SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Minke Justus

Trainer / Leergangcoach

Gebruikt haar scholing, intuïtie en levenservaring om op een diepere laag aan te sluiten bij de ander. Krijgt vaak terug iemand echt te zien. Weet spot on te benoemen waar een vraagstuk in de kern over gaat.

Over Minke

Naast de liefde voor mijn vak, heb ik nog meer grote liefdes. Mijn man waar ik al twintig jaar mee samen ben, in mooie en in roerige tijden: we blijven elkaar vinden. Mijn ontzettend toffe kinderen, Tijs (15) en Emma (11) die ik mag begeleiden in hun reis naar autonomie. De natuur waar ik dagelijks in wandel en die mij rust en reflectieruimte geeft. Én mijn liefde om te schrijven. Waar de woorden als vanzelf hun weg vinden - en alles wat in mij leeft Plek geven.

Wat is jouw kijk op coaching?

Ik geloof dat álles begint bij jouzelf. Bij hoe jij in het leven staat. Hoe je bent grootgebracht, gegroeid en hoe je je hebt aangepast. Hoe bepalend dat NU is voor wat je (misschien belemmerende) overtuigingen zijn. Je waarden. Welke lessen je hebt geleerd of juist hebt vermeden.

Hoe krachtig je kunt zijn als je de moed hebt om te openen en álles van jezelf in te sluiten. Ook die kanten die je liever niet in de bek kijkt. Hoe niet de ander maar JIJ verantwoordelijk bent voor jouw geluk. Hoe je altijd een keus hebt. En wanneer dat in het moment niet lukt, je later alsnog kunt bijsturen.

Hoe je, als je de spanning en weerstand in jezelf de ruimte geeft en aangaat, wordt beloond met autonomie en verbinding. Met jezelf - en van daaruit met je omgeving. Werkelijk in contact met dat wat ertoe doet.

Coachen met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Onze lichaamswijsheid is in onze westerse, mentale maatschappij ondergesneeuwd geraakt. En daarmee mis je belangrijke informatie, omdat je lichaam je altijd de waarheid vertelt.

Ik leer deelnemers van de leergang om te vertragen en álle signalen uit hun lichaam, hun hart en uit hun hoofd serieus te nemen en te onderzoeken. Ik ga ze voor door in het hier-en-nu te delen wat er in mijn systeem gebeurt, met mijn voeten ondertussen stevig op de grond.

Wat is je favoriete quote?

- Als je werkelijk nieuwsgierig kunt blijven in het moment, naar jezelf en naar de ander, dan heb je goud in handen -


Quotes zijn niet zo mijn ding haha. Maar dit is een terugkerende zin die ik vaak zeg tijdens mijn trainingen. We zijn zo geneigd te handelen vanuit onze overtuigingen, aannames, verwachtingen. Dat is veilig en bekend. Het wordt pas echt interessant als je nieuwsgierig kunt zijn waar deze vandaan komen. En datzelfde geldt voor je interactie met een ander. Wat gebeurt er? Welk gedrag neem je bij de ander waar en wat is het effect van dit gedrag? Samen blijven onderzoeken in het hier-en-nu, benoemen, lef hebben. Naar mijn idee een van de belangrijkste elementen van het coachen.

Favoriete Inspiratie

 1. Stephen Covey en Deepak Chopra
  Mijn oudste en eerste inspiratiebronnen. Ik leerde van hen twee belangrijke dingen. Van Covey leerde ik: ‘Je hebt altijd een keus.’ Dat maakte direct connectie met mijn belangrijkste waarde, namelijk: vrijheid. En van Chopra leerde ik te vertrouwen op de kracht en de beweging van het leven. Dat als je erin meegaat, je daarin kunt leren en groeien. In plaats van je te verzetten tegen alles wat op je pad komt.

 2. Schrijven
  Ook schrijven geeft mij veel inspiratie!

 3. Het lezen van mooie boeken
  Waarvan ik er nog zo’n vijftien ongelezen heb liggen. Een beetje extra tijd zou ook heel inspirerend zijn. ;-)

Docent van

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Leergang Coaching voor Professionals
Leergang Coaching voor Professionals

Hét fundament voor jouw vakmanschap als coach | Blokvariant

 • Start: 19 juni 2024
 • 15 dagen + avondprogramma (38 dagdelen)
 • 12 deelnemer(s)
 • 8775,-