SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Jikkemien Schutte

Trainer / Leergangcoach

Verbindend, warm en confronterend op liefdevolle wijze. Enthousiast, nieuwsgierig. Zich altijd verwonderend over de magie van het leven.

Over Jikkemien

Na mijn studie sociale en organisatiepsychologie heb ik veertien jaar gewerkt bij Ebbinge. (Denk aan: werving & selectie, coaching, teamcoaching, management assessments en leiderschapsontwikkeling.)

Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk in coaching en leiderschapsontwikkeling. Het was tijd om mijn eigen pad te gaan en ruimte te maken voor mijn eigen verlangen en bevlogenheid. En dat is precies waar ik mijn coachees graag in begeleid: hen (weer) in contact brengen met hun eigen verlangen en blauwdruk, waardoor zij het leven gaan leven wat voor hen bedoeld is.

Samen met Dirk zijn wij toegewijde ouders van drie kinderen, wonend in Amstelveen. Naast mijn gezin houd ik van wandelen in de natuur, lezen, dansen, verrassende gesprekken en me verdiepen én blijven ontwikkelen in mijn vak.

Wat is jouw kijk op coaching?

Coaching gaat in mijn ogen over mensen begeleiden naar meer innerlijke vrijheid - door hen voorbij hun eigen patronen en verdedigingsmechanismen te leren kijken en handelen. EN het gaat in mijn ogen om het wakker maken van iemands verlangen. Het verlangen wijst je de weg naar je levensmissie; naar het leven dat past bij wie je werkelijk bent. Doen waar je écht van houdt en waar je volle potentie zit, brengt kracht, flow en levensenergie.

In mijn begeleiding neem ik de fysieke, mentale, emotionele en energetische lagen van het bewustzijn mee. Zodat de coaching niet alleen inzichten brengt, maar deze ook doorvoeld wordt in het lichaam. En er zodoende ruimte ontstaat voor een nieuwe beweging.

Coachen met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Als reactie op de situatie van mijn gezin van herkomst heb ik als kind heel goed leren voelen. Wanneer ik iemand begeleid gaat mijn ‘gevoelssensor’ direct aan. Wat voel ik bij de ander? Wat roept dat in mij op? Wat voel ik in mijn lichaam? Wat vertelt mij dat over de interventie die ik zou kunnen doen?

Mijn intuïtie staat vol aan, terwijl mijn analytische geest bezig is om puzzelstukjes op de juiste plek te krijgen om zo tot de kern te kunnen komen. Hierbij heb ik wederom oog voor de fysieke, mentale, emotionele en energetische lagen van het bewustzijn.

Wat is je favoriete quote?

- Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent -


Deze quote van E. E. Cummings raakt mij, omdat deze voor mij zo kloppend is. Ik ervaar het zelf én zie het bij al mijn cliënten. De makkelijke weg, vaak onbewust, is om je te laten leven door je overlevingsmechanismen en patronen; dat is de weg van de minste weerstand. Die ken je. Het vraagt moed en moeite om je er keer op keer van bewust te worden dat je de keuze hebt een andere beweging te maken dan die je al kent. Ook vraagt het moed, veel moed, om stil te worden van binnen en te luisteren naar je eigen diepte. Naar wat je hart jou ingeeft en wat het leven van jou wil.

Favoriete Inspiratie

  1. De magie van het leven
  2. De natuur als leermeester
  3. Reizen met en zonder gezin

Docent van

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Dagleergang Coaching voor Professionals
Dagleergang Coaching voor Professionals

Opleiding tot gecertificeerd coach - als vak of in je vak (Dagvariant)

  • Start: 13 september 2024
  • 17 dagen
  • 12 deelnemer(s)
  • 7650,-