Werkplaats Innerlijke Leiding
4 sterren - gebaseerd op 4 reacties
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Werkplaats Innerlijke Leiding

Ontdek je manifestatiekracht

Opleidingsinformatie

 • ± 25 dagdelen
 • € 6.532,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
 • 9 deelnemers


Vanuit het verstand bekeken
bestaat de werkelijkheid
uit tienduizenden dingen.
Vanuit het hart is er slechts één realiteit. (Nin Sheng)

Het overbruggen van innerlijke en uiterlijke tegenstellingen in jezelf en om je heen vraagt om persoonlijk leiderschap en vertrouwen op je eigen wijsheid. Hoe doe je dat in je drukke dagelijkse leven? Hoe werk je vanuit je bezieling en blijf je op koers? Stress, energieverlies, fysieke klachten of terugkerende vraagstukken zijn lastig, maar kun je ook zien als signalen van je onderbewuste dat je niet meer helemaal op het goede spoor zit. Als je toe bent aan een echte ‘next step’, wilt loslaten en helen wat jou niet meer dient en wilt leren afstemmen op wat zich aandient, zodat je al je talenten inzet in je dagelijks werk dan biedt de Werkplaats je de kans om je leven en werk te herijken en de ‘besturing’ over te nemen in lijn met jouw levensmissie. 

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.Bewaren

Trainingskosten: €5.975,00
Verblijfskosten:  €557,00
'Een fantastische innerlijke reis met diepte en confrontatie.'
Monique Lammers (54 jaar) - Loopbaan- en natuurcoach

Je bent een ervaren leidinggevende of professional met de wens om:

 • een volgende stap in je professionele & persoonlijke ontwikkeling te maken;
 • vanuit  innerlijke gedrevenheid het verschil te maken in je werk;
 • al je talenten te benutten en te helen wat nog weerhoudt om volledig in je kracht te staan.

Persoonlijk leiderschap is actueler dan ooit omdat vastbakens en zekerheden wegvallen. De media staan vol over schaduwgedrag, mismanagement en klimaatproblemen. Collectief zijn we op zoek naar nieuwe vormen van leiderschap, samenwerking en oplossingen, zowel binnen als buiten organisaties. Daarbij zoeken we naar balans tussen sturen en volgen, tussen hoofd en hart, én proberen we onze ‘fysieke ik’ gezond en vitaal te houden. 

Volgens Otto Scharmer vormt ons bewustzijn de ‘blinde vlek' in leiderschapsontwikkeling. Zijn ‘Theory U’-model biedt een praktisch kader om leerprocessen te faciliteren. Innovatie en vernieuwing kunnen ontstaan door te werken vanuit aandacht en intenties. In zijn boek 'Theory U' beschrijft Scharmer het gevaar van het downloaden en het voortbouwen op oude interpretaties en oplossingen voor complexe vraagstukken. ‘Theory U’ biedt een vruchtbare focus en zelfs paradigma-shift om nieuwe werkwijzen en oplossingen te ontdekken. Het gaat over het afstemmen op en oog krijgen voor een toekomst die zich aandient en zich aan je presenteert, in plaats van als mens alles zelf te willen creëren en controleren.

In deze unieke Werkplaats staat ons eigen bewustzijn en handelen, ReflAction, daarom centraal. ReflAction vormt een kernbegrip binnen SchoolvoorCoaching. Vrij vertaald betekent het waarnemend handelen: waarnemen, reflecteren en kiezen wat je er mee doet. Door het verruimen van de kaders van waaruit we gewoon zijn te kijken, zal de inschatting van situaties anders verlopen. ReflAction als een continu proces biedt zo een uitgelezen kans om uit het vertrouwde, ingesleten spoor van bekende (re)actiepatronen te stappen en vanuit vrijheid te reageren en handelen.


Doelgroep

 Voorwaarden voor deelname:

 • Je hebt relevante ervaring in persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring als manager, (staf)medewerker, trainer of coach.
 • Je bent bereid en in staat om samen met anderen in een diepgaand leer- en onderzoeksproces te participeren.
 • Je bent geïnteresseerd in zingeving en de spirituele aspecten van het bestaan.

Je ontdekt via ReflAction en het werken met intenties, co-creatie en gereedschappen uit Theory U hoe je:

 • gemakkelijker een (voor jou passende) leidersrol binnen je organisatie inneemt vanuit innerlijk leiderschap;
 • meer grip krijgt op (voorheen) lastige werksituaties;
 • plezieriger, moeitelozer en effectiever kunt samenwerken;
 • beter voor jezelf en je eigen behoeften gaat zorgen, omdat je meer aanwezig bent;
 • sneller echt ja of echt nee zal zeggen;
 • mentale, emotionele, spirituele en fysieke ‘ik’ optimaal kunnen samenwerken in het nemen van beslissingen

Daarbij merk je dat:

 • je zelfvertrouwen enorm toeneemt;
 • je sneller ontdekt wat er speelt in de onderstroom en je daar gerichter op intervenieert;
 • je je vanuit meer vrijheid kan verbinden aan projecten, die jouw persoonlijke doelen en ambities voeden;
 • je zichtbaarder wordt en met minder moeite dingen voor elkaar krijgt.

Je hervindt een nieuwe balans tussen sturen en volgen, tussen je hoofd, hart en 'fysieke ik' in je werk en persoonlijk leiderschap.  Zo kun je passende keuzes maken in je dagelijks leven en werk.  Je vertrouwt weer op je innerlijke leiding als kompas  en ontdekt hoe het proces van manifesteren werkt. Je komt erachter hoe je door jouw unieke kwaliteiten anderen nog beter kunt begeleiden. We werken met het Theory U-model van Otto Scharmer om te ervaren hoe bewustzijn en co-creatie de basis vormen voor collectief leren, innoveren en samenwerken. Zo kom je tot nieuwe antwoorden in je dagelijks werk.

