SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Anne Vennemann

Creatief Directeur

Nieuwsgierige, creatieve doener & denker. Maakt met liefde en scherpte los wat vastzit.

Over Anne
Waarom doen mensen wat ze doen? Vanuit deze vraag blijf ik me graag verwonderen. En met die oprechte blik ga ik ook te werk. Door de ander vanuit liefde waar te nemen, creëer ik ruimte en vertrouwen voor ieder individu en elke vraag.

Binnen SchoolvoorCoaching ben ik Creatief Directeur, wat betekent dat ik me bezighoud met de ontwikkeling van ons aanbod, onze opleidingsgroepen en trainers, marketing en met incompany-vragen. Daarnaast sta ik zelf ook graag met mijn voeten in de klei om individuen en teams te coachen of te trainen.

Wat is jouw kijk op coaching?
Ooit ontving ik van een coachee de volgende uitspraak: ‘De oplossing is er al, je moet 'm alleen nog zien te vinden.’  Dit is waar coaching voor mij over gaat. De potentie in de ander of een team tot leven brengen, door samen op zoek te gaan naar waar het schuurt of knelt.

Door middel van coaching kun je zicht krijgen op patronen en deze doorleven, dan gaat wat vastzit weer stromen. In mijn ogen ben je er met alleen (in)zicht nog niet. Het vraagt ook daadwerkelijk lef en vertrouwen om dappere keuzes te maken en anders te gaan handelen. Pas als je dat doet, dan kan de levensenergie weer vrijuit stromen en dan volgt de rest vanzelf.

Coachen met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?
In de westerse wereld zijn we vooral geconditioneerd om ons hoofd te gebruiken. We analyseren en proberen de wereld te begrijpen, om vanuit daar over te gaan tot actie. Dit is mij overigens niet vreemd. Als economisch geschoolde dame, trad ik ook jaren zo de wereld tegemoet. Inmiddels heb ik zelf ervaren dat als hart en lijf mee mogen doen, ik een veel grotere bron van wijsheid tot mijn beschikking heb. 

Wat is je favoriete quote?

- Courage starts with showing up and letting ourselves be seen -


Deze quote van Brené Brown beschrijft de diepere betekenis van moed: de bereidheid om open, authentiek en kwetsbaar te zijn. Moed begint met moeilijke of uitdagende situaties niet uit de weg te gaan, maar deze juist recht in de ogen aan te kijken. Om vervolgens de maskers te laten zakken en onszelf werkelijk in te brengen in de ontmoeting, met al onze mooie kanten en kwetsbaarheden. Vanuit daar kan de échte verbinding met een ander ontstaan en kunnen we op onze eigen unieke manier bijdragen aan het grotere geheel.

Favoriete Inspiratie

  1. Gesprekken met én de kijk van andere mensen
    Een goed gesprek met familie, vrienden of met totaal onbekenden, daar kan ik enorm van genieten. Een ander perspectief horen of zien om de wereld om me heen weer op een nieuwe manier te bekijken, dat inspireert me.

  2. De Kracht van Kwetsbaarheid
    Boek van Brené Brown dat ons laat inzien dat kwetsbaarheid een kracht is, wat ons in staat stelt om met de ander te verbinden. En dat is een eerste levensbehoefte – want wij mensen hebben mensen nodig. Vanuit verbinding kunnen we betekenisvollere relaties opbouwen, voldoening ervaren en ons onderdeel voelen van een wereld vol compassie voor elkaar.

  3. De natuur en bij voorkeur de bergen
    De puurheid van de natuur en de grootsheid van de bergen laten me, elke keer weer, ervaren dat we onderdeel zijn van een groter geheel.