Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Persoonlijke ontwikkeling voor twintigers

Psychologie van je eigen koers

Opleidingsinformatie

 • 4 dagdelen + 1 coachgesprek
 • € 824,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
 • 12 deelnemers


 Als twintiger sta je aan het begin van je loopbaan, ontdek je wat bij je past en wat goed voelt. Je zoekt je plek in een organisatie maar ook in de wereld.

Herken je dit soort vragen:

 • Wie ben ik? Wat past bij mij? (professioneel, maar ook privé)
 • Hoe ga ik om met prestatiedruk, verwachtingen en verplichtingen?
 • Hoe wil ik mijn leven inrichten? Wat wil ik zelf?
 • Hoe ga ik om met werkdruk? Hoe deel ik mijn tijd in?

In deze training ontdek je en leer je kiezen wat bij je past. Zo heb je minder last van externe verwachtingen of ‘het ideale plaatje’ (in bijv. sociale media), en vergroot je je gevoel van eigenwaarde. Omdat je weet wat belangrijk voor je is, heb je minder keuzestress. Het kennen van je persoonlijke kwaliteiten helpt hierbij.

Als je je professioneel ontwikkelt, werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat gaat hand in hand, ook in deze training.

Deze training is gebaseerd op de praktische psychologie van Jung. Deze psychologie biedt je een manier om je eigen leven te beschouwen en de relatie met jezelf te versterken. Dit gebeurt doordat je op een andere manier leert kijken en ontdekken wat de betekenissen zijn van gebeurtenissen, ontmoetingen en je (dag)dromen.

| Op vrijdag 31 augustus van 14.00 tot 16.00 uur is er een informatiebijeenkomst voor deze training. Hierin kun je meer te weten komen over deze training en ga je direct ook met een oefening aan de slag. Geef je op door een mailtje te sturen naar svc@schoolvoorcoaching.nl of door te bellen met 030-3035271.|

Trainingskosten: €749,00
Verblijfskosten:  €75,00


Doelgroep

Je hebt je studie afgerond en bent inmiddels in ieder geval een jaar aan het werk. Je wilt nog beter weten wie je bent, zodat je je privé en professioneel kunt positioneren. Je voelt met vlagen prestatiedruk of keuzestress, en wilt een burn-out in je loopbaan voorkomen. Je vindt het leuk om over jezelf na te denken, te reflecteren en ervaringen met anderen te delen. Kortom, je wilt zowel een professionele ontwikkeling als een persoonlijke ontwikkeling doormaken.

Resultaten voor je professionele ontwikkeling

 • Je kunt beter met werkdruk omgaan, en bent weerbaarder door een versterkt zelfbesef.
 • Je laat meer van jezelf zien, durft positie in te nemen, en komt herkenbaar en krachtig over.
 • Je kent je persoonlijke kwaliteiten. Je stelt makkelijker prioriteiten en werkt gericht aan opvattingen die jou helpen je te positioneren op de werkplek. 
 • Je beschikt over enkele coachtechnieken om jezelf en anderen te stimuleren in de professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je hebt een duidelijker loopbaanperspectief en neemt je professionele ontwikkeling in eigen hand. Je kent je kwaliteiten en valkuilen, en bent in staat jezelf bij te sturen.

Resultaten voor je persoonlijke ontwikkeling

 • Jij weet en voelt wat bij je past. Je kiest makkelijker wat voor jou belangrijk is (zowel privé als op je werk). Je weet beter wie en wat bij je past, en wat je nodig hebt voor jouw gevoel van ‘geluk’.
 • Je bent minder gevoelig voor stress, externe verwachtingen en ‘het ideale plaatje’.
 • Je kunt jezelf beter coachen.  Dilemma's en vragen los je makkelijker en met meer plezier op. Je kunt beter omgaan met verantwoordelijkheden, werk- en levensstress.   

Deze training beslaat een periode van 2 maanden. We starten met een uitgebreide training (van 9:30-17:15) in Utrecht. Daarna volgen nog twee kortere trainingsdagen. (10:00-15:00), eveneens op ons kantoor in Utrecht.

In deze training maken we gebruik van de psychologie van Jung. Daarnaast grijpen we terug op theorieën en methodieken gebaseerd op :

 • de psychologie voor zelfontplooiing; 
 • de positieve psychologie;
 • de narratieve psychologie;
 • ervaringsgericht werken.

Leren over jezelf en anderen gaat hand in hand. Daarom wordt er volop gebruik gemaakt van het leerproces in de groep. Ontwikkeling is het leukst met anderen. Daarom ontmoet je een aantal deelnemers ook tussen de trainingsdagen door, om elkaar te stimuleren en te ondersteunen in je leerproces. Daarnaast werk je aan een individuele opdrachten. De training eindigt met een individueel coachgesprek.

Je ontvangt na afronding van de training een certificaat. 

Tijdens de eerste dag leer je meer over de psychologie zelfontplooiing (van Jung). Je ontdekt wat projecties, fantasieën en dromen vertellen over wie je bent. Ook komt aan bod hoe je kunt omgaan met stress, prestatiedruk en verwachtingen.

Op de tweede dag onderzoek je je uniciteit, maak je een gezinsanalyse en bekijk je je eigen leven vanuit andere perspectieven. Deze andere zienswijzen leveren nieuwe informatie op.

Op de derde dag werk je op basis van positieve en narratieve psychologie je voorlopige levensverhaal en gewenste toekomst uit.

De training wordt afgesloten met een individueel coachgesprek.


Beschikbaarheid & Locaties

Start: oktober 2018
van 04-10-2018 t/m 29-11-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>