De Werkplaats is gebaseerd op een collectief en gelijkwaardig leerproces. Centraal hierin staan onze dagelijkse praktijk, het werken met ons (lichaams)bewustzijn en onze (schaduw)projecties en het aanleren en verdiepen van concepten en technieken.
In een intensief traject ervaar je in de Werkplaats hoe je je persoonlijk leiderschap versterkt door je onbewuste, je lichaam en intuïtie serieus te nemen. In het programma werken we van binnen naar buiten, waarin je (lichaams)bewustzijn centraal staat. We starten met het onderzoeken van intrapsychische processen en vertalen deze stap voor stap naar omgevingseffecten en veranderings- en samenwerkingsprocessen. 

Het boek ‘Leiderschap door (zelf)coaching, bewustzijnspsychologie voor managers, adviseurs en coaches’ van Ans Tros vormt de rode draad tijdens de training.

We werken met verschillende docenten, die elk vanuit een eigen specialisme werken. In afstemming met de groep kijken we welke docenten op welk moment in het traject de groep datgene kan bieden wat nodig is. Samen met een supervisor naar keuze zet je in vijf individuele sessies de puntjes op i. Zo toetsen we praktijk en theorie continu aan elkaar en ontstaat een groepsproces, waarin het omgaan met en hanteren van verschillen en veranderingen de rode draad vormen. De groepsleden kunnen hun eigen theorie over veranderen aanscherpen en uitproberen. ReflAction staat daarbij centraal.

De Werkplaats biedt zo een intensief traject in het versterken van je bewustzijn in samenwerking en daarmee in je persoonlijk leiderschap.

In de werkplaats wordt volop gebruik gemaakt van het leerproces in de groep. Voor een optimaal rendement is het belangrijk dat de groep qua samenstelling zoveel mogelijk dezelfde blijft. Vrijstelling voor bepaalde programma-onderdelen is daarom niet mogelijk.

Deelname start met een kosteloos intakegesprek. Het programma bestaat vervolgens uit een tweedaagse bijeenkomst met overnachting en zes hele dagen in het midden van het land. Intervisie en opdrachten voor zelfstudie en reflectieverslagen versterken de werkplaats én in 5 individuele supervisiegesprekken maak je nadrukkelijk manifest in jezelf wat er toe doet. De doorlooptijd is 9 maanden.

We leggen de kern van ons programma graag uit aan de hand van een metafoor. Stel dat jij jezelf als een auto zou symboliseren:

 • Hoe goed zorg je voor jouw voertuig?
 • Laat je 'jouw voertuig' geregeld onderhouden?
 • Vul je de tank geregeld bij en krijgt hij de passende brandstof? Is de bandenspanning op orde? Laat je beschadigingen repareren of rijd je door met krassen en onzichtbare problemen in de aandrijving of remmen?
 • Wie zit er aan het stuur? Of heb je meerdere handen die meesturen?
 • Zit je alleen in je auto of heb je je voertuig vol met onbekende bagage en lifters?
 • Werkt je GPS nog wel en welke bestemming heb je ingetypt? Is dit de kortste route of ben je van jouw koers geraakt?
 • Bezit je de juiste landkaarten om je bestemming te bereiken?
 • En heb je de metertjes en lampjes op je dashboard in het zicht of negeer je ze? Is jouw voertuig en boordcomputer misschien toe aan een revisie en software update?

De Werkplaats biedt jou de kans om je leven en werk te herijken en de 'besturing' te hernemen in lijn met jouw levensmissie. Je leert onbewuste belemmeringen in je denken en doen op te heffen. Dat kan op het fysieke vlak zijn, maar net zo goed mentaal, emotioneel of qua innerlijke leiding. Het doel is om je vanuit de systeembril te laten ontdekken hoe invloeden vanuit je familie, je leefomgeving en organisatie doorwerken. Zo leer je loslaten en helen wat je niet meer dient. Ons belangrijkste doel is dat je  vanuit vrijheid, wakker aanwezig kunt zijn in je dagelijks werk.

De begeleiding is in handen van Ans Tros. Daarnaast zijn o.a.  Gideon StijnsHans Velders (interview), Jaap VermuëGemma van der Krogt en Marjon te Riele betrokken als gastdocenten en/of supervisor.

Over Ans Tros

De Werkplaats Innerlijke Leiding is in 2011 opgezet door Ans Tros. In de Werkplaats combineert zij haar eigen ervaring als ondernemer, executive coach en healer binnen SchoolvoorCoaching en VistaNova: "Door mijn ‘hoog-sensitiviteit' heb ik via vele opleidingen ontdekt hoe ik de kracht van mijn eigen bewustzijn, intenties en technieken kan benutten in mijn dagelijks leven en werk voor mezelf en anderen. Graag laten wij je als team ervaren hoe krachten tussen hemel en aarde samenwerken in je eigen leven en werk, zodat je vanuit innerlijke leiding kunt manifesteren wat bij jou past. Zo ga je synchroniciteit in je dagelijks leven en werk ervaren."


Beschikbaarheid & Locaties

Start: mei 2018
van 24-05-2018 t/m 18-01-2019
Klik hier voor de data en locaties
Gestart
Start: oktober 2018
van 08-10-2018 t/m 05-04-2019
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>