Home/Opleidingen/Incompany | Training Teamcoachtechnieken voor Scrum MastersInCompanyTeamcoaching

Incompany | Training Teamcoachtechnieken voor Scrum Masters

Krijg grip op de groepsdynamiek en maak jouw rol in Agile teams effectiever

  • 8 dagdelen
  • 12 deelnemers
  • Oefenen met technieken
  • Inzicht in systeemdenken
  • Reflectie en feedback op jouw rol als coach
Doelgroep

De incompanytraining is specifiek voor Scrum Masters die hun effectiviteit willen vergroten door teamcoachtechnieken toe te passen. Scrum Masters die op zoek zijn naar vernieuwende inzichten zodat ze het leren samenwerken van team(s) effectiever kunnen begeleiden. Als deelnemer ben je bereid meer te leren over jezelf en jouw persoonlijke coachstijl, en hoe je deze effectief kan inzetten in de interactie met Scrumteams. Je hebt een werk- en denkvermogen op hbo- of wo-niveau.

Werkwijze & Programma

Tijdens deze training krijg je meer inzicht in de teamontwikkelingsfasen. Je wordt vrijer in je handelen binnen teams en groepen. Je gaat ervaren hoe je jouw lichaamsintelligentie en de onderstroom kunt inzetten om de impact van je interventies te vergroten en tegelijkertijd dicht bij jezelf te blijven wanneer het spannend wordt. Je oefent met het herkennen en benoemen van patronen in teams, waardoor je beter in staat bent om ze te helpen het beste resultaat te halen. Je krijgt meer inzicht in jouw persoonlijke coachstijl en weet hoe je jouw sterke punten kunt inzetten om teams te activeren zonder daar zelf hard voor te hoeven werken. Onze training Teamcoachtechnieken brengt je als Scrum Master meer ruimte, vrijheid en (zelf)vertrouwen in (uitdagende) teamsituaties.

Samen met je groepsgenoten ervaar je het proces van teamontwikkeling met het systeemdenken als uitgangspunt. Na korte theoretische instructies volgt telkens een oefenronde waarin eigen teamsituaties worden ingebracht. Zo leer je je in het team te verplaatsen en te begrijpen wat het effect van jouw interventies zal zijn. Je leert het team als geheel aanspreken op de effectiviteit en de sfeer. Daardoor ben je in staat de verantwoordelijkheid voor de dynamiek en  je resultaten bij het team te laten.

Tijdens de training wordt volop gebruikgemaakt van het leerproces in de groep. Na een korte theoretische inleiding ga je vooral veel oefenen. Daarbij gelden de leerdoelen, praktijksituaties en organisatiecontext van de deelnemers steeds als uitgangspunt. Je reflecteert geregeld samen met de anderen op je leerproces en de resultaten daarvan.

Als voorbereiding op de training vul je een leerdoelformulier in. Dit wordt je ongeveer twee weken voor de start per e-mail toegestuurd. Op dit formulier breng je in kaart welke ervaring je al met coachende gespreksvoering (van teams) hebt opgedaan en waaraan je tijdens deze training wilt werken.

Trainers

Mogelijke trainers van de Incompany-training Teamcoachtechnieken voor Scrum Masters zijn:

Manu Busschots -   Rustig, compassievol en opmerkzaam, invoelend, moedigt aan om de eigen volgende stap te zetten.

Ik doe niets liever dan met nieuwsgierigheid naar achterliggende beweegredenen kijken –  door te vragen, aan te voelen en waar te nemen. Zodat mensen bewuster en vrijer worden in wie ze willen zijn. Als trainer ga ik dan ook graag op zoek naar jouw eerstvolgende beschikbare stap en je drijfveren voor het belopen van het pad.

Emil Muller -   Altijd nieuwsgierig, op zoek naar groei en vernieuwing, oprecht en eerlijk, benoemt wat hij ziet en creëert vertrouwen door verbinding.

De rode draad in mijn leven is het onderzoeken wat mensen werkelijk drijft. Ik geloof dat iedereen van nature wil bewegen, maar dat dit door omstandigheden niet altijd lukt. Mijn stijl als trainer – een tikje provocatief, maar altijd respectvol en met humor – zorgt vaak net voor het zetje dat je nodig hebt om werkelijk verder te komen.

Minke Justus -    Sluit graag op een diepere laag aan, ziet jou écht en kan spot-on benoemen waar een vraagstuk in de kern over gaat.

Ik geloof dat alles begint bij jouzelf. Bij hoe jij in het leven staat. Welke lessen je hebt geleerd of juist vermeden. En hoe krachtig je kunt zijn als je de moed hebt om je te openen en álles van jezelf in te sluiten. Als trainer leer ik jou om te vertragen en alle signalen uit je lichaam, hart en hoofd serieus te nemen en te onderzoeken.

Investering

De training ‘Teamcoachtechnieken voor Scrum Masters’ bestaat in twee varianten. In beide varianten duurt deze 8
dagdelen. Je kunt de training volgen in een blok van drie aaneengesloten dagen met tweemaal een
avondprogramma en overnachting, of als vier losse dagen (zonder avondprogramma).

Liever een andere indeling van de uren? We denken graag met je mee over een programma op past bij jullie wensen en voorkeuren.

Neem voor een offerte contact met ons op via 030-3035271 of stuur een mail aan welkom@schoolvoorcoaching.nl onder vermelding van "Incompany Teamcoachtechnieken voor Scrum Masters'.