Home/Opleidingen/Dagleergang Coaching voor Professionals 1op1 Coaching

Dagleergang Coaching voor Professionals

Losstaande Dagen | Het fundament voor jouw vakmanschap als coach

 • 17 dagen + intake en eindgesprek (38 dagdelen)
 • 12 deelnemers
 • Start: 07 februari 2023
 • 8787,-excl. btw
 • Je laat het eigenaarschap  voor het leerproces en het resultaat bij de gecoachte. 
 • Je kunt  diverse coachingsinstrumenten inzetten. 
 • Je kunt effectief schakelen tussen je ratio en intuïtie en kunt je vinger leggen op de onderstroom in gesprekken.

Reviews
Mijn vrouw zegt dat ik -de stugge Groninger- ineens flexibeler ben en luister. Je kunt 5 jaar naar de psycholoog gaan en nog weet je niet de helft over jezelf als na deze opleiding.
Januari 2022
Pim Pruim
Deelnemer Dagleergang Coaching voor Professionals
Deze verdieping die ik zocht, neem ik elke dag met me mee. In mijn werk, bij mijn kinderen, mijn relatie en mijn vriendschappen. Ik ben ontzettend dankbaar.
Januari 2022
Caroline Frerichs
Regisseur / Docent Drama
Wat je leert in de leergang is niet in woorden uit te drukken.
December 2021
Deelnemer
Leergang Coaching voor Professionals
Als mens heeft de leergang mij nog meer "open" gemaakt, minder normerend. Terwijl ik van tevoren dacht dat ik al niet heel normerend was. Wist ik toen véél. ;-)
December 2021
Yvette Brinkman
Loopbaancoach
Zeer leerzame, diepgaande, uitdagende en concrete opleiding. Een opleiding waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groepsontwikkeling. Er is ruimte voor een ieder en altijd ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.
Augustus 2020
Agnes Schipper
Coach
Enorme persoonlijke groei doorgemaakt die mij echt in staat stelt om een goede coach te worden. Als je binding hebt met coaching en zingeving en wil je leren om je intuitie in te zetten is dit de leergang die je verder helpt.
November 2020
Jolanda Rijnsburger
Transitiemanager
Niet alleen een hele mooie coachopleiding die praktisch ingevuld wordt, maar vooral ook een prachtige ontdekkingsreis naar jezelf!
Augustus 2020
Marie-José van Schie
Coördinator Vervolgopleidingen
De meerwaarde van deze leergang zit in de afwisseling van de theorie, praktijkoefeningen en dat je aan de slag gaat met het intuïtieve deel van coaching. De combinatie van afwisseling praktijk, theorie en je eigen leerdoelen maakt deze opleiding voor mij heel waardevol.
November 2020
Grietje Ploegmakers
HR-adviseur
Deze opleiding heeft een grote impact op mijn persoonlijke ontwikkeling gehad. Goede mix van theorie/modellen, oefenuren en reflectie op leerresultaat.
Maart 2019
Coen Raaphorst
Staf-adviseur
De kwaliteit van deze dagleergang is naar mijn beleving zeer hoog. Combineert vele modellen met persoonlijke ontwikkeling, als basis voor groei naar professioneel coachen.
September, 2019
Ruud van Wijlick
Eigenaar van Arlea Consultancy BV
De werkvormen waren soms best intens, maar het onbewuste is bewust geworden. Ik ben behoorlijk door een transformatie gegaan.
Juli 2019
Laura Hessels
Teamcoach & Begeleider Personal Development
Mooie opleiding, veel ruimte voor je ontwikkeling als coach maar ook ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling.
April 2019
Karin van Overbeek
Management secretaresse
Professionele begeleiding, je kunt hiermee echt een stap maken in het coachingsvakgebied.
April 2019
Niels Korevaar
Manager HR
SchoolvoorCoaching heeft een mooie visie op coaching. Dit is een leergang met diepgang.
December 2018
Inge Derks
Innovatie Coach
Deze leergang heeft mij geholpen om contact te maken met diepere lagen in mezelf, waardoor ik voel dat mijn bewegingsvrijheid zowel op werk als privé, groter is geworden.
Juni 2018
Miriam Vriens
HR Manager
In de opleiding ben ik op een aantal aandachtspunten gecoacht en daardoor zit ik nu beter in mijn vel dan ooit.
Juni 2018
Tonja Berkelder
Teamleider
Ik heb in een veilige leeromgeving leren coachen in het hier-en-nu. Een fantastische opleiding die ik iedereen aanraad, bedankt SchoolvoorCoaching!
Februari 2016
Eveline Roijmans
Onderwijskundig adviseur en docent
Doelgroep

