemend handelen in het moment. In deze training leer je via oefeningen en technieken hoe je in ontmoetingen en (coach)gesprekken beter in contact met jezelf en anderen kunt blijven en wat je daarvoor kunt doen.

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen kan ook. Lees hier over de mogelijkheden.

Heb je veel last van stress. Dan kun je deze training uitstekend combineren met de Workshop Moeiteloos Stress loslaten.  

Bewaren

Bewaren

Trainingskosten: €1.457,00
Verblijfskosten:  €187,00
'Deze opleiding was een geweldige ervaring!'
Shirley de Koster (23 jaar) - Redactrice

Je wilt leren vertrouwen op je intuïtie, gevoelens en subtiele signalen in gesprekken en ze directer omzetten in een actie in het hier-en-nu. Reflectie op je eigen handelen hoort daar als vanzelfsprekend bij. Wij noemen dat ReflAction. Het vormt je fundament voor persoonlijke en professionele groei. Het resultaat is dat je jezelf als uitgangspunt neemt en alerter en mindful aanwezig kunt zijn in je dagelijkse (coach)gesprekken. Bovendien houd je meer energie over, omdat je stress en ontspanning beter kunt reguleren.


Doelgroep

Je voert in je werk veel gesprekken, bijvoorbeeld in je rol als coach, manager of adviseur. Je wilt meer grip krijgen op de subtiele signalen die je in de onderstroom tijdens gesprekken ervaart. Je wilt leren hoe je de onderstroom als kracht kunt inzetten. Zowel voor jezelf als in het begeleiden van anderen.

Deze training is echt iets voor jou als je merkt dat:

 • het soms lastig is om vrij te blijven van projecties en verwachtingen van je klant en opdrachtgever;
 • je na een gesprek of ontmoeting ineens erg vermoeid bent;
 • emoties je soms overvallen;
 • je vergeet om je lichaam, gevoel en intuïtie als signaalfunctie in te zetten;
 • je te vaak pas achteraf weet of beseft wat je had willen doen of zeggen;
 • je hoofd veel meer aankan dan je lichaam;
 • je het té veel nadenken niet kunt loslaten en daardoor minder ontspant.

En je wilt:

 • sneller tot de kern komen in je (coach)gesprekken;
 • jezelf serieus nemen en je waarneming (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron inzetten;
 • beter voor jezelf zorgen en meer energie overhouden in je dagelijks werk en je (coach)gesprekken;
 • de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart en wat je in het contact met een ander ervaart beter begrijpen en effectief bijsturen;
 • leren vertrouwen op jezelf en de subtiele signalen in contact met anderen en deze benutten.

ReflAction is de concrete uitwerking van onze visie op de psychologie van coaching.

 • Je communiceert effectiever, doordat je directer en preciezer benoemt wat je bezighoudt.
 • Je leert jezelf als uitgangspunt te nemen in elk (coach)gesprek.
 • Je sluit beter aan bij wat de klant echt nodig heeft.
 • Je leert het verschil ervaren tussen aanwezig zijn met je hoofd, hart en je fysieke Ik (buik), of alleen met je hoofd.
 • Je leert jouw emotionele ‘triggers’ en thema’s in contact met anderen sneller herkennen en ombuigen.
 • Je leert te reflecteren en direct te experimenteren met wat je hebt ontdekt over jezelf.
 • Je herkent sneller projecties en verwachtingen bij jezelf en anderen.
 • Je ervaart hoe het is om ‘vanzelfsprekender’ en alerter aanwezig te zijn en bij jezelf te blijven in contact met anderen.
 • Je leert praktische zelfcoachtechnieken, zodat je met meer energie kunt functioneren.

In drie losse dagen, in een veilige setting, reiken we je de ervaringskennis en technieken aan om gemakkelijker in contact met jezelf en anderen te blijven. Het groepsproces biedt je de gelegenheid om optimaal te oefenen met die aspecten die voor jou een uitdaging vormen. We gaan uit van jouw vraag, of je nu een beginnend of ervaren begeleider bent.

