Home > Inspiratie > Modellen & Technieken > Dynamisch Coachen: balans tussen zingeving en resultaat

Dynamisch Coachen: balans tussen zingeving en resultaat

Dynamisch Coachen heeft sinds het verschijnen in 2002 een vaste plek verworven in de standaardliteratuur over individuele coaching. In 2013 verwierf het de 2e plek bij de NOBCO literatuurprijs voor het beste coachboek van het decennium. Het maakt daarnaast deel uit van de verplichte literatuur voor de Leergang Coaching voor Professionals die School voor Coaching aanbiedt.

Dynamisch Coachen: balans tussen zingeving en resultaat

Coachen is het verruimen van Bewustzijn in Samenwerking.

Coachen is zo’n vak waarbij je mensen op creatieve en effectieve wijze samen kunt laten leren. Dit boek is voor mensen die een passie hebben voor leren & ontwikkelen en zich verder willen bekwamen in de mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen. Dynamisch Coachen daagt je uit om:

  • .. de technieken direct toe te passen;
  • ..op je intuïtie te vertrouwen als basis voor resultaat;
  • ..te spelen met de hier-en-nu-situatie;
  • ..te vertrouwen op je waarneming in plaats van op fatsoen;
  • ..authentiek gedrag te laten zien;
  • ..irrationaliteit als normaal verschijnsel te beschouwen;
  • ..een luie coach te worden die erop vertrouwt dat de ander zijn eigen antwoorden kan vinden;
  • ..vanuit co-creatie te werken.

De psychologie van Carl G. Jung vormt daarvoor de inspiratiebron. Technieken die in het boek aan bod komen zijn het werken met associaties, dromen, tarot en actieve imaginatie. Daarnaast wordt onder andere aandacht besteed aan macht, conflicten, overbelasting en zingeving. Een must voor iedereen die het coachen als (bij)vak beoefent; het vergroot namelijk je effectiviteit en plezier in het coachen!

Ans Tros is psycholoog, opleider en executive coach. Ze heeft zich sinds 1991 verdiept in de psychologie van Carl G. Jung, bewustzijn en coaching. Zij is mede-oprichtster en inspirator van School voor Coaching.

In 2009 publiceerde zij een vervolgboek: Leiderschap door (zelf)coaching. Bewustzijnspsychologie voor manager, adviseurs en coaches. 7e herziene druk 2016. 

 

Over de auteurs

Ans Tros

Ans Tros

Grenzeloos nieuwsgierig naar de gebruiksaanwijzing van het leven op aarde - en de simpelste manieren om jezelf te leren kennen en te resetten.

Welke opleiding past bij mij?

Ben je je aan het oriënteren op een opleiding tot coach, teamcoach of coachend leider? Met een luisterend oor én hart geeft ons kantoorteam je eerlijk advies.