SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Esther Polak

Trainer / coach

Intuïtief met een bijzondere focus op het onbewuste. Specialist in het navigeren door complexe veranderingsprocessen.

Over Esther

Met een rijke ervaring in coaching, gecombineerd met mijn expertise in leiderschap en HR, zie ik mezelf als een specialist in het navigeren door complexe veranderingsprocessen binnen de persoonlijke en professionele groei van individuen. Mijn passie ligt in het ombuigen van uitdagingen naar groeimogelijkheden. Ik heb een intuïtief vermogen om de onuitgesproken behoeften en over het hoofd geziene signalen te herkennen, met een bijzondere focus op het naar de oppervlakte brengen van het onbewuste.Wat is jouw kijk op coaching?

Ik zie coaching als een krachtig middel voor persoonlijke en professionele transformatie. Het is meer dan het aanpakken van oppervlakkige uitdagingen; het is een proces dat individuen en teams in staat stelt om hun diepgewortelde patronen en overtuigingen te verkennen. Deze inzichten, vaak verborgen in ons onderbewuste, zijn cruciaal voor echte verandering. Door deze aspecten van onszelf te begrijpen en aan te pakken, kunnen we niet alleen onze belemmeringen overwinnen, maar ook een basis leggen voor blijvende groei.Leven met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Voor mij gaat coaching over een diepgaande reis van zelfontdekking en transformatie die verder gaat dan het simpelweg oplossen van problemen. En het is deze reis die ons dwingt verder te kijken dan onze mentale processen. Deze verandering en groei vinden hun ware potentieel wanneer we ons lichaam, ofwel ons 'lijf', actief betrekken in het proces. Vaak proberen we uitdagingen te benaderen vanuit ons hoofd, waardoor we vast kunnen blijven zitten in dezelfde patronen. Echter, ons lichaam bezit een inherente wijsheid, een voorkennis die ons bewustzijn voorbijstreeft. Door ons hoofd te gebruiken als een gezonde waarnemer en dit in balans te brengen met ons hart en ons lijf, kunnen we de kern van ons ware zelf raken. Ik ben gepassioneerd over het begeleiden van mensen in dit mooie proces, waarbij ik een veilige ruimte creëer voor volledige zelfexpressie en verkenning, zowel mentaal, emotioneel als fysiek. Ik geloof dat iedereen de kracht heeft om zichzelf te transformeren en te bloeien, en als coach is het mijn doel om niet alleen huidige uitdagingen aan te pakken, maar ook cliënten uit te rusten met de tools en inzichten voor hun toekomstWat is je favoriete quote?

Verander muren in deuren -


Een quote van Loesje. Deze quote belichaamt mijn levensvisie: het herkennen van potentieel in elke uitdaging en het pad effenen voor nieuwe mogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling. Het is een uitdrukking van mijn geloof in het vermogen om hindernissen om te zetten in kansen, een stapsteen naar groei en vooruitgang.


Favoriete Inspiratie

1. Mensen die ik begeleid

De kern van mijn inspiratie als coach en trainer ligt in de mensen die ik mag begeleiden. Hun moed en bereidheid om stappen te zetten en introspectief te zijn, ontroeren en motiveren mij keer op keer. Het is hun reis van persoonlijke groei en zelfontdekking die mij aanspoort om hen met passie en toewijding te ondersteunen.

2. Wiebe Veenbaas

Een bijzondere bron van inspiratie voor mij is Wiebe Veenbaas. Zijn vermogen om mensen diep te raken en essentiële veranderingen teweeg te brengen, bewonder ik enorm. Zijn aanpak in coaching en training illustreert een diep begrip van menselijke emoties en potentieel, wat voor mij een leidraad is in mijn eigen praktijk.

3. Boeken en muziek

Naast de mensen die ik begeleid en de invloeden van vooraanstaande figuren zoals Wiebe Veenbaas, vind ik ook veel inspiratie in boeken en muziek. Deze kunstvormen bieden mij een schat aan perspectieven, emoties en inzichten, die ik vervolgens weer kan inzetten in mijn werk. Boeken openen nieuwe werelden van kennis en wijsheid, terwijl muziek me helpt om te verbinden met gevoelens en stemmingen op een dieper niveau.