Verdiepingstraining
4 sterren - gebaseerd op 1 reacties

Verdiepingstraining

Doorontwikkelen samen met ervaren coaches

Opleidingsinformatie

  • 6 dagdelen
  • € 1.344,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
  • 12 deelnemers


Loop je soms vast tijdens het coachen en weet je niet meer welke interventie je moet plegen? Of gaat het coachen je zo gemakkelijk af dat het bijna saai dreigt te worden? Pleegde je weer censuur of meed je confrontaties? Comfortabel aan het adviseren in plaats van te coachen? Stapte je voor de zoveelste keer in de rol van de verzorgende of kritische ouder? Of zorgde je vooral voor een warm en intiem contact? 

Als je je als ervaren coach samen met collega's verder wilt ontwikkelen, dan is de Verdiepingstraining van SchoolvoorCoaching echt iets voor jou! Bovendien zijn door de NOBCO aan deze training 6 PE-punten toegekend.

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

Trainingskosten: €1.157,00
Verblijfskosten:  €187,00
'Deze opleiding geeft inhoudelijke verdieping aan het coachproces.'
Mieke TolsmaCoach

Als coach ben je je eigen instrument. Zoals je jezelf kent, zo coach je ook de ander. Daarom verdiep je in deze training je zelfinzicht, waardoor je scherper en meer afgestemd op jezelf en de omgeving kunt interveniëren.


Doelgroep

Je bent een ervaren coach, manager of professional die gewend is te reflecteren op zijn werk. Je bent toe aan verdieping en feedback van je vakgenoten. Eerder heb je een opleiding tot coach of supervisor gevolgd. Als je nog niet eerder een training of leergang bij SchoolvoorCoaching hebt gevolgd, doen we eerst een telefonische intake.

Je bereikt echte verdieping in je werk als coach of begeleider en wordt weer geraakt en gevoed in je werk. Je hebt je coachstijl versterkt en je repertoire uitgebreid met technieken om te werken met het onbewuste. Jouw thema's worden op verrassende wijze uitgediept, zodat je met nog meer plezier en vrijheid kunt 'spelen' in de interactie.

De interactie in de groep staat centraal. We oefenen met praktijkvoorbeelden van de deelnemers en passen daarop nieuwe technieken en aanpakken toe. Rode draad tijdens de training is het boek ‘Leiderschap door (zelf)coaching, bewustzijnspsychologie voor managers, adviseurs en coaches’ van Ans Tros.

In het coachvak bestaan een aantal terugkerende thema's die je ook als ervaren coach steeds tegenkomt. Wij gebruiken deze thema's als ingang om je zelfinzicht te vergroten en vervolgens de vertaalslag te maken naar je inzet als professioneel coach:

  • Omgaan met je kwetsbaarheid
  • Omgaan met macht: overdracht en tegenoverdracht
  • Bewustzijn in het hier-en-nu: toelaten wat er is en vanuit de eerste positie interventies doen
  • Breincentraal leren

We werken met systemische opstellingen, psychodrama-opstellingen, mindfulness-oefeningen, voice dialogue, associatieve technieken en één-op-één-oefensituaties.

Een onderdeel van de training is het opfrissen en updaten van methoden en technieken uit de leergang Coaching voor Professionals. Bovendien is er veel ruimte voor het inbrengen van je eigen casuïstiek en leervragen. Mensen die onze aanpak nog niet kennen raden we aan het boek Dynamisch Coachen van Ans Tros vooraf  te lezen.

We werken deels met een vast programma, deels met de inbreng vanuit de groep. Zo sluiten we optimaal aan bij wat jij nodig hebt om je zelfbewustzijn als coach te verdiepen. Het programma bestaat uit een losse startdag, een paar weken later gevolgd door een tweedaagse zonder avondprogramma. Alle opleidingsdagen duren van 9.30 tot 17.15 uur. Omdat de training geen avondprogramma kent, maakt een overnachting geen deel uit van het verblijfsarrangement.

Aan de Verdiepingstraining zijn 6 PE-punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE-punten kunnen NOBCO-coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA-assessmentprocedure ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundatiion, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie vind je op nobco.nl.


Beschikbaarheid & Locaties

Start: november 2017
van 17-11-2017 t/m 01-12-2017
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>