Deze leergang is bedoeld voor iedereen die professioneel wil leren coachen. Je kan de wens hebben een eigen coachpraktijk te starten of je wil je coachvaardigheden sterk uitbreiden binnen het huidige werk dat je doet.  Ervaring als coach is niet noodzakelijk. De Leergang Coaching voor Professionals is ideaal voor organisatieadviseurs, trainers, docenten, coaches, hrm-adviseurs, projectmanagers en leidinggevenden die het ontwikkelingsproces van medewerkers en cursisten (beter) willen leren begeleiden. In je (werk)omgeving heb je de mogelijkheid om resultaatgericht te coachen. Je hebt een werk- en denkvermogen op minimaal hbo-niveau.

Zelf wil je ook gecoacht worden in je persoonlijke en professionele ontwikkelingsproces tot coach. Je beschikt over voldoende veerkracht en balans om deze intensieve leergang te volgen. Je bent in staat tijdens de leergang functioneel feedback te geven, te vragen en te ontvangen. Om een goed beeld van de samenstelling van de groep en de achtergrond van de deelnemers te krijgen, maakt een telefonisch intakegesprek deel uit van de leergang. Dat gesprek wordt kort na de aanmelding gepland.

Na afloop van de leergang kun je je certificering behalen als Erkend Coach bij St!R   en kun je je registreren bij LVSC  als Registercoach. Voor meer informatie over accreditatie en certificeren bekijk je deze pagina

     Stir certificering School voor Coaching Opleidingen      

Werkwijze & Programma

De leergang Coaching voor Professionals bestaat in totaal uit 38 dagdelen verdeeld over een periode van ongeveer tien maanden.

Een greep uit het programma: 

 • Startdag: een eendaagse workshop 'Biografische analyse vanuit systeemdenken';
 • een blok van twee dagen (inclusief avondprogramma);
 • vier blokken (fases) verdeeld over twaalf losse dagen;
 • twee afrondingsdagen;
 • een individueel eindgesprek waarin je een persoonlijk advies krijgt over je resultaten en verdere ontwikkeling als coach.

Na elk blok schrijf je een kort reflectieverslag. Aan het eind van de leergang maak je een eindwerkstuk. Verder heb je tijd nodig voor literatuurstudie. Je voert minimaal twee coachtrajecten uit waarin je coachingscompetenties kunt oefenen en ontwikkelen. Gedurende de hele leergang krijg je feedback van je leerteam, de groep en de leergangcoach over je professionele ontwikkeling als coach.

