Home/Opleidingen/Workshop De Wijsheid van je Lichaam1op1 CoachingPersoonlijke Ontwikkeling

Workshop De Wijsheid van je Lichaam

Jouw lichaamstaal als wegwijzer naar flow & bezieling

  • 1 dag (09.30 tot 17.00 uur)
  • 12 deelnemers
  • Start: 29 mei 2024
  • 315,-excl. btw
  • Een breed scala aan lichaamsgerichte oefeningen en interventies.
  • Ontdek blinde vlekken & verkrijg inzichten die met praten alleen moeilijker te verkrijgen zijn.
  • Herken en onderscheid verlangens van je persoonlijkheid en je wezenlijke eigenheid.
  • Ontdek de kracht van de uitwisseling van informatie uit gesproken taal en lichaamstaal.
Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor deelnemers met reflectief vermogen. Dit betekent dat je al enige ervaring hebt met het waarnemen -en kunnen plaatsen- van sensaties in je lichaam.

De workshop Lichaamswerk: De wijsheid van je lichaam is een ervaringsgerichte workshop en draait daardoor in eerste instantie om jouzelf. Als gevolg maak je ook kennis met werkvormen die je zelf weer kan inzetten bij het begeleiden van anderen. Bijvoorbeeld een coachee, een medewerker of zelfs een heel team. Trainer Jos Dolstra staat tijdens de workshop open voor zowel vragen van persoonlijke als professionele aard.

Werkwijze & Programma

In deze workshop maak je via lichaamsgerichte oefeningen contact met jouw persoonlijke bezieling. De motivatie hierachter kan een wens of een verlangen zijn. Maar evengoed kan je motivatie zich wortelen in een gevoel van stagnatie of onvrede.

Vragen die je mee kan nemen naar deze workshop zijn bijvoorbeeld: “Wat wil ik nou eigenlijk echt?”, “Wat staat me te doen?”, “Waarom kom ik maar niet verder?”, “Ben ik op de goede weg?”, “Kan het ook anders?” of “Hoe doorbreek ik deze impasse?”

Je ontdekt wat je lichaam je te vertellen heeft over jouw huidige situatie - én hoe je de wijsheid van je lichaam kan benutten om te achterhalen waar je vanuit hier heen kan bewegen.

Tijdens deze workshop richten de oefeningen en interventies zich dus ook op het experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Over deze mogelijkheden wordt niet slechts gepraat (voor de toekomst), maar daadwerkelijk ervaren (in het nu). Zo benut je je lichaam als directe, persoonlijke wegwijzer.

Startdata
Trainers

Jos Dolstra is de grondlegger van de methode Body & Mind Language (BML). Jos startte in 1980 haar eigen dansstudio en was lang een succesvol choreograaf.

Haar zoektocht naar spiritualiteit leidde in eerste instantie naar het volgen van de studie danstherapie aan het conservatorium. Tijdens deze studie miste Jos het verbale, de duiding van taal. Vervolgens studeerde Jos NLP, waarbinnen ze juist weer het non-verbale aspect miste. BML verbindt dan ook de kracht van het verbale met de kracht van het non-verbale.

Jos is een authentieke trainer die je meeneemt in een workshop vol gesproken taal en lichaamstaal, zo gaat kennis bij Jos altijd samen met ervaren! Bezield en met de nodige humor.

Daarnaast is Jos auteur van verschillende boeken, waarvan je het boek Van Bewust Bewegen naar Bewustzijn na afloop van de workshop mee naar huis krijgt.

Investering

De kosten zijn exclusief BTW en inclusief alle studiematerialen en verblijfskosten, waaronder de kosten voor zaalhuur, lunch en koffie/thee. De kosten voor deze workshop zijn als volgt:

Trainingskosten

€ 315,-

Wil je BTW-vrij deelnemen aan de opleiding?

Wij kunnen btw-vrij factureren. Wil je hier gebruik van maken? Lees hier over de mogelijkheden.