- 6 dagdelen + 1 intake en 2 coachgesprekken
- 9 deelnemers
- Start: 10 maart 2021 Meer startdata
- 1644,-excl. btw
- Je beschikt over praktische zelfcoachtechnieken, zodat je met meer energie kunt functioneren.
- Je leert je intuïtie en (hoog)gevoeligheid inzetten als krachtig instrument.
- Je herkent sneller projecties en verwachtingen bij jezelf en anderen.
- Je leert je automatische reactie uit te stellen zodat je beter kunt kiezen hoe je (wel of niet) reageert.
De Training ReflAction is voor iedereen die zijn intuïtie wil versterken en wil oefenen met geïntegreerd waarnemen (waarnemen op álle lagen: de mentale, emotionele, fysieke en energetische laag.)
Wil je meer grip krijgen op de subtiele signalen die je ervaart tijdens gesprekken (de onderstroom)? En wil je leren deze onderstroom als kracht in te zetten? Dan is deze training zeer geschikt voor jou. Uit ervaring weten we dat mensen die zichzelf als sensitief ervaren veel baat hebben bij deze training, maar je hoeft absoluut niet (hoog)sensitief te zijn om deze training te volgen. Wel moet je een verlangen hebben om je intuïtie en de signalen van jouw lichaam beter te willen benutten - en zin hebben deze met een open mind te verkennen.
De training ReflAction sluit ook zeer goed aan wanneer je de behoefte hebt meer energie over te houden op een dag. Je bent geïnteresseerd in het vergroten van je vrijheid - in contact met jezelf en in contact met anderen.
Voor deelnemers die de leergang Coaching voor Professionals hebben gevolgd vormt de training ReflAction een mooie verdieping om hun coachvaardigheden verder aan te scherpen, met name in het coachen vanuit de Fysieke Ik. Een aantal behandelde coachmodellen ken je als oud-deelnemer al, maar de ervaring leert dat dit niet stoort. Daarnaast geeft de training ook meer dan voldoende nieuwe inzichten, doordat nog meer vanuit lijf en intuïtie wordt waargenomen.
Voel je de behoefte om met meer persoonlijke begeleiding en tijd nóg dieper in te gaan op thema's en/ of vraagstellingen die bij jou spelen? Kies dan voor ReflAction Plus en ontvang drie extra coachgesprekken bovenop het bestaande programma.
In totaal omvat het traject een intakegesprek, drie dagen training en twee uur aan individuele coachgesprekken (online of offline in overleg) met een doorlooptijd van ca. tweeënhalve maand.
Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de thema's die per trainingsdag aan bod komen.
Werkwijze
Tijdens de drie trainingsdagen reiken we je, in een veilige setting, de ervaringskennis en technieken aan om gemakkelijker in contact met jezelf en anderen te blijven. Het groepsproces biedt je de gelegenheid om optimaal te oefenen met die aspecten die voor jou een uitdaging vormen. We gaan uit van jouw hulpvraag, of je nu een beginnend of ervaren begeleider bent. De twee coachgesprekken, één voor aanvang en één na afloop, geven het gehele traject meer verdieping.
Een greep uit het programma:
- In het eerste coachgesprek werken we aan je persoonlijke ontwikkelvragen: je formuleert ontwikkeldoelen en begint met een logboek voor (ReflAction op) nieuwe inzichten en ervaringen.
- Je past de thema’s en oefeningen uit de drie trainingsdagen toe in je dagelijks leven en houdt je logboek bij.
- We beginnen elke dag bij jou: jouw lichaam en je bewustzijn. Je krijgt theorie en oefeningen, zodat je ervaart wat voor jou werkt.
- In het coachgesprek na afloop bekijken we wat je nodig hebt om duurzaam met jezelf in contact te blijven en op welke manier je jouw resultaten van de training goed kunt integreren in zowel werk als privé.
Programmaonderdelen
Je leert op een veilige manier contact maken en via je lichaam ervaren wat er in je omgaat. Je oefent met aanwezig zijn en blijven met dat wat er is: in je lichaam én in het moment. Je raakt bekend met de werking van je bewustzijn, gebaseerd op de praktische Jung, én hoe contact met je lichaam en je adem werkt. Je leert het verschil ervaren tussen aanwezig zijn met alleen je hoofd, of ook met je hart en je fysieke Ik (buik). Je leert de basistechnieken om jezelf te coachen.
