SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Leanne Steeghs

Trainer / Leergangcoach

Wakkermaker. Schudt vastzittende vermogens los, zodat levensenergie van mensen, teams en organisaties weer vrijuit kan stromen. Met liefde én lef.

Over Leanne

Ik ben systemisch trainer, teamcoach, co-auteur van het boek Systemisch Wijzer en vooral ook mezelf. Ik word in organisaties gevraagd wanneer het vastloopt. Bij conflicten, organisatietrauma of andere complexe vraagstukken. Daarnaast leid ik mensen op tot organisatieopsteller, begeleid ik vrouwelijk leiderschap en geef ik diverse workshops.

Wat is jouw kijk op coaching?

Mijn handelsmerk is dat ik ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier kan overbrengen. Dat doe ik onder andere door de onderstroom zichtbaar en voelbaar te maken. Dit doe ik via systemische werkvormen en opstellingen, die ik 'ondertitel' met heldere taal. Zo ervaren deelnemers direct en aan den lijve wat de essentie van een vraagstuk is.

De systemische bril heb ik altijd op: dat betekent dat ik alles wat ik zie, hoor, voel en ‘sense’ beschouw als mogelijke informatie over het betreffende systeem. Daarbij toets ik veelvuldig of deze informatie resoneert en klopt. Zo komen we op het spoor van - vaak onbewuste - patronen en dynamieken die de flow belemmeren. Herkennen en erkennen van deze patronen is een belangrijke eerste stap om de zaak weer in beweging te krijgen.

Coachen met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Voordat ik begin te werken met anderen, verbind ik me eerst heel bewust met mijn eigen energie. Dat is een voorwaarde om je eigen emoties als begeleider goed te kunnen voelen. Ik trek dan als het ware een loodlijn van boven naar beneden waar ik helemaal mee samenval.

Als het een spannende begeleiding is, verbind ik me vervolgens ook met een aantal hulpbronnen. Die zet ik imaginair achter me, zodat ik kan vertrekken vanuit een groter geheel en me vanuit mijn rug gesteund voel. Pas daarna ga ik in verbinding met de ander(en). Zo ben ik tegelijkertijd in contact met mezelf, mijn bronnen én het systeem waarmee ik werk.

Wat is je favoriete quote?

- Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen -


Een quote van Søren Kierkegaard. Organisaties en teams zijn taaksystemen. Die willen vooruit. Ik word er meestal bijgehaald als het voorwaarts gaan niet (snel genoeg) lukt, stokt of stagneert. Vaak is het dan zinvol om in de onderstroom en historie te duiken, omdat daar nog iets om aandacht vraagt.

Favoriete Inspiratie

 1. Het achtste leven (voor Brilka)
  Boek van Nino Haratischwili.

 2. As It Is in Heaven
  Film van Kay Pollak.

 3. Openwaterzwemmen in de Gouwzee, vlakbij huis

Docent van

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Leergang Teamcoaching
Leergang Teamcoaching

Opleiding tot gecertificeerd teamcoach

 • Start: 16 september 2024
 • 15 dagen + avondprogramma
 • 12 deelnemer(s)
 • 8775,-