Werkwijze

Als je professioneel en resultaatgericht wil leren coachen vanuit een heldere visie, vraagt dat een gedegen theoretisch fundament. Dat fundament begint met een visie op de psychologie van coaching. Onze visie is gebaseerd op ReflAction: reflecteren op je eigen handelen, vertrouwen op je intuïtie en gevoelens, en deze in het hier-en-nu omzetten in actie. Wij geloven dat deze houding bijdraagt aan resultaatgericht coachen. Door oprecht te durven kijken naar je eigen aandeel in communicatie en het effect daarvan en door open te zijn over wat jij voelt en ervaart in het contact met anderen, herken je en los je potentiële verschillen veel sneller op. Bovendien versterk je je zelfkennis en persoonlijke groei en kun je het gedrag van anderen in je dagelijks leven veel beter voorspellen, coachen of beïnvloeden. ReflAction vindt zijn basis in de psychologie van Carl Jung, systeemdenken en je fysieke Ik als monitor. Voor ons zijn dit geen dogma’s waarin je moet geloven; het is ervaringskennis waarmee jij het verschil kunt maken. Dat laten we je zelf ontdekken en ervaren in onze opleidingen doordat je veelvuldig oefent. Ervaringsgericht leren is hierbij essentieel: we hanteren een verhouding van 80% praktijk en 20% theorie.

In de leergang Coaching voor Professionals werken we met theorieën en methodieken zoals: 

 • de psychologie van ReflAction;
 • systeemdenken & systemisch kijken;
 • positieve psychologie;
 • werken met het onbewuste: de praktische Jung;
 • de werking van de hersenen o.a. rondom trauma en stress;
 • het fysieke Ik & mindfulness;
 • geweldloze communicatie;
 • Transactionele Analyse
 • en ervaringsgerichte oefeningen.

Om een goed beeld van de samenstelling van de groep en de achtergrond van de deelnemers te krijgen, maakt een telefonisch intakegesprek deel uit van de leergang. Dat gesprek wordt kort na de aanmelding gepland.

Leren coachen en gecoacht worden gaan tijdens de leergang hand in hand. Daarvoor wordt volop gebruikgemaakt van het leerproces in de groep. Voor een optimaal rendement is het belangrijk dat de groep qua samenstelling stabiel blijft. Daarom werken we ook met een vaste leergangcoach die deel uitmaakt van een ervaren team van senior trainers. Vrijstelling voor programmaonderdelen is om deze reden niet mogelijk.

Literatuur

Bij deze leergang is een abonnement bij Coachlink  inbegrepen. Tevens ontvang je bij de start van de opleiding het boek Dynamisch Coachen van Ans Tros. Lees hier alvast meer over het basisboek in deze leergang.  Boektitel:  Dynamisch coachen                          
Auteur:
Ans Tros                                                  
Uitgeverij:
Symbolon  

Certificaat

Aan het eind van de leergang ontvang je een certificaat van SchoolvoorCoaching als je:

 • de competenties van het competentieprofiel van StiR in voldoende mate beheerst;
 • tijdens de leergang twee coachtrajecten hebt uitgevoerd;
 • in totaal vier reflectieverslagen hebt gemaakt;
 • de opgegeven literatuur hebt gelezen;
 • in je werkstuk blijk geeft van je ontwikkeling tot professioneel coach;
 • aanwezig was tijdens het gehele programma.
  Programmaonderdelen

  Een coach is alleen effectief als hij/zij zich bewust is van zijn/haar eigen normen en waarden. Daarom begint je professionele ontwikkeling als coach met een biografisch overzicht. Aan het eind van de workshop heb je een beeld van hoe jouw normen, waarden en defensiemechanismen meespelen in je gedrag, en wat het effect daarvan is op anderen.

  Doelen

  • Je verkent jouw waarden, normen en grenzen en wordt je bewust van je defensiemechanismen, onbewuste strategieën, projecties en gewoontes. Je herkent tijdens coaching het effect daarvan op anderen.
  • Je wordt je bewust van achtergronden en mechanismen die de ontwikkeling van mensen in organisaties bevorderen of belemmeren, en kunt daardoor onderscheid maken tussen coachen, adviseren en hulpverlenen.
  • Je maakt een start met coaching en leert de succesfactoren van coaching toepassen.

