Home > Inspiratie > Systeemdenken > Systemisch werk: wat is het nou precies?

Systemisch werk: wat is het nou precies?

We beginnen steeds beter door te krijgen dat alles met elkaar verbonden is. Het individu, dat we de afgelopen decennia zo belangrijk zijn gaan vinden, kan eigenlijk niet bestaan zonder tegelijkertijd ook deel te zijn van iets anders. In dit artikel met video legt Siets Bakker helder uit wat systemisch werk inhoudt en waarom het zo belangrijk is in het coachvak.

Bron foto: sietsbakker.nl, © Annelien Nijland.

Systemisch werk: wat is het nou precies?

Video uitleg

Siets heeft ook een nieuw boek uitgegeven over systemische werkvormen. Veldwerk is een overzichtswerk van opstellingen en systemische werk, een superhandige gids voor iedere opsteller. Ruim 32 ervaren opstellers (en opleiders van opstellers) uit Nederland, België en Duitsland delen de kennis die zij hebben opgedaan tijdens het maken van hun eigen meters. De 48 verschillende opstelformats helpen daarnaast je eigen opstellingsrepertoire te ontwikkelen en uit te bouwen. Veldwerk is samengesteld door Siets Bakker & Michiel van der Ham. En ook onze freelance collega Leanne Steeghs werkte mee aan het boek. 

Bij School voor Coaching verzorgt Siets de workshop Rake Vragen. En Leanne Steeghs zowel de Leergang Teamcoaching als de workshop Contracteren vanuit Systemisch Perspectief.

 

Welke opleiding past bij mij?

Ben je je aan het oriënteren op een opleiding tot coach, teamcoach of coachend leider? Met een luisterend oor én hart geeft ons kantoorteam je eerlijk advies.