Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Workshop Touch of Matrix

Ben je zoek naar nieuwe manieren om blokkades te transformeren, via een lichaamsgerichte aanpak? Dan is Touch of Matrix iets voor jou.

Lees verder >>

Workshop Transformeer je emoties en denken met EFT

Workshop Transformeer denkpatronen met EFT

Wanneer je met mensen werkt, kan een onopgelost thema of trauma van jou geraakt worden door je gesprekspartner of situatie. Omgekeerd kunnen jouw onopgeloste thema’s een trigger vormen voor anderen. EFT, Emotional Freedom Techniques, is een evidence based methode om trauma, negatieve emoties en belemmerende denkpatronen op te lossen.

Lees verder >>

Workshop U Vraagt, Wij Draaien Niet

Contracteren met opdrachtgevers vanuit systemisch perspectief

Tijdens deze workshop word je je bewust van je eigen overdrachtspatronen in het contact en contract met je opdrachtgevers. Je maakt kennis met de begrippen ‘magische plek’, ‘aangeboden plek’ en ‘dienende plek’.

Lees verder >>

Workshop Benut de Wijsheid en Verschillen in Teams

Ontdek de kracht van gelijkwaardig overleg en gedragen besluiten via de C.O.N.S.E.N.T.-methode®

Tijdens deze workshop maak je aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgebreid kennis met de CONSENT-methode ®. Je ontdekt door te ervaren wat er nodig is om een bijeenkomst efficiënt te laten verlopen. Je oefent gedurende de workshop uitvoerig met de CONSENT-methode® en er is hierbij volop ruimte voor de inbreng van eigen agendapunten.

Lees verder >>

Workshop ReflAction

Ontdek je blinde vlek in gesprekken

Er is altijd een next step mogelijk in het effectief communiceren tijdens ontmoetingen. Je kunt leren hierbij vrijer, meer ontspannen en authentieker aanwezig te zijn. Ontdek wat je lichaam, intuïtie en gevoelens je vertellen, en hoe je deze subtiele signalen kunt herkennen en gebruiken in gesprekken.

Lees verder >>

Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur

Praktijkgerichte coachopleiding

Na deze opleiding ben je klaar om als professioneel loopbaanadviseur en -coach aan de slag te gaan. Je beschikt dan over een diploma met post-hbo-erkenning en kunt je inschrijven als St!R-erkend coach. Je weet hoe je een Koersonderzoek uitvoert. Tijdens een loopbaancoachingstraject begeleid je je cliënt met jezelf als belangrijkste coaching-instrument in de zoektocht naar zijn persoonlijke levensmissie.

Lees verder >>

Leergang Coaching voor Professionals

Al jaren onze bestseller!

Na deze leergang kun je als St!R-erkend coach mensen coachen op werkgerelateerde vraagstukken. Je beschikt over een stevig fundament in je vakmanschap doordat je coachtechnieken theoretisch én praktisch beheerst. Diepgaand inzicht in je eigen persoonlijkheid stelt je in staat jezelf tijdens een coachtraject als belangrijkste instrument in te zetten. Je leert spelen met het effect van je gedrag, kunt opvattingen in de interactie onderzoeken en weet je aanpak te onderbouwen en verantwoorden.

Lees verder >>

Leergang Teamcoaching

Doorgrond de geheimen en systemische wetten van teams en organisaties

Als St!R-erkend teamcoach maak je gedegen analyses van een team en zijn context. Daarvoor verbind je de context van de organisatie met de doelen van het team. Je maakt de ‘onderstroom’ bespreekbaar en creëert de randvoorwaarden voor teaminterventies om hen zo te begeleiden naar een volgend ontwikkelstadium. Je hebt kennis van groepsdynamica en leerprocessen, en beschikt over de benodigde teamcoachtechnieken en maakt kennis met systemische invalshoeken. Inzicht in je persoonlijke stijl en kwaliteiten helpen je vrij en onbevangen teams met de meest complexe problematiek te begeleiden.

Lees verder >>

Workshop De verborgen boodschappen van je lichaam

Systemisch lichaamswerk en opstellingen bij gezondheidsvragen

Heb jij het verlangen meer aanwezig te zijn in je lijf en zo meer innerlijke rust te ervaren? En ben je nieuwsgierig naar de mogelijke boodschap van spanning of andere aanwezige symptomen? Of wil je weten hoe je hier als coach of opsteller jouw coachee in kunt begeleiden? Dan is deze workshop wat voor jou!

