SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Lotte van der Horst

Marketing & Branding

Warm, levendig en kritisch. Altijd op zoek naar onvervalste echtheid, met hart voor esthetiek. Soms een tikkeltje ongedurig.

Over Lotte

Bij SchoolvoorCoaching houd ik me bezig met het vertalen van onze missie en visie naar alle visuele (en soms ook tekstuele) uitingen. Denk hierbij aan onze website, brochures, nieuwsbrief, maar ook de coördinatie en opzet van het Cocreatie Festival dat wij in 2022 organiseerden. Met een achtergrond in grafische vormgeving en maatschappijwetenschappen (combinatie van antropologie, politicologie, sociologie en filosofie) beweeg ik me graag in verschillende disciplines, maar staat de mens altijd centraal. Ik houd van heldere communicatie en breng graag mijn speelsheid en humor in. Blij word ik van buiten zijn, lekker eten, zelfspot, podcasts, muziek, dansen, kleur en zon.

Wat is jouw kijk op coaching?

Coaching gaat voor mij over de vaardigheid om de coachee te leren met zachtheid en liefde naar de ander, maar bovenal naar zichzelf te leren kijken. Als mens zijn we allemaal in meer of mindere mate niet gespiegeld of gezien in bepaalde delen. Als volwassenen krijgen we de kans om hier ons licht op te laten schijnen. Dat kan in het begin pijnlijk en confronterend zijn, maar als je in staat bent om dit met een zekere lichtheid (!) en vreugde te benaderen, dan wordt het leven échter, betekenisvoller en meer ontspannen. Een (echt) goede coach kan je hierin begeleiden en kan je helpen om zelf jouw leven rijker te maken.

Coachen / Leven met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Met mijn leraar Zijnsoriëntatie beoefen ik al jaren de verbinding van theorie (hoofd) en het contact met hart en lijf. Contact maken met mijn hart betekent inzien dat alles Zijn is en me daarmee ten volle verbinden. Soms ervaar ik dan een enorm gevoel van liefde voor mijzelf en voor de wereld en mensen om mij heen. En soms voel ik enkel frustratie, of helemaal niets! Een speelse manier voor mij om meer in mijn lijf te komen is dansen. Via ecstatic dance, maar ook in tantracursussen, beoefen ik steeds weer het voelen en hier simpelweg mee te zijn, zonder het te willen veranderen. In het dansen kom ik van alles tegen, zoals weerstand, gevoel van uitsluiting, verlangen naar intimiteit, noem maar op. Om dit allemaal gewaar te worden en vanuit daar weer te bewegen is zo enorm krachtig en bevrijdend!

Wat is je favoriete quote?

- Je bent ruimer dan je ervaring -


Favoriete Inspiratie

  1. Mijn dochter Nola
    Mijn kind als persoonlijke Zenmeester – haha! En dat betekent absoluut niet dat ik me vaak zen heb gevoeld de afgelopen jaren. Maar man, wat heb ik veel over mezelf geleerd. En wat brengt ze oneindig veel liefde in mijn leven!

  2. Mijn vriend Lennard
    De liefde van mijn leven.

  3. Lucas – mijn leraar Zijnsoriëntatie
    Als je mij kent, dan heb je zijn naam minstens 100 keer langs horen komen.