SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Jos Dolstra

Trainer / coach

Weet diepgang met humor en een down-to-earth mentaliteit te verbinden. 

Over Jos

Jos weet diepgang te verbinden met humor en een down-to-earth mentaliteit. Haar levenservaring, betrokkenheid en oprechte interesse in mensen maakt haar een authentieke en charismatische trainer. Meer dan 40 jaar ondernemerschap stelt Jos in staat om inzichten daadwerkelijk om te zetten in een nieuwe effectieve beweging.


Wat is jouw kijk op coaching?

Voor mij is coaching verbonden aan de visie dat lichaamshouding en levenshouding gerelateerd zijn. Dat betekent dat iemand zijn vorming terug te vinden is in de manier van bewegen, gedragen en de mate waarin contact is toegestaan.  Door de methode Body & Mind Language (BML) in te zetten wordt lichaamsgericht werken gecombineerd met de informatie die in gesproken taal te vinden is.


Leven met hart, hoofd en lijf. Hoe doe jij dat?

Binnen BML worden lichaam en gesproken taal verbonden. Het lichaam kent zijn eigen ingang tot het onbewuste en de taal helpt ons te duiden. Een belangrijk aspect vormt tevens de connectie tussen persoonlijkheid en kern. De fundamentele vraag of ik in wat ik doe uiting geef aan wie ik wezenlijk ben of dat ik aangestuurd wordt door drijfveren die ik ooit heb aangeleerd. Na een eigen zware inzinking ben ik doordrongen van de wrijving tussen geadopteerde waarden en de zielswaarden en de impact van het conflict dat tussen beiden kan ontstaan.


Wat is je favoriete quote?

Leer niet voor jezelf op te komen, maar UIT te komen.-


Favoriete Inspiratie

  1. De ervaringen uit mijn eigen leven
    Omdat ze doorleefd zijn en niet uit een boekje komen.

  2. De uitwisseling met studenten