Lees verder >>

Training E-Coaching

De kracht van schrijven inzetten in coaching

Met behulp van e-coachingstechnieken leer je een cliënt op afstand te begeleiden. Je kunt een coachtraject sneller en kostenefficiënter uitvoeren. Je leert de ins en outs van e-coaching. Tussen de opleidingsdagen door oefen je eerst met een medecursist en vervolgens met een proefcliënt. Over je ervaringen schrijf je een reflectieverslag. Voor iedere coach of loopbaancoach, die zijn repertoire wil uitbreiden met e-coachingstechnieken!

Lees verder >>

Training ReflAction

Non-verbale signalen begrijpen en benutten

In dagelijkse ontmoetingen en gesprekken vang je automatisch allerlei non-verbale signalen op. Soms voel je ineens iets veranderen in je lichaam, of je wordt geraakt door emoties van jezelf of je gesprekspartner. Wij noemen dat de onderstroom in gesprekken: subtiele signalen die vaak onzichtbaar zijn, maar je wel beïnvloeden.

Lees verder >>

Dagleergang Coaching voor Professionals

Onze bestseller nu ook als dagopleiding!

Onze leergang Coaching voor Professionals maar dan in losse dagen zónder avondprogramma!

Lees verder >>

Leergang Coachend Leiderschap

Ontwikkel de talenten van jezelf en anderen

Werken zónder snelheid en automatische piloot is een illusie. Dus moet je steeds kiezen. Wanneer versnel je op de automatische piloot en wanneer vertraag je? Stap je uit je comfort zone en heb je iets te onderzoeken of ontwikkelen? Dat hangt van de situatie af. Om welke handeling vraagt die? En handel je ook zo, of reageer je zoals je altijd doet? Kan je bijvoorbeeld jouw oplossingen voor je te houden, omdat anderen zich pas ontwikkelen als ze het zélf uitproberen? Of geef je meteen tips, omdat dit comfortabeler voelt en jij je ongemakkelijk voelt bij stiltes?

Lees verder >>

Workshop De vraag op het antwoord ontdekken

Systeemtheoretische interventies in conflictbegeleiding en coaching

In deze workshop leer je als coach om met behulp van op systeemtheorie gebaseerde interventies anderen te helpen hun lastige omgeving te doorgronden en te bespelen. Na deze workshop ben je in staat om je coachee te helpen ontdekken welke persoonlijke factoren en relatiepatronen een rol spelen bij het verkrijgen - en vergroten - van zijn of haar regie over de omgeving.

Lees verder >>

Training Koersonderzoek technieken

Methode Hoogendijk

Als ervaren hr-functionaris, manager of coach wil je iemand met een loopbaanvraag op weg kunnen helpen. Je zoekt een intensieve, korte training, die je zowel persoonlijk als professioneel verrijkt. Het Koersonderzoek volgens de methode Hoogendijk is een beproefde methode om samen met je cliënt zijn meest vitaliserende loopbaanperspectief te ontdekken. Basisvaardigheden in coaching bezit je al. Tijdens de training leer je werken met essentiële onderdelen van het Koersonderzoek zoals je eigen biografie en interpretatie van je levensloop. Je past deze technieken toe bij de andere deelnemers. Zo herken je loopbaanvragen en leer je belemmeringen in de biografie bespreekbaar maken.

Lees verder >>

Teamcoachtechnieken

Loslaten door het eigenaarschap te versterken

Je leert teams effectiever communiceren en verantwoordelijkheid nemen voor de resultaten en sfeer. Je krijgt inzicht in het effect van jouw coach- en interventiestijl op de samenwerking in het team. Je leert teamontwikkelingsfasen en bijbehorende dynamiek van teamvorming in de beginfasen herkennen. Door interactiepatronen en opvattingen te herkennen en benoemen kun je met teamcoachtechnieken doeltreffende interventies plegen. Zo bevorder je de effectiviteit en het eigenaarschap van het team en stimuleer je de communicatie en samenwerking.

Lees verder >>

Workshop De onderstroom in organisaties herkennen

Interveniëren met impact via Systeemdenken en Systemisch Kijken

Herken jij gedoe in jouw werk en ben je op zoek naar manieren dit te beïnvloeden? Wil je interventies met echte impact kunnen inzetten? En ben je bovendien nieuwsgierig naar jouw eigen onderstroom? Dan is deze workshop je op het lijf geschreven.

