SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Onze werkwijze

Jezelf inzetten als belangrijkste instrument

Bij SchoolvoorCoaching leer je jezelf inzetten als belangrijkste instrument. Je vaart bij ons dus niet blind op een methodiek, maar maakt het verschil door je eigen waarnemingen hier-en-nu te benutten. Zo creëer je beweging waar het vastzit.

Je raakt geoefend in herkennen wat van jou is, wat van de ander is, en wat behoort tot het domein van de interactie. Wanneer je vervolgens op je eigen waarnemingen leert vertrouwen en weet hoe je ze kunt benutten voor je interventies, heb je eigenlijk nooit meer een model nodig - wat natuurlijk niet wegneemt dat we je er toch een paar meegeven. De modellen vormen een basis, jouw waarneming maakt het verschil.


Banner - download de algemene brochure


Persoonlijk leiderschap 

Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling voorafgaat aan professionele groei - zeker als coach. Hoe bewuster jij je bent van je eigen triggers, oordelen, aannames en automatismen, des te meer ruimte je ervaart in jouw handelen, wat je in staat stelt anderen zuiver te begeleiden. Van deze bewustwording zul je op vele gebieden in je leven profijt hebben. Je wordt vrijer en daarmee effectiever in de gesprekken die je voert, je ervaart minder ruis tijdens het begeleiden en je houdt meer energie over.

De groep als spiegel

Van en met elkaar leren is een belangrijk onderdeel van onze opleidingen. Want juist de ontmoeting met de ander kan ons iets leren over onszelf. Eigen triggers, projecties en automatismen komen vaak helder naar voren in een groep(sproces) - en vormen zodoende direct materiaal om mee te werken. Leren coachen en gecoacht worden gaat dan ook hand in hand bij SchoolvoorCoaching. Je bent hier welkom jezelf in de ervaring te ontmoeten - als mens en als coach. Om kwaliteit en persoonlijke aandacht te kunnen garanderen, werken we met vaste groepen en hanteren we een maximum van twaalf deelnemers.

Ervaringsgericht leren 

Naast de vanzelfsprekende theoretische kennis geloven wij dat je door zelf te ervaren het coachvak werkelijk eigen maakt. Bij ons ga je dus zoveel mogelijk vlieguren maken, zodat je vertrouwd raakt met het voeren van wezenlijke, en soms spannende, gesprekken. Hierdoor ontwikkel je de moed om naar de spanning toe te bewegen en interventies te doen die de kern raken. De combinatie van kennis, kunde en een diepgeworteld vertrouwen in jezelf creëert een stevig fundament voor jouw vakmanschap als coach.

Toonaangevende trainers & coaches

SchoolvoorCoaching werkt met ervaren trainers, stuk voor stuk experts in hun vakgebied. Nog elke dag maken zij het verschil in hun werk als (team)coach en die ervaring nemen ze mee in onze opleidingen. Bij SchoolvoorCoaching heb je tijdens je gehele opleiding één vaste trainer voor de optimale begeleiding van jouw persoonlijke en professionele reis.

Lees meer over onze visie op coaching