Home > Inspiratie > Modellen & Technieken > Theory U: ontdek wat jou wezenlijk te doen staat in leven of levenswerk

Theory U: ontdek wat jou wezenlijk te doen staat in leven of (levens)werk

Hoe weet je wat jou wezenlijk te doen staat in je leven of (levens)werk? En hoe ontdek je wat jouw volgende, waarachtige stap moet zijn? Eén manier om tot nieuwe (diepgaande) inzichten te komen, is Theory U. Want met Theory U pluk je de vruchten van het veld van de open wil… Je leest er meer over in dit artikel.

Theory U: ontdek wat jou wezenlijk te doen staat in leven of levenswerk

Diepe inzichten met Theory U

Want ja… die zalige momenten van diep innerlijk weten. Die momenten waarin hoofd, hart en buik één zijn. Ze zijn van grote waarde, maar voor velen van ons helaas ook zeldzaam. En dus rijst de vraag: kun je zélf invloed uitoefenen op het vrijkomen van deze innerlijke wijsheid? Zodat je altijd kan tappen uit een bron van wezenlijke antwoorden. Het korte antwoord luidt: ja.

Hoe? Met Theory U.

Open geest, open hart, open actie

Theory U is een model dat gidst naar wezenlijke verandering en beweging. Waardevol voor iedereen, en bij uitstek voor mensen die invulling willen geven aan hun bezieling, managers, leiders en begeleiders. Theory U beschrijft de fases die leiden naar een diepgaand inzicht. Van een open geest naar een open hart, naar open voor actie. (Zie ook: afbeelding)

Presencing

Een belangrijke fase bij Theory U is presencing: een samenvoeging van presence en sensing. Bij uitstek een fase die je moet ervaren om te kunnen doorgronden, maar voor nu geven we er dan toch even woorden aan.

Bij de fase presencing ben je volkomen aanwezig in het nu. Met al je zintuigen en waarnemingen op alle lagen: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Zo ontstaat er een verbinding met nieuwe bronnen. Andere bronnen dan de ideeën & antwoorden die je eerder had. Je gaat voorbij je eerder “gedownloade kennis en gedachten” (fase 1). En ook je (hoofdelijke) angsten laat je even voor wat ze zijn.

In deze fase maak je ook contact met de toekomst. De hoogst haalbare toekomst zelfs. Al met al maak je contact met diepere kennis en beweeg je naar het veld van de open wil. Open voor (nieuwe) actie.

Zou het jou ook lukken open te staan voor dat wat zich wil ontvouwen?

In de workshop Coachen van Potentieel leer je werken met een praktische vertaling van Theory U. Je ontdekt hoe je met (systemische) werkvormen en bijzondere coachtechnieken nieuwe inzichten stimuleert en potentieel ontketent. Bij jezelf en bij een ander.

 

Over de auteurs

Eva Rijpert

Eva Rijpert

Een echte leeuw. Open, warm en creatief. Geniet van de schoonheid in de wereld. Houdt van een goed verhaal.

Mariëtte Alblas

Mariëtte Alblas

Helder en nieuwsgierig, met een kwinkslag. Werkt vanuit zingeving en heeft een grote liefde voor leren en proberen.

Welke opleiding past bij mij?

Ben je je aan het oriënteren op een opleiding tot coach, teamcoach of coachend leider? Met een luisterend oor én hart geeft ons kantoorteam je eerlijk advies.