SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Gideon Stijns

Trainer / Leergangcoach

Altijd de rust zelve, komt pas in actie op het juiste moment, en is dan best direct, met respect én een vleugje humor. 

Over Gideon

Als ex-ingenieur en ex-militair heb ik een heldere kijk op hoe je een scherpe ratio met een praktische intuïtie kan verbinden om tot resultaten te komen. Inmiddels draag ik als zzp-er met in-company leiderschapstrainingen, teambuilding, teamcoaching, loopbaan- en executive coaching al meer dan 15 jaar bij aan de ontwikkeling van mens en organisatie.

Wat is jouw kijk op coaching?

Coaching gaat voor mij over de ander werkelijk laten zijn wie hij of zij is. En daar concrete en passende acties uit laten ontstaan. Dus vanuit de mens naar een resultaat.

Tijdens een leergang nodig ik deelnemers uit om te groeien door hun eigen ongemak (schaduw én talent) bewust op te zoeken, te omarmen en te onderzoeken. Niet dat dat nu altijd zo leuk is, maar pas een doorleefde en begrepen ervaring geeft innerlijke rust, stabiliteit en wijsheid. En pas vanuit hier kan je op jouw beurt werkelijk op een volwassen manier in verbinding zijn met je coachee wanneer deze het lastig heeft.

Coachen met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Coachen met hart, hoofd en lijf betekent voor mij dat ik iemand niet hoef te begrijpen met mijn hoofd, om contact te kunnen maken vanuit compassie. Je hebt je hoofd natuurlijk wel nodig, maar het is niet het vertrekpunt.

Inzichten alleen leiden niet persé tot een verandering in gedrag. Door hart en lijf meer ruimte te geven, kan het zomaar zijn dat een inzicht je ineens als het ware ‘pakt’. Je raakt er volledig van doordrongen - fysiek, emotioneel of zelfs energetisch. En dát is het moment waarin iemand soms ter plekke een doorbraak heeft.

Favoriete quote

- 180° het roer omgooien lijkt heel wat, maar eigenlijk vaar je dan gewoon dezelfde weg terug … -


Deze quote herinnert mij eraan dat werkelijk iets veranderen aan jezelf meestal veel subtieler is dan de 180 graden-weg - die symbool staat voor meer van het omgekeerde, polariteit, een oude plaatgroef. Niks mis mee trouwens, goed om hem te verkennen, maar ik ben zo nieuwsgierig naar al die andere richtingen! Regelmatig ervaar ik dat daar het spreekwoordelijke goud ligt!

Inspiratie

 1. The 6 Types of Working Genius: A Better Way to Understand Your Gifts, Your Frustrations, and Your Team
  Boek van Patrick Lencioni.

 2. The Call to Courage
  Documentaire over Brené Brown.

 3. I am not your Guru
  Documentaire over Tony Robbins.

Docent van

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Leergang Coaching voor Professionals
Leergang Coaching voor Professionals

Opleiding tot gecertificeerd coach - als vak of in je vak (Blokvariant)

 • Start: 19 juni 2024
 • 15 dagen + avondprogramma
 • 12 deelnemer(s)
 • 8775,-