Werkplaats Innerlijke Leiding
4 sterren - gebaseerd op 4 reacties
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Werkplaats Innerlijke Leiding

Ontdek je manifestatiekracht

Opleidingsinformatie

 • ± 25 dagdelen
 • € 6.532,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
 • 9 deelnemers

Het overbruggen van innerlijke en uiterlijke tegenstellingen in jezelf en om je heen vraagt om persoonlijk leiderschap en vertrouwen op je eigen wijsheid. Hoe doe je dat in je drukke dagelijkse leven? Hoe werk je vanuit je bezieling en blijf je op koers?

Stress, energieverlies, fysieke klachten en/of terugkerende vraagstukken zijn lastig, maar kun je ook zien als signalen van je onderbewuste dat je niet meer helemaal op het goede spoor zit. Ben je toe aan een echte Next Step, wil je loslaten en helen wat jou niet meer dient en leren afstemmen op wat zich aandient? De Werkplaats Innerlijke Leiding biedt je de kans om je leven en werk te herijken en de ‘besturing’ over te nemen in lijn met jouw levensmissie, zodat je al jouw talenten in je dagelijks werk en leven in kunt zetten.

In deze Werkplaats ga je aan de slag met het hervinden van een nieuwe balans tussen sturen en volgen, tussen je hoofd, hart en 'fysieke Ik' in je werk en je persoonlijk leiderschap. Je vertrouwt weer op je innerlijke leiding als kompas en ontdekt hoe het proces van manifesteren werkt. Door te reflecteren op eigen handelen kun je passende keuzes maken in je dagelijks leven en werk. Je komt erachter hoe je door jouw unieke kwaliteiten, anderen nóg beter kunt begeleiden. We werken met het Theory U-model van Otto Scharmer om te ervaren hoe bewustzijn en co-creatie de basis vormen voor collectief leren, innoveren en samenwerken. Zo kom je tot nieuwe antwoorden in je dagelijks werk.

Vanuit het verstand bekeken
bestaat de werkelijkheid
uit tienduizenden dingen.
Vanuit het hart is er slechts één realiteit.

(Nin Sheng)

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

VOORDEELPAKKET
| Volg je binnen een jaar voorafgaand aan de Werkplaats de Workshop ReflAction, dan wordt 150 euro in mindering gebracht op de opleidingskosten. |

Bewaren

Trainingskosten:    €5.975,00 (excl. btw)
Verblijfskosten:      €557,00 (excl. btw)
Totale investering: €6.532,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
'Een fantastische innerlijke reis met diepte en confrontatie.'
Monique Lammers - Loopbaan- en natuurcoach

Je bent een ervaren leidinggevende of professional met de wens om:

 • een volgende stap in je professionele & persoonlijke ontwikkeling te zetten;
 • vanuit innerlijke gedrevenheid het verschil te maken in je werk;
 • al je talenten te benutten en te helen wat je nog weerhoudt om volledig in je kracht te staan.

Voorwaarden voor deelname:

 • Je hebt relevante ervaring in persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring als manager, (staf)medewerker, trainer of coach.
 • Je bent bereid en in staat om samen met anderen in een diepgaand leer- en onderzoeksproces te participeren.
 • Je bent geïnteresseerd in zingeving en de spirituele aspecten van het bestaan.

Je ontdekt via de psychologie van ReflAction, het werken met intenties, co-creatie en gereedschappen uit Theory U hoe je:

 • gemakkelijker vanuit persoonlijk leiderschap een (voor jou passende) leidersrol binnen je organisatie inneemt;
 • meer grip krijgt op (voorheen) lastige werksituaties, doordat je snapt wat het zo lastig maakte voor jou;
 • plezieriger, met minder moeite en effectiever kunt samenwerken;
 • door meer aanwezig te zijn beter voor jezelf en je eigen behoeften kunt zorgen;
 • sneller echt ja of echt nee kunt zeggen, omdat je beter luistert naar je innerlijk kompas;
 • het mentale, emotionele, spirituele en je ‘fysieke Ik’ optimaal kunt laten samenwerken in het nemen van beslissingen.

Daarbij merk je dat:

 • je zelfvertrouwen enorm toeneemt en je grote stappen zet in zowel je professionele als je persoonlijke ontwikkeling;
 • je sneller ontdekt wat er speelt in de onderstroom en hoe je daar gerichter op intervenieert;
 • je je vanuit meer vrijheid kunt verbinden aan projecten die jouw persoonlijke doelen en ambities voeden;

je zichtbaarder wordt en met minder moeite dingen voor elkaar krijgt.

In deze unieke Werkplaats staat ons eigen bewustzijn en handelen centraal. Dit noemen we ook wel ReflAction. ReflAction vormt een kernbegrip binnen SchoolvoorCoaching en betekent vrij vertaald: waarnemend handelen. ReflAction als een continu proces biedt een uitgelezen kans om uit het vertrouwde, ingesleten spoor van bekende (re)actiepatronen te stappen en vanuit vrijheid te reageren en handelen.