  Inhoud

  Het zoekproces in je persoonlijke ontwikkeling betekent stilstaan bij je waarden, normen en motivatie - en die van de andere deelnemers. Je onderzoekt je 'ijsberg' en de effecten daarvan (op anderen). We behandelen in dit blok onder meer:

  • de bepaling van het werkveld en de definitie van coaching;
  • mechanismen als overdracht, tegenoverdracht en projecties;
  • het herkennen van en omgaan met weerstanden, motivatie en drijfveren, zowel bij jezelf als bij anderen;
  • het herkennen van signalen van het lichaam in relatie tot coaching;
  • waarden, normen en gewoontes (automatismen);
  • het ontdekken en inzetten van je schaduwkanten;
  • interveniëren vanuit drie posities;
  • de Cirkel van Acht;
  • transformationeel coachen en leren.

  Werkwijze

  Fase 1 draait om ervaringsgericht leren. Na een korte theoretische inleiding ga je aan het werk met ervaringsgerichte oefeningen en persoonlijke reflectie. Je bedenkt zelf oefensituaties aan de hand van je leerdoelen en oefent met praktijksituaties. De leergangcoach motiveert de deelnemers om elkaar feedback te geven op gedrag en opvattingen.

  Doelen

  • Aan de start van een coachtraject kun je op basis van systeemdenken een analyse maken van de (werk)situatie en hoe de gecoachte zichzelf klemzet.
  • Je brengt de gedrags- en denkpatronen van de gecoachte in kaart.
  • Je doet interventies in het hier-en-nu.
  • Je ervaart hoe je jezelf kunt stretchen en daarmee ook de ander in beweging kunt brengen.
  • Je legt een relatie tussen de gedrags- en denkpatronen van de gecoachte en het gewenste bedrijfsresultaat.
  • Je doet kennis op over de werking van de hersenen en leert deze toe te passen in coaching.
  • Je weet de beginselen van positieve psychologie in coaching te integreren.

  Inhoud

  • Je leert in dit blok vanuit systeemdenken waar te nemen en te interveniëren. Het gebied van waarnemen is onder meer gericht op het leren zien van het afwezige. De informatie uit het hier-en-nu tijdens het coachgesprek vormt de basis voor interventies.
  • Het tweede onderdeel is het scala aan interventiemodellen voor coaching, zoals oefeningen met hart, hoofd en lichaam en diverse technieken om de gecoachte te stimuleren beweging te brengen in zijn of haar overtuigingen en blokkerende opvattingen.
  • Je ontdekt je overlevingsstrategieën en uit welke onvervulde behoeftes die voortkomen.
  • Tijdens het coachen op competentieontwikkeling leer je de professionele ontwikkeling van medewerkers stimuleren, zodat zij mogelijkheden creëren om organisatiedoelen te realiseren.
  • Je gebruikt de Functionele Analyse om een diagnose van een situatie te maken, waarbij de relatie tussen de gecoachte en zijn (werk)situatie centraal staat.
  • Alle deelnemers meten hun eigen en elkaars coachingscompetenties.

  Werkwijze

  Een behoorlijke dosis theorie wordt afgewisseld met het oefenen van coachingsgesprekken, zowel analyserend als praktisch. Naar aanleiding van de theorie maak je analyses van verschillende coachingssituaties. Na uitleg van de coachingstechnieken oefen je deze in drietallen. De deelnemers versterken elkaars leerproces door onderling feedback te geven op gedrag en opvattingen.

  Doelen

  • Je ervaart de dynamiek van groepen en leert interventies doen die beweging brengen in een groep of team.
  • Je experimenteert met de verschillende rollen die je hebt in groepen of teams. De rol als teamlid doet een heel ander appèl op je dan de rol als teamcoach.
  • Je krijgt door teamcoaching meer zicht op jouw kwaliteiten en valkuilen in individuele coaching.
  • Je herkent de verschillen tussen individuele coaching en teamcoaching.
  • Je leert interactiepatronen in systemen herkennen die het systeem in stand houden of juist in beweging kunnen zetten.
  • Je ervaart de spanning van de verschillende posities: individu, team en leidinggevende versus de resultaten in de organisatie.
  • Je coacht teamleden in het geven, ontvangen en vragen van feedback.