Twee coachgesprekken, voor aanvang en na afloop, completeren het traject. In totaal omvat het traject 3 dagen training en 2 coachgesprekken met een doorlooptijd van ca. 2,5 maand.

 • In het eerste coachgesprek werken we aan je persoonlijke ontwikkelvragen: je formuleert ontwikkeldoelen en begint met een logboek voor (ReflAction op) nieuwe inzichten en ervaringen.
 • Je past de thema’s en oefeningen uit de drie trainingsdagen toe in je dagelijks leven en houdt je logboek bij.
 • We beginnen elke dag bij jou, jouw lichaam en je bewustzijn. Je krijgt theorie en oefeningen, zodat je ervaart wat voor jou werkt. In het coachgesprek na afloop kijken we wat je nodig hebt om duurzaam met jezelf in contact te blijven.

Tijdens de training wordt volop gebruik gemaakt van het leerproces in de groep. Voor een optimaal rendement is het belangrijk dat de groep qua samenstelling zoveel mogelijk dezelfde blijft. Vrijstelling voor bepaalde programma-onderdelen is daarom niet mogelijk.

 

 

Coachgesprek

Met de trainer scherp je jouw ontwikkeldoelen aan.

Presence: de relatie met jezelf

Je leert op een veilige manier contact maken en via je lichaam ervaren wat er in je omgaat. Je oefent met aanwezig zijn en blijven met dat wat er is: in je lichaam én in het moment. Je raakt bekend met de werking van je bewustzijn gebaseerd op de praktische Jung, én hoe contact met je lichaam en je adem werkt. Je leert het verschil ervaren tussen aanwezig zijn met je hoofd, hart én je fysieke of alleen met je hoofd. Je leert de basistechnieken om jezelf te coachen. Technieken die je kunnen helpen wanneer je beginner bent, maar zeker ook wanneer je al langer als coach werkt.

Connection: de relatie met jezelf in contact met anderen

Je onderzoekt jouw emotionele ‘triggers’ en thema’s én gaat op zoek naar patronen, zodat je deze leert (h)erkennen. Je oefent hoe het is om ‘vanzelfsprekender’ aanwezig te zijn en te blijven, in contact met jezelf en de ander. Zo ga je je grenzen leren herkennen, serieus nemen en aangeven. Bewustzijn van wat je ervaart in jezelf en in je omgeving vormen de basis voor handelen: zo binnen - zo buiten. Oefeningen en ervaringen geven je het vertrouwen dat je jezelf als ‘coachinstrument’ serieus kunt nemen, ook in uitdagende situaties.

ReflAction: in contact met jezelf en de ander handelen

Je leert je overlevingsmechanismen (h)erkennen en je oefent met het ontdekken van nieuwe manieren van reageren. Je ervaart wat er gebeurt als je jezelf toestaat om waar te nemen dat je in een bekend mechanisme schiet en dat je deze reactie kunt stoppen. Door je meer gewaar te worden van wat er zich - in jouw binnenste en daarbuiten - afspeelt, kun je een grotere keuzevrijheid krijgen, ook in lastige situaties. Daardoor kun je op den duur - door te oefenen - bewuster reageren op situaties en tijdiger je grenzen aangeven. Daardoor bereik je meer diepgang in je coachgesprekken.

Coachgesprek & next step advies

In het afrondende coachgesprek bespreek je je ontdekkingen en je ReflAction eindverslag. Je viert je successen en je staat samen stil bij jouw persoonlijke next step.

In totaal omvat het traject 3 losse trainingsdagen en 2 individuele coachgesprekken.


Beschikbaarheid & Locaties

Start: september 2018
van 18-09-2018 t/m 30-10-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>
Start: november 2018
van 05-11-2018 t/m 17-12-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>