SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Janneke Vogelvanger

Trainer / coach

Oprecht nieuwsgierig, sensitief, analytisch sterk. Komt graag tot de kern. Enorme passie voor de ontwikkeling van mens, team en organisatie.


Over Janneke

Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen drijft, waar ze wakker van liggen, waar hun (unieke) bijdrage zit. Daar verbinding mee mogen maken en ze een volgende stap laten zetten of ergens (weer) beweging in kunnen creëren is waar het mij om gaat.

Als meer mensen, teams, organisaties scherper hebben waar hun unieke bijdrage zit en weten hoe ze die het beste tot haar recht kunnen laten komen, dan kan de wereld daar toch alleen maar mooier van worden? En ja, een beetje een idealist ben ik wel.


Wat is jouw kijk op coaching?

Coachen gaat voor mij over vertragen, een veilige ruimte bieden om te reflecteren en te voelen, goede vragen stellen, spiegelen, laten ervaren. Mensen en teams zo faciliteren dat ze patronen gaan zien, en laten inzien wat deze opleveren, wat ze kosten en laten ontdekken hoe het ook zou kunnen.

Onze neiging is vaak om weg te bewegen van daar waar het spannend is, maar juist daar is de winst te behalen. De realiteit onder ogen komen werkt bevrijdend. Mensen en teams daarin mogen begeleiden en dan de verbinding ervaren op een diepere laag samen vind ik één van de mooiste dingen die er is.


Leven met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Coachen en leven doe ik graag vanuit contact met mijn buik, een open hart, een helder hoofd en twee voeten stevig op de grond. Ik beweeg graag, in het leven en ook in coaching. Werken in de ruimte, op welke manier dan ook. Dat maakt het makkelijker om de wijsheid van het lichaam aan te spreken.
En als je bij de kern komt, dan juist stil te staan en ruimte te bieden aan dat wat gezien wil worden.


Wat is je favoriete quote?

Don’t let your fears stand in the way of your dreams -


Groningen, studententijd, grote zwarte poster boven m’n bureau met in het midden een foto van een enorme golf en daaronder bovenstaande quote.

Deze spreuk heeft me destijds over de drempel geholpen om alleen naar het buitenland te gaan. Iets wat ik héél graag wilde, maar super spannend vond. Ik heb daar in het buitenland besloten, dit ga ik   vaker doen, ‘de angst voelen en toch gaan’. Dat heeft me veel gebracht en nog steeds. Inmiddels begrijp ik waarom deze tekst me zo raakt(e). Ik ken de angst goed, maar ook de levenslust en het lef.


Favoriete Inspiratie

1. Jelte, Taeke & Sieme
De meest directe feedback over mijn handelen en het effect daarvan krijg ik van onze kinderen. Ik neem vaak geen blad voor de mond naar ze en dat krijg ik terug. De humor waarmee dat (meestal ) gepaard gaat en de wijsheid die daar in zit geniet ik ontzettend van en drijft mijn ontwikkeling.

2. Natuur
Zeilen op zee, mountainbiken in het bos, een stilteretraite op de hei, een festival aan het strand; ik ben heel graag buiten in de natuur. Zintuigen prikkelen, zijn, hier, nu.

3. Mem
In de zomer van 2018 is mijn moeder plotseling overleden. Dankbaarheid voel ik voor alle liefde en aandacht die ik van haar heb gekregen. Én voor de mooie gesprekken die we hebben gevoerd over wat ik als kind moeilijk of pijnlijk vond. De kunst van écht aandacht hebben verstond zij als geen ander. Dankbaar dat ik op haar schouders mag staan.