  Inhoud

  Essentieel voor teamcoaching is dat je de teamleden in de coachingssituatie de mogelijkheid biedt om verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie in het hier-en-nu. Zo stimuleer je eigenaarschap in de interactie.

  • Theorieën over teamfasen in samenhang met systeemdenken worden toegelicht en geoefend.
  • Je ervaart hoe jouw opvattingen over groepsenergie en conflicten van invloed zijn op je coachingsinterventies.
  • Je krijgt zicht op de randvoorwaarden voor teamcoaching.
  • Je oefent met jezelf positioneren in een groep en wordt je meer bewust vanuit welke rollen je handelt. Je leert jezelf uit de dramadriehoek halen en interventies doen vanuit de winnaarsdriehoek.

  Werkwijze

  Je oefent met diverse teamsituaties, waaronder startende teams die lichte samenwerkingsproblemen hebben. Deelnemers activeren elkaars leerproces door onderling feedback te geven op gedrag en opvattingen en de invloed daarvan op de werkwijze als (team)coach. De leergangcoach coacht de groep op eigenaarschap van resultaat, inhoud, procedures en samenwerking.

  Doelen

  • Je integreert de kennis en vaardigheden van blok 1 tot en met 3 in je coachingsstijl.
  • Je koppelt de effecten van individuele coaching en teamcoaching aan de organisatiecontext, zowel op individueel niveau als op team- en organisatieniveau.
  • Je leert omgaan met verschillen en veranderingen binnen organisaties.
  • Je hebt inzicht in jouw eigen toekomst als coach of de wijze waarop je coaching kunt integreren in je functie.
  • Je staat stil bij je drijfveren en loopbaan.

  Inhoud

  • Je leert coaching inzetten bij organisatieverandering en in het omgaan met complexe problematiek.
  • Je doorloopt de ervaringscirkel en ervaart zo wanneer je in of uit contact bent met jezelf of de gecoachte.
  • Je zet de puntjes op de 'i' in je leerproces als coach.
  • Je leert omgaan met weerstanden, regressief gedrag, onzekerheden en verschillen.
  • Je gaat aan de slag met associatieve technieken en leert coachen vanuit het onbewuste.
  • Je plaatst zingevingsvraagstukken voor gecoachte, teams en organisatie in een breder perspectief.
  • Je onderzoekt jouw rol als coach in aansluiting op nieuwe ontwikkelingen in de samenleving.

  Werkwijze

  In deze fase oefen je met complexe coachingssituaties waarin mensen vasthouden aan belemmerende opvattingen en moeilijk in beweging komen. Je gaat aan de slag met de achtergronden van rigide denkpatronen, zowel theoretisch als praktisch. Je leert de kracht van je eigen coachingsstijl inzetten. Een dagdeel wordt besteed aan het werken met diverse associatieve technieken gebaseerd op het gedachtengoed van Jung.

  De afrondingsdagen staan in het teken van integratie van theorie en praktijk en het gebruikmaken van coachingsinstrumenten in jouw eigen stijl. Tijdens deze dagen presenteren de deelnemers de resultaten van hun ontwikkelproces en geven elkaar feedback op de leerdoelen.

