SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil
Home/Inspiratie/Alles wat je aandacht geeft groeit, tenzij je het niet voedt of transformeert Blog ReflAction Psychologie Zelfcoaching Energetisch werken Lichaamsgericht werken

Alles wat je aandacht geeft groeit, tenzij je het niet voedt of transformeert

ReflAction-tips om jouw systeem direct te versterken - Ans Tros

Vierkant hoekje - element voor opmaak website

We hebben op dit moment allemaal te maken met veel onzekerheden: 1. het coronavirus #COVID19, 2. de angst voor de effecten van het virus op onze gezondheid en die van onze geliefden en medemensen, en 3. de economische gevolgen hiervan.

Hoewel je je ten opzichte van deze gebeurtenissen machteloos kunt voelen, kunnen we wel degelijk invloed uitoefenen op onze gevoelens en gedachten. Het beste wat je voor jezelf kunt doen, is je persoonlijke energieveld van collectieve velden scheiden, zodat je minder (of helemaal niet meer) samenvalt met de angstvelden die jou nu onnodig belasten. Deze collectieve velden worden namelijk steeds groter door de angst en emoties van anderen en de aandacht die we ze geven.

Hoe kun je jezelf loskoppelen van collectieve velden?

Zoek een rustige plek, geef je systeem de volgende opdrachten en neem na elke opdracht waar wat je ervaart:

Ik koppel mijn systeem los van het collectieve veld van het coronavirus  op alle lagen van mijn zijn en vraag de ware bron om de gevolgen hiervan op te ruimen en te helen.

 1. Ik koppel mijn systeem los van het collectieve veld van de angst voor de gevolgen van het coronavirus  op alle lagen van mijn zijn en vraag de ware bron om de gevolgen hiervan op te ruimen en te helen.
 2. Ik koppel mijn systeem los van het collectieve veld van de angst voor de economische gevolgen van het coronavirus  op alle lagen van mijn zijn en vraag de ware bron om de gevolgen hiervan op te ruimen en te helen.
 3. Ik verbind mezelf met mijn optimale frequentie voor dit moment.

Neem de tijd om te kijken of je er iets van merkt en herhaal indien nodig. Je hoofd hoeft hier niets van te snappen; je kunt het gewoon uitproberen en waarnemen of het werkt. Zeker hoogsensitieve mensen hebben er direct baat bij.

Door jezelf los te koppelen van collectieve velden en te verbinden met je eigen trilling, kun je beter onderscheiden wat van jou is en wat jij nodig hebt. Bekijk voor meer uitleg hierover en een zelfcoachoefening deze blog.

Vaak heb je met alle bovenstaande oefeningen al een aantal emoties, of een vol hoofd, opgelost. Uiteraard zijn er heel veel verschillende collectieve velden waar je je van kunt loskoppelen. Toch kun je bemerken dat er na alle oefeningen nog een thema of angst overblijft. Dan is het mogelijk om te onderzoeken hoe het collectieve thema in jouw systeem is aangehaakt – er moet namelijk wel een haakje zijn, anders was het al opgelost. Dit noemen we transformeren.

Hoe werkt transformeren?

Ga met je aandacht naar de plek in je lichaam waar het thema of de ‘buikpijn’ zich aandient. Richt je aandacht erop en geef de plek toestemming om de informatie, beelden of emoties te bevrijden. Je hoeft niets te doen, alleen toe te staan. Het toestaan van een emotie, of het ontdekken van een persoonlijk thema of een gebeurtenis die is aangeraakt, is vaak al voldoende. Aandacht transformeert het direct. Juist het negeren of onderdrukken vergroot het thema; zodra we een thema erkennen, wordt het kleiner.

Een laatste tip: beperk je nieuwsdieet tot één keer per dag en volg de officiële richtlijnen op.

En, heb jij iets van het loskoppelen of transformeren gemerkt? Heb je nog vragen? Laat het ons weten via welkom@schoolvoorcoaching.nl.

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Het Cocreatie Festival
Het Cocreatie Festival

Sámen leiding nemen

 • Start: 09 september 2022
 • 1 dag
 • 250 deelnemer(s)
 • 297,-
SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Leergang Coaching voor Professionals
3-daagse blokken
Leergang Coaching voor Professionals

Het fundament voor jouw vakmanschap als coach

 • Start: 07 september 2022
 • 38 dagdelen
 • 12 deelnemer(s)
 • 9087,-