SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Janneke Maas

Trainer / Leergangcoach

Duidelijk, patronenspotter. Houdt van ‘gedoe’ en dit met enige humor en lichtheid te verkennen.

Over Janneke

Ik werk als teamcoach voor diverse organisaties met teams uit alle lagen van de organisatie, van directies tot werkvloer. Daarnaast ben ik actief als opleider en specifiek bij SchoolvoorCoaching als trainer van de Leergang Teamcoaching.

Ik help samenwerkingsvaardigheden ontwikkelen vanuit een systeemlens. Altijd werk ik aan een context en aan communicatie waarbij de energie gericht is op drie dingen: de taak, een fijne samenwerking en het feit dat ieder zijn lidmaatschap (eigenaarschap) leert oppakken.

Los van werk vind je me - soms samen met mijn lief en katten - al rommelend in de tuin, aan het wandelen of bezig met een creatief project.

Wat is jouw kijk op coaching?

Mijn visie en methodieken zijn gestoeld op het kijken door de systeemlens. Je ziet hierbij niet alleen de poppetjes maar ook de patronen - wat er tussen mensen gebeurt. En je leert hoe dit nooit alleen maar persoonlijk is.

Hoe ik daarmee werk in de praktijk, is doorleefd met jaren ervaring in groepsdynamiek en expertise in systeemdynamieken. De voornaamste dynamieken bewegen zich in Autoriteit & Autonomie (Boven versus Onder) en Zondebokken & Intimiteit (insluiten versus uitsluiten). Hoe meer vrijheid hierin, hoe meer energie beschikbaar is voor het samenwerken en het werk/de opgave. 

In de Leergang Teamcoaching doorleef je als deelnemer hier-en-nu bovenstaande dynamieken en interactiepatronen in de groep zelf. Ik begeleid elke leergroep in deze processen zodat de deelnemers de theorie van binnenuit kunnen ervaren.

Inspiratie

 1. Theorie van Levende Menselijke Systemen
  Ontwikkeld door Yvonne Agazarian.

 2. De teams waar ik mee werk.

  Ik leer en/of ontdek elke keer weer iets nieuws, een nieuwe laag en invalshoek.

 3. Natuur, familie en vrienden met wie ik graag tijd doorbreng.

Docent van

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Leergang Teamcoaching
Leergang Teamcoaching

Opleiding tot gecertificeerd teamcoach

 • Start: 16 september 2024
 • 15 dagen + avondprogramma
 • 12 deelnemer(s)
 • 8775,-