SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Mandy Oostlander

Trainer / coach

Stevig en zakelijk in de ontmoeting én tegelijkertijd kwetsbaar en verbindend. Met haar strategische blik, oog voor de context en kritische vragen leert zij jou op alle lagen te reflecteren.


Over Mandy

Mandy (1970) is sinds 2011 als opleider en (team)coach verbonden aan de SchoolvoorCoaching. Daarnaast heeft zij haar eigen coachpraktijk. In haar dagelijkse werk stemt zij af op wat er zich in de maatschappij aandient. Dit houdt haar creatief, innovatief en fit. Op dit moment is zij naast het coachen actief als bestuurder bij het Nederlands Instituut van Psychologen. Vraagstukken die op dit moment goed bij haar passen zijn leiderschapsontwikkeling, loopbaanontwikkeling, preventie van overspanning en burn-out, psychologische veiligheid en transities in organisaties. Ontspanning vindt Mandy zelf vooral in het bewegen: door te wandelen met haar hond (het liefst in de bergen) en door tegen een tennisballetje te slaan. Mandy is samenwonend en moeder van drie kinderen (twintigers inmiddels).

Wat is jouw kijk op coaching?

Coachen gaat voor mij over het vergroten van het zelfbewustzijn. Je kunt niet beter coachen of leiden dan je eigen persoonlijke ontwikkeling groot is. Of simpeler, op zijn cruijffiaans gezegd: ‘Je ziet het pas als je het door hebt’. Werken met wat zich in het hier en nu aandient en dat vertalen naar de context van de leider of coachee. Oordeelloos en puur. Coachen vraagt vakmanschap en is een ambacht. Het mooiste werk dat er is.

Leven met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Door alle zintuigen in te zetten en dat zijn er flink meer dan vijf. Ik doe dat door aanwezig te zijn met alles wat er is. Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Het vraagt van mij als coach de volle aandacht en dat kan je dus ook van mij verwachten. Coachen zie ik als topsport en betekent volle focus en een juiste balans tussen inspanning en ontspanning.

Wat is je favoriete quote?

 Durf te leiden -

Quote van Brené Brown en tevens de titel van haar boek.

Favoriete Inspiratie

1. Jouw verhaal
Ieders persoonlijke verhaal is uniek en inspireert.

2. De bergen
Toppen beklimmen, dalen trotseren, stil staan bij vergezichten, genieten van stiltes en het vrije gevoel.

3. De topsport
Kent prachtige metaforen.