SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil
Home/Inspiratie/Leonne Timmermans leert ons liefdevol confronteren1-op-1 CoachingOn(der)bewusteSysteemdenkenWaarnemend Handelen

Leonne Timmermans leert ons liefdevol confronteren

In de training Coachtechnieken 1-op-1 leer je van én met elkaar

Vierkant hoekje - element voor opmaak website

Leonne Timmermans is freelance coach bij SchoolvoorCoaching en verzorgt de training Coachtechnieken 1-op-1. Cees Blom, productmanager van SchoolvoorCoaching ging in gesprek met Leonne over haar ervaringen. 

Hoe lang ben je al werkzaam in het trainersvak?
Sinds 2010.

Wat moeten mensen echt over jou weten?
Vaak ben ik voor dag en dauw op het strand, dat maakt mij echt een leuker mens!

Hoe is jouw samenwerking met SchoolvoorCoaching ontstaan en wat maakt deze samenwerking nog steeds vruchtbaar?
In 2008/2009 heb ik - als een spons - de Leergang Coaching voor Professionals gevolgd. Daarna ben ik gevraagd of ik ook opleiding wilde gaan geven bij School voor Coaching. JA, natuurlijk!

Het gedachtegoed van Jung, Systeemdenken en het “fysieke ik” zoals SvC dat hanteert als basis voor coaching, vind ik heel mooi. Dat straal ik waarschijnlijk ook uit. èn SvC heeft een team van heel bekwame en leuke collega’s! Dat maakt mijns inziens de samenwerking nog steeds vruchtbaar.

Wat heeft jouw ervaring in de advocatuur je gebracht, wat je nu inzet bij het coachen/begeleiden van deelnemers in een training?
Van nature ben ik altijd al geïnteresseerd in mensen en hun (diepere) drijfveren. De advocatuur heeft een bepaalde stevigheid en resultaatgerichtheid gebracht. Het een vult het ander mooi aan.

Waarom geef jij de training Coachtechnieken 1-op-1 nog steeds met zoveel plezier?
Omdat ik ervaren heb dat de opzet van de opleidingen van SvC heel effectief is als je (beter) wil leren coachen. Het geleerde pas ik in mijn eigen coachpraktijk nog steeds dagelijks toe.  Daarom is het zo leuk om dat met anderen te delen. Ik kan echt genieten om te zien hoe de deelnemers zich tijdens de training ontwikkelen. Ook de onderlinge dynamiek in een groep blijft mij altijd boeien. 

Collectief leren is een belangrijk basiselement voor de training Coachtechnieken. Hoe richt jij dat in?
Leren met en van elkaar is het uitgangspunt. Veiligheid in de groep is daarvoor essentieel. Ruimte voelen om jezelf te mogen/kunnen zijn, fouten kunnen maken, mogen/durven experimenteren...  Dat zijn wezenlijke aandachtspunten voor mij als trainer en dat probeer ik te faciliteren. Als je je veilig voelt kun je je openstellen en het persoonlijk maken, dat geeft ruimte voor groei. Dat geldt voor de deelnemers en voor mijzelf natuurlijk ook. 

Deelnemers geven als kernkwaliteit over jou terug dat je zéér scherp en doortastend bent. Waarom zijn mensen hier zo blij mee?
Ik denk dat – soms verborgen onder allerlei beschermlagen - ieder mens en wil groeien en ontwikkelen. Feedback is wezenlijk voor groei. De groep geeft elkaar feedback, als trainer doe ik dat ook. En ik stimuleer ook zeer nieuwsgierigheid naar jezelf.  Ik geloof daarbij in liefdevol confronteren. Benoemen wat je waarneemt, zonder oordeel en met als doel dat ander kan ontwikkelen. Inderdaad, dat kan best pittig of confronterend zijn. En tegelijkertijd ook met warmte en humor. In mijn beleving is het niet of ... of, het is èn ....èn. Dat maakt het ‘liefdevol confronteren’.

Heb jij nog een grote droom in je carrière die je écht wilt waarmaken?
Nu heb ik een heerlijk kantoor in Den Haag. Nog fijner als dat helemaal omringd is door groen. Dat is wel een droom. En ooit ik hoorde een arts over het hebben van een “healing presence”.  Echt aanwezig zijn blijft ook een heel mooi streven. 

Meer informatie over de Training Coachtechnieken 1-op-1

Nieuw
SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Masterclass Zelfcoaching met Ans Tros
Masterclass Zelfcoaching met Ans Tros

Bewust worden van je bewustzijn

  • Start: 16 oktober 2024
  • 1 dag (09.30 tot 17.00 uur)
  • 12 deelnemer(s)
  • 315,-
SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Training Coachtechnieken
Losse dagen
Training Coachtechnieken

Vergroot je bewegingsvrijheid en effectiviteit in elk gesprek

  • Start: 08 oktober 2024
  • 4 dagen
  • 12 deelnemer(s)
  • 1805,-