   Startdata
   • Startdag - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    24 nov 2022
    Blok - Hampshire Boshotel Overberg
    donderdag
    01 dec 2022
    vrijdag
    02 dec 2022
    Trainingsdag fase 1 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    15 dec 2022
    Trainingsdag fase 1 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    19 jan 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    26 jan 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    16 feb 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    09 mrt 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    23 mrt 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    06 apr 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    20 apr 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    11 mei 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 1 - Hampshire Boshotel Overberg
    donderdag
    25 mei 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    08 jun 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    29 jun 2023
    Afrondingsdag - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    14 sep 2023
    donderdag
    21 sep 2023
    Eindgesprekken - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    28 sep 2023
    vrijdag
    29 sep 2023
   • Startdag - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    dinsdag
    07 feb 2023
    Blok - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    maandag
    13 feb 2023
    dinsdag
    14 feb 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    14 mrt 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    21 mrt 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    04 apr 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 1 - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    dinsdag
    18 apr 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    09 mei 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    30 mei 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    13 jun 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    27 jun 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    04 jul 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    05 sep 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 2 - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    dinsdag
    19 sep 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    dinsdag
    03 okt 2023
    Afrondingsdag - SchoolvoorCoaching Utrecht
    maandag
    11 dec 2023
    dinsdag
    12 dec 2023
    Eindgesprekken - SchoolvoorCoaching Utrecht
    maandag
    18 dec 2023
    dinsdag
    19 dec 2023
   • Startdag - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    31 mrt 2023
    Blok - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    donderdag
    13 apr 2023
    vrijdag
    14 apr 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 1 - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    vrijdag
    21 apr 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    12 mei 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    26 mei 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    02 jun 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 2 - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    vrijdag
    16 jun 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    23 jun 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    08 sep 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    22 sep 2023
    Trainingsdag fase 3 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    13 okt 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    03 nov 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    17 nov 2023
    Trainingsdag fase 4 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    01 dec 2023
    Afrondingsdag - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    01 feb 2024
    vrijdag
    02 feb 2024
    Eindgesprekken - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    08 feb 2024
    vrijdag
    09 feb 2024
   • Startdag - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    15 sep 2023
    Blok - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    donderdag
    05 okt 2023
    vrijdag
    06 okt 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 1 - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    vrijdag
    13 okt 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    10 nov 2023
    Trainingsdag fase 1 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    24 nov 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 1 - Woudschoten Hotel &Conferentiecentrum, Zeist
    vrijdag
    01 dec 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    15 dec 2023
    Trainingsdag fase 2 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    12 jan 2024
    Trainingsdag fase 3 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    26 jan 2024
    Trainingsdag fase 3 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    09 feb 2024
    Trainingsdag fase 3 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    01 mrt 2024
    Trainingsdag fase 4 - dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    15 mrt 2024
    Trainingsdag fase 4 - dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    05 apr 2024
    Trainingsdag fase 4 - dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    19 apr 2024
    Afrondingsdag - SchoolvoorCoaching Utrecht
    vrijdag
    07 jun 2024
    vrijdag
    14 jun 2024
    Eindgesprekken - SchoolvoorCoaching Utrecht
    donderdag
    20 jun 2024
    vrijdag
    21 jun 2024
   Studiebelasting

   De totale studiebelasting van de leergang Coaching voor Professionals bedraagt 460 uur. Een specificatie hiervan:

   Contacturen ca. 152 uur in de leergang:

   • Eén workshopdag,
   • Eén blok van 2 dagen
   • Twaalf losse dagen
   • Twee integratiedagen

   Uitvoerend ca. 75 uur voor:

   • Leerteams/intervisie (min. vier dagdelen)
   • Twee coachtrajecten van ongeveer acht bijeenkomsten

   Literatuurstudie ca. 135 uur voor:

   • Twee verplichte boeken:
    -  Dynamisch Coachen van Ans Tros
    -  Een boek over coaching vanuit andere invalshoek (vrije keuze)
   • (Digitaal) opleidingsmateriaal van SchoolvoorCoaching en Coachlink

   Reflectie en toetsing ca. 98 uur voor:

   • Voorbereidingsopdracht biografie voor blok 1
   • Vier reflectieverslagen
   • Toetsing Functionele Analyse
   • Werkstuk
   • Integratiedagen

   Werkstuk 
   Tijdens de leergang maak je een werkstuk waarin je verslag doet van een coachtraject. In dit verslag leg je methodische verantwoording af over je werkwijze en je interventies. Je geeft aan hoe je het coachtraject hebt opgebouwd en reflecteert op je eigen ontwikkeling tot professioneel coach.