SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil
Home/Inspiratie/Nieuwe muur, zachte klim1-op-1 CoachingOn(der)bewusteSysteemdenkenLichaamsintelligentieWaarnemend Handelen

Nieuwe muur, zachte klim

Blog door Chantal Samson - oud-deelnemer leergang Coaching voor Professionals

Vierkant hoekje - element voor opmaak website

Jarenlang bouwde ik aan een loopbaan in het marketingvak om er op een dag achter te komen dat mijn ladder tegen de verkeerde muur stond. Ik kreeg steeds mooiere functies met meer en ook leidinggevende verantwoordelijkheden. De buitenwereld keek bewonderend naar mijn zogenaamde topbaan. Maar vanbinnen voelde het, ondanks het plezier in mijn werk, soms heel anders.

Diep van binnen twijfelde ik namelijk of dit nou echt was wat ik wilde. Is het echt mijn roeping om commerciële boodschappen de wereld in te zenden? Word ik echt gelukkig van groeiende aantallen en meer omzet of winst? Gebruik ik mijn talenten nu echt? Kan ik in deze rol echt zijn wie ik ben?

Het antwoord was niet 100% ja. Ik heb talent voor communicatie en commercie maar er waren andere talenten die ik veel te weinig benutte. En langzamerhand vroegen die talenten om meer aandacht en erkenning. Uiteindelijk kon ik er niet langer omheen en moest ik gehoor geven aan die innerlijke stemmetjes. Nu kies ik ervoor juist die talenten voor het voetlicht te brengen en in te zetten vanuit een diep gevoel dat ik echt contact met mensen veel belangrijker vind dan cijfers en structuren. Vanuit mijn hart durf ik nu mijn verlangen uit te spreken: mensen helpen en zorgen dat ze met meer plezier, rust of geluk kunnen leven en werken.

Om dat verlangen waar te maken wilde ik mijn persoonlijke talenten, om open luisterend ruimte te bieden aan het persoonlijke verhaal van mensen en mensen te motiveren tot het nemen van actie, professioneel gaan inzetten. Ik koos ervoor de leergang Coaching voor Professionals te volgen bij SchoolvoorCoaching. Tijdens die opleiding keerde ik mezelf binnenstebuiten. En na afloop had ik niet alleen het coachvak grondig bestudeerd en heel veel geoefend, maar ook mezelf beter leren kennen en waarderen.

Ik heb geleerd om kleinere stappen te zetten op weg naar mijn doelen en niet altijd zo hard te werken en te streven. Ook zie ik nu dat mijn invloed of handeling soms maar beperkt hoeft te zijn om toch effect op anderen te hebben. Ik heb geleerd om te beïnvloeden met zachtheid en ruimte voor de ander.

De nieuwe kennis en ervaring gebruik ik nu voor mijn coachees. Vanuit een open houding coach ik ze zichzelf te leren kennen en accepteren. Ik laat ze hun schaduwkant onderzoeken en help ze om deze toestemming te geven er te mogen zijn. Ik ondersteun ze bij het vinden en benoemen van hun kracht en talenten. En terwijl ik zie hoe zij hun weg vinden, voel ik dat ik steeds meer mijn eigen bestemming bereik. Nu heb ik echt het gevoel dat ik werkelijk iets waardevols bijdraag aan de wereld.

Mijn ontwikkeling als coach is nog lang niet afgerond. Ik zal nog vele stappen moeten zetten om meer te leren en meer ervaring op te doen. Maar ik geniet ervan om te mogen proeven van en groeien in dit prachtige vak. En ik ben dankbaar dat ik de moed heb gehad om mijn oude vak los te laten en te kiezen voor een nieuwe richting die meer aansluit bij mijn persoonlijke kwaliteiten en behoeften. Het geeft me heel veel voldoening om anderen te helpen ontdekken waar hun pad naartoe moet leiden. Ik kan vanuit eigen ervaring tegen ze zeggen dat het geen makkelijke keuzes zijn om patronen te doorbreken en van een gebaand pad af te stappen. Maar ik kan verzekeren dat het de moeite waard is, omdat het persoonlijke groei en veel voldoening oplevert.

door Chantal Samson

eigenaar SamsonC8 | coach | trainer in mindfulness en vitaliteit

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Workshop Contracteren vanuit Systemisch Perspectief
Workshop Contracteren vanuit Systemisch Perspectief

U vraagt, wij draaien niet

  • Start: 20 juni 2024
  • 1 dag (09.30 tot 17.00 uur)
  • 12 deelnemer(s)
  • 315,-
Nieuw
SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Masterclass Zelfcoaching met Ans Tros
Masterclass Zelfcoaching met Ans Tros

Bewust worden van je bewustzijn

  • Start: 16 oktober 2024
  • 1 dag (09.30 tot 17.00 uur)
  • 12 deelnemer(s)
  • 315,-