Je onderzoekt jouw emotionele ‘triggers’ en thema’s én gaat op zoek naar patronen, zodat je deze leert (h)erkennen. Je oefent hoe het is om ‘vanzelfsprekender’ aanwezig te zijn en te blijven, in contact met jezelf en de ander. Zo ga je je grenzen leren herkennen, serieus nemen en aangeven. Bewustzijn van wat je ervaart in jezelf en in je omgeving vormen de basis voor jouw handelen: zo binnen - zo buiten. Oefeningen en ervaringen geven je het vertrouwen dat je jezelf als ‘instrument’ serieus kunt nemen - ook in uitdagende situaties.
Je leert je overlevingsmechanismen (h)erkennen en je oefent met het ontdekken van nieuwe manieren van reageren. Je ervaart wat er gebeurt als je jezelf toestaat om waar te nemen dat je in een (bekend) mechanisme schiet en je realiseert dat je deze reactie kunt stoppen. Door je meer gewaar te worden van wat er zich - in jouw binnenste en daarbuiten - afspeelt, kun je een grotere keuzevrijheid krijgen. Daardoor kun je op den duur - door te oefenen - bewuster reageren op situaties en tijdiger je grenzen aangeven. Zo bereik je meer diepgang in je gesprekken.
Gideon Stijns
Wanneer je jezelf en je omgeving op een ruimere manier leert waarnemen, ontstaat er vaak een ‘window of opportunity’. Je herontdekt jezelf dan als het ware. Op zo’n moment maakt het oude, wat dat dan ook is, plaats voor iets nieuws wat geboren wil worden. Hier getuige van mogen zijn, vormt mijn bron van inspiratie als mens, coach en trainer.
Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het bewust volgen van mijn intuïtie op mijn eigen levenspad. Tijdens die periode heb ik geleerd om alle aspecten van “geïntegreerd waarnemen” — zoals dat in de psychologie van ReflAction wordt beschreven — serieus te nemen. Het maakt dat ik me meer in balans voel als mens en ook als coach makkelijker kan inspelen op de blinde vlekken van anderen. Ik heb intussen ruim 13 jaar ervaring in het begeleiden van mensen als trainer en als coach.
http://www.lifescriptcoaching.com/
- subtiele signalen bij jezelf serieuzer te nemen en je waarnemingen (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron in te zetten
- de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart en wat je in het contact ervaart beter te begrijpen en effectief bij te sturen
- wat er nodig is voor jou om je energie te behouden terwijl je in gesprek bent
- hoe je sneller tot de kern komt in je (coach)gesprekken.
Een voorbeeld uit de praktijk:
Voor de training: De sessie gaat niet van een leien dakje. Jullie lijken maar niet echt verder te komen, terwijl er wel veel wordt gepraat. Je voelt wat maagpijn opkomen... irritant, dat komt nu echt niet uit! En poeh, wat vermoeiend dat iedereen steeds maar door elkaar praat. Het liefste zou je de hele sessie laten voor wat die is en vertrekken. Maar dat gaat natuurlijk niet. Je ziet en voelt van alles gebeuren, maar kan er steeds net niet de vinger op leggen. Je zegt er dus maar niks over. Misschien in het volgende overleg? Overprikkeld en vermoeid sluit je de dag af.
Na de training: De sessie gaat niet van een leien dakje. Jullie lijken maar niet echt verder te komen, terwijl er wel veel wordt gepraat. Je voelt wat maagpijn opkomen...Je herkent het onaangename gevoel in je buik als een signaal van je lichaam: dit heb je vaker als niet iedereen uitspreekt wat hij of zij écht bedoelt. Je vraagt de aandacht en benoemt wat je opmerkt en bij jezelf voelt. ‘Klopt het dat we niet meer bij de kern zijn? Ik heb het idee dat de meeste van ons niet uiting geven aan wat ze echt willen of bedoelen’. Er valt een korte stilte. Daarna een zucht van verlichting. Er ontstaat ruimte, waardoor belangrijke onderwerpen bespreekbaar worden en er meer rust in de sessie komt. Je voelt je lichaam ontspannen en aan het einde van de dag ga je opgewekt en geïnspireerd naar huis.