Home/Opleidingen/Workshop Contracteren vanuit Systemisch Perspectief - Leanne Steeghs Zelfcoaching Teamcoaching

Workshop Contracteren vanuit Systemisch Perspectief - Leanne Steeghs

U vraagt, wij draaien niet

  • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
  • 10 deelnemers
  • Start: 23 maart 2022
  • 297,-excl. btw

Wanneer je in gesprek bent met een (potentiële) opdrachtgever beïnvloed je elkaar op verschillende manieren. Bewust, maar zeker ook onbewust! Allebei draag je immers je ervaringen uit het verleden met je mee. Misschien ben je wel gewend om vooral voor anderen te zorgen of te veel verantwoordelijkheid op je te nemen. Zo heeft iedereen als kind patronen ontwikkeld waardoor je onbewust bepaalde taken op je neemt. En dat gebeurt ook in de opdrachten die op je pad komen.

Daarbij komt dat een opdrachtgever vaak haarfijn aanvoelt waar jij goed in bent. Sterker nog, waarschijnlijk ben je juist benaderd vanwege deze competenties. Dat lijkt op het eerste gezicht prima, maar daarmee is er ook een risico dat er (onbewust) taken aan je worden ‘uitbesteed’ die niet bij jou horen, maar bij de opdrachtgever of de organisatie zelf. Als je hiermee akkoord gaat, verklein je de autonomie en het lerend vermogen van de organisatie. Klakkeloos een opdracht aannemen, ook al ben je nog zo competent, kan dus een flinke valkuil zijn.

Tijdens deze workshop word je je bewust van je eigen overdrachtspatronen in het contact en contract met je opdrachtgevers. Je maakt kennis met de begrippen ‘magische plek’, ‘aangeboden plek’  en ‘dienende plek’. En je ontdekt wat er nodig is om jouw kwaliteiten zodanig in te zetten dat ze dienend zijn voor de autonomie en groei van de organisatie. Dit is negen van de tien keer iets anders dan doen wat je gevraagd wordt!

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

  • Ben je je bewust van de overdracht die er tussen jou en je opdrachtgever ontstaat tijdens het contracteren en hoe je dit kunt herkennen.
  • Weet je wat er nodig is om jouw kwaliteiten zodanig in te zetten dat ze dienend zijn voor de autonomie en groei van de organisatie.
Reviews
Boven verwachting. Ik heb systemische inzichten gekregen in wat ik nog meer mag doen bij contracteren en heb nu praktische handvatten voor (mijn houding bij) acquisitie.
Oktober, 2019
Sylvia Melzer
Teamcoach & Organisatieadviseur
Doelgroep
(Team)coaches, trainers, consultants, ondernemers en andere opdrachtnemers, zowel extern (zzp’ers) als intern. 
Werkwijze & Programma

Systemische voorstelronde: de ‘voorkant en achterkant van je persoonlijkheid’ Overdracht en tegenoverdracht: ‘Wat roep jij op bij anderen?’ en ‘Voor welk appel ben jij gevoelig?’

-       De magische, aangeboden en dienende plek in het contact en contract met opdrachtgevers.

-       De vraag van de organisatie verder verkennen en dieper doorgronden.

-       Dienend contracteren: wat is daarvoor nodig?

Systemische werkvormen en opstellingen staan centraal tijdens deze workshop. Er is ruimte voor eigen casuïstiek of vragen van deelnemers.

Startdata
Trainers

Leanne Steeghs is gediplomeerd systemisch trainer, teamcoach, opleider en auteur van het boek ‘Systemisch wijzer - kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken’. Ze is onder andere als freelance opleider verbonden aan SchoolvoorCoaching en verzorgt de Leergang Teamcoaching..Haar specialisaties zijn: leiderschap, persoonlijke groei en teamontwikkeling. Steeghs’ werkwijze kenmerkt zich door een combinatie van (daad)kracht en kwetsbaarheid, humor en diepgang. www.leannesteeghs.com

Resultaat

Tijdens deze workshop ontdek je:

  • hoe de opdrachten die op je pad komen, verbonden zijn met de patronen die je als kind hebt ontwikkeld;
  • welke overdracht er tussen jou en je opdrachtgever ontstaat tijdens het contracteren en hoe je dit kunt herkennen;
  • wat er nodig is om jouw kwaliteiten zodanig in te zetten dat ze dienend zijn voor de autonomie en groei van de organisatie.