Lees verder >>

Loopbaancoaching

Duurzame inzetbaarheid vanuit je levensmissie

Het Koersonderzoek helpt je bij duurzame inzetbaarheid vanuit je levensmissie. In slechts enkele gesprekken word je gestimuleerd in het herijken van je loopbaan. Voor iedereen die zichzelf een periode van reflectie op zijn of haar eigen loopbaan gunt!  Na een intakegesprek met een ervaren loopbaanadviseur volgen een biografiegesprek, drie Koersgesprekken en een afrondend gesprek. Het Koersonderzoek kent een doorlooptijd van ca. 3 maanden.

Lees verder >>

Coachtechnieken 1-op-1

Effectiever communiceren door reflectie

Je beheerst verschillende coachtechnieken en kunt ze inzetten tijdens 1-op-1-gesprekken. Daarmee krijg je de ander in beweging. Je bent in staat constructief positieve én lastige feedback te geven. Je hebt geleerd welke opvattingen en overtuigingen bepalend zijn voor je gedrag en kent het effect daarvan op je gesprekspartner. Samen met de andere deelnemers oefen je veel, zowel in de rol van coach als gecoachte. Korte, theoretische instructies wisselen we af met oefeningen tijdens het 2-daagse blok. Vervolgens is er een vervolgdag na vier weken, zodat je in de tussenperiode gedurende het trainingstraject de technieken meteen in praktijk brengt en direct effect ervaart. Zo doe je inzichten op over wat er lukt in het toepassen, wat nog minder goed lukt en waar het voor jou spannend wordt. Het fijne is dat je deze inzichten kunt meenemen naar de vervolgdag, zodat je nog gerichter kunt oefenen met coachtechnieken om je vaardigheden nog verder aan te scherpen.

Lees verder >>

Teamcoachtechnieken - dagopleiding

Loslaten door het eigenaarschap te versterken

De training Teamcoachtechnieken, maar dan in vier losse dagen zónder avondprogramma!

Lees verder >>

Workshop Rake Vragen

Systemisch werk via vragen

Systemisch werk staat in de top 5 van technieken die coaches inzetten. Rake Vragen zijn een compleet nieuwe vorm van systemische kennis en technieken inzetten. Met Rake Vragen verbreed én verdiep je direct je bereik als coach. Je kunt snel schakelen tussen de bovenstroom en de onderstroom.

Lees verder >>

Coachtechnieken 1-op-1 - dagopleiding

Effectiever communiceren door reflectie

De training Coachtechnieken 1-op-1, maar dan in vier losse dagen zónder avondprogramma!

Lees verder >>

Workshop Moeiteloos Stress Loslaten

Benut je lichaam als instrument.

Stress loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wist je dat er een releaseknop bestaat waarmee je op eenvoudige wijze en vrijwel moeiteloos al die stress los kunt laten? In deze workshop krijg je nieuwe inzichten en praktische handvatten die je helpen stress op diepere lagen te herkennen, te begrijpen en met behulp van zelfcoachtechnieken los te laten. Dit is niet alleen heel handig voor jezelf, maar ook in het coachen van anderen.

Lees verder >>

Workshop Werken vanuit Bezieling

Ontdek jouw Bezielingsprofiel

Wil jij meer vanuit bezieling werken en leven? Steekt de vraag ‘Wat zijn mijn kwaliteiten?’ regelmatig de kop op? Wil je jouw unieke talenten ontdekken? Of ben je op zoek naar een Next Step in je loopbaan die je meer vervulling en energie oplevert? Dan is deze workshop wat voor jou!

Lees verder >>

Next Step Workshop

In de Next Step Workshop maak je kennis met onze onderscheidende visie en werkwijze. Mensen kennen ons namelijk als een eigenzinnig instituut. SchoolvoorCoaching is een plek waar je jouw rol als coach echt diepgang geeft. Dat vraagt veel van je, maar levert je ook blijvend resultaat op in al je zakelijke én persoonlijke gesprekken. Je versterkt je repertoire om met lastige gesprekssituaties om te gaan, je reageert directer en kunt de gevolgen van je aanpak beter voorspellen. Persoonlijke groei en stressbestendigheid is daarvan een vanzelfsprekend gevolg. Wij noemen dit ReflAction. 

Lees verder >>