Volgens Otto Scharmer vormt ons bewustzijn de ‘blinde vlek' in leiderschapsontwikkeling. Zijn Theory U-model biedt een praktisch kader om leerprocessen te faciliteren. Innovatie en vernieuwing kunnen ontstaan door te werken vanuit aandacht en intenties. Theory U biedt een vruchtbare focus en zelfs paradigmashift om nieuwe werkwijzen en oplossingen te ontdekken.

De Werkplaats is gebaseerd op een collectief en gelijkwaardig leerproces. Centraal hierin staan onze dagelijkse praktijk, het werken met ons (lichaams)bewustzijn en onze (schaduw)projecties, en het aanleren en verdiepen van concepten en technieken.
In een intensief traject ervaar je in de Werkplaats hoe je jouw persoonlijk leiderschap versterkt door je onderbewuste, je lichaam en je intuïtie serieus te nemen. In het programma werken we van binnen naar buiten, waarin je (lichaams)bewustzijn centraal staat. We starten met het onderzoeken van intrapsychische processen en vertalen deze stap voor stap naar omgevingseffecten en veranderings- en samenwerkingsprocessen. 

Het boek ‘Leiderschap door (zelf)coaching - bewustzijnspsychologie voor managers, adviseurs en coaches’ van Ans Tros vormt de rode draad tijdens de Werkplaats.

We werken met verschillende docenten die elk vanuit een eigen specialisme werken. In afstemming met de groep bekijken we op welk moment in het traject welke docent de groep datgene kan bieden wat nodig is. Samen met een supervisor naar keuze zet je in vijf individuele sessies de puntjes op i. Zo toetsen we praktijk en theorie continu aan elkaar en ontstaat er een groepsproces waarin het omgaan met en hanteren van verschillen en veranderingen de rode draad vormen.

In de Werkplaats wordt volop gebruikgemaakt van het leerproces in de groep. Voor een optimaal rendement is het belangrijk dat de groep qua samenstelling stabiel blijft. Vrijstelling voor bepaalde programmaonderdelen is daarom niet mogelijk.

Deelname start met een kosteloos intakegesprek. Het programma bestaat vervolgens uit een tweedaagse bijeenkomst met overnachting en daarnaast nog zes losse dagen. Alle bijeenkomsten vinden plaats in het midden van het land. Intervisie, opdrachten voor zelfstudie en reflectieverslagen versterken de Werkplaats en in vijf individuele supervisiegesprekken maak je duidelijk en inzichtelijk voor jezelf wat er nou echt toe doet in je werk en leven en hoe je dit integreert in je dagelijks handelen. De doorlooptijd is negen maanden.

We leggen de kern van ons programma graag uit aan de hand van een metafoor. Stel dat jij jezelf als een auto zou symboliseren:

 • Wie zit er aan het stuur? Of heb je meerdere handen die meesturen?
 • Zit je alleen in je auto of heb je je voertuig vol met onbekende bagage en lifters?
 • Hoe goed zorg je voor jouw voertuig? Laat je jouw voertuig geregeld onderhouden?
 • Vul je de tank regelmatig bij en krijgt hij de passende brandstof? Is de bandenspanning op orde? Laat je beschadigingen repareren of rijd je door met krassen en (onzichtbare) problemen in de aandrijving of remmen?
 • Werkt je GPS nog wel en welke bestemming heb je ingetypt? Is dit de kortste route of ben je van je koers geraakt?
 • Bezit je de juiste landkaarten om je bestemming te bereiken?
 • Heb je de metertjes en lampjes op je dashboard in het zicht of negeer je ze? Is jouw voertuig en boordcomputer misschien toe aan een revisie en/of software-update?

De begeleiding is in handen van Ans Tros. Daarnaast zijn onder andere Gideon StijnsHans VeldersJaap VermuëGemma van der Krogt en Marjon te Riele betrokken als gastdocenten en/of supervisoren.

Over Ans Tros

De Werkplaats Innerlijke Leiding is in 2011 opgezet door Ans Tros. In de Werkplaats combineert zij haar eigen ervaring als ondernemer, executive coach en healer binnen SchoolvoorCoaching en VistaNova: "Met behulp van mijn hoogsensitiviteit heb ik via vele opleidingen ontdekt hoe ik de kracht van mijn bewustzijn, intenties en technieken kan benutten in mijn dagelijks leven en werk. Deze inzichten uit de psychologie van ReflAction wil ik graag delen, zodat ook jij kunt gaan ontdekken wat bij je past. Met deze kennis en ervaringen kun je vervolgens al je talenten op de juiste manier inzetten in jouw dagelijks leven en werk.’’


Beschikbaarheid & Locaties

Start: maart 2019
van 21-03-2019 t/m 01-11-2019
Klik hier voor de data en locaties
 Aanmelden >>