Training Balans in werk en privé

met het lichaam als kompas - Nieuw

Opleidingsinformatie

 • 5 dagdelen
 • € 1.494,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
 • 12 deelnemers


Mensen worden continu uitgedaagd om de balans tussen werk en privé te bewaren. Is die balans verstoord, dan geeft je lichaam eerst subtiele signalen en vervolgens zeer duidelijke wegwijzers. Patronen van langdurige (dis)balans zie je feilloos weerspiegeld in ogen en lichaamshouding. Dat geldt ook voor signalen van acute stress.

Tijdens deze training leer je die signalen tijdig herkennen en transformeren naar gezonde energie. Zo voorkom je dat je uit balans raakt. Je leert de vaak subtiele lichaamssignalen bij jezelf en anderen herkennen en duiden. Fysiek-energetische oefeningen zorgen voor balans, regulatie en simpelweg meer geluk.

Wij zijn blij met de samenwerking met Annet van Laar. Zij is de ontwikkelaar en trainer van dit programma en houdt zich al meer dan 30 jaar intensief bezig met de wijsheid van het lichaam. Annet heeft haar eigen methodiek ontwikkeld en haar standaardwerk “Van binnen weet je alles” is inbegrepen bij deze training.

Buro van Laar vraagt voor deze training bij de NOBCO accreditatiepunten aan. Let wel: een toezegging kan niet worden gedaan, maar ze doen hun best!

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

Trainingskosten: €1.237,00
Verblijfskosten:  €257,00


Doelgroep

Deze training is bedoeld voor alle professionals die benieuwd zijn naar hun eigen werk-privé-balans en meer willen leren over de praktische toepassing van lichaamsinterventies in diagnose en begeleiding. Je bent bijvoorbeeld coach of manager en gewend aan reflectie op je werk. Je bent toe aan verdieping, plezier en een betere balans, zowel in je werk als privé. Eerder heb je een coach- of supervisieopleiding gevolgd.

Je:

 • herkent (dis)balans tussen werk en privé aan de ogen, de lichaamshouding en lichaamsbeweging;
 • bent in staat om de patronen die voor disbalans zorgen bloot te leggen;
 • beschikt over lichaamsgerichte interventies t.b.v. de versterking van balans in werk-privé;
 • versterkt je balans in je lichaam en geest, en in je werk en privé 

Intakegesprek en BodyMindScan©
Je training start met een intakegesprek en BodyMindScan© van ongeveer 75 minuten. Je voert dit gesprek met Annet van Laar. Het gesprek is bedoeld om zicht te krijgen op de gedrags- en energiepatronen die van invloed zijn op de balans tussen werk en privé. Op die manier kun je je leerdoelen voor de training verder aanscherpen. Een afspraak voor het intakegesprek wordt in de aanloop naar de training gemaakt.

Theorie
Tijdens de theorieblokken behandel je de volgende onderwerpen: 

 • De stand van ogen en lichaam ‘lezen’ in relatie tot de werk-privé-balans.
 • Onderzoek van hoe ieders 7 fysieke kwaliteiten (veerkrachtig zijn, ervaringen toelaten, invloeden kunnen verteren, afstemmen op jezelf en anderen, je naar waarheid uitdrukken, kijken wat er werkelijk te zien is en overgeven aan wat er is)  benut worden en het effect daarvan op balans (de methodiek van de 7 fysieke kwaliteiten is een onderdeel van het 7-kwaliteitenpalet©. Zie www.annetvanlaar.nl)  
 • Interventies die een coachee in staat stellen eigen hulpbronnen aan te boren 
 • Toepassing van lichaamsgerichte interventies t.b.v. de versterking van balans in werk-privé

Het boek Van binnen weet je alles – handboek voor lichaamswijsheid vormt het theoretisch vertrekpunt voor de training. Je ontvangt het tijdens het intakegesprek en is bij de prijs inbegrepen.

Praktijk
De theorieblokken wissel je af met fysiek-energetische oefeningen waarin je de theoretische kennis toepast. Dat doe je in twee- of drietallen en zoveel mogelijk buiten in de natuur.

De training bestaat uit twee aaneengesloten dagen, 5 dagdelen. De eerste dag start om 10.00 uur duurt tot 21.30 uur. De tweede dag begint om 8.00 uur en gaat door tot 16.30 uur. Een overnachting maakt deel uit van het verblijfsarrangement.

Annet van Laar (1957): ’Ik breng mensen in contact met hun authentieke kwaliteiten, bezieling en vitaliteit. Daartoe heb ik werkvormen ontwikkeld die de mens zowel fysiek, emotioneel als mentaal inspireren en uitnodigen’.

Annet is registerpsycholoog NIP, GZ-psycholoog, LWP-psycholoog, energetisch psycholoog (Stemerding),erkend supervisor LWP-NIP en coach, hoofdopleider van de opleiding de Psychologie van het Lichaam en auteur.

Annet heeft 35 jaar werkervaring in het geven van training, postdoctorale opleiding, teambuilding, supervisie en coaching. De verworvenheden van haar werkervaring en de uitgangspunten van haar werkwijze staan beschreven in haar handboek voor lichaamswijsheid ‘Van binnen weet je alles’. (2012 Altamira Becht 2e druk) 

Haar streven is mensen en organisaties in contact te brengen met hun authentieke koers en die koers op een lijn te brengen met hun verlangens, visie, communicatie en handelen.

Haar concrete methodieken zijn gestoeld op een integratie van westerse en oosterse denkwijzen. Daartoe volgde zij jarenlang opleidingen in binnen- en buitenland.

Over werken met Annet

 • Fascinerend hoe Annet je leert om informatie uit het lichaam te halen. Deze lichaamswijsheid creëert beweging op vele vlakken! - Mandy Oostlander
 • Waarnemend handelen met je focus op je lijf. Leren de wijsheid van hoofd hart en lichaam te verbinden. - Petra de Bruijn
 • Via de subtiele signalen van je lichaam kom je in contact met je innerlijk weten en kan er iets veranderen. Wanneer je je bewuster bent van je eigen lijf, neemt je effectiviteit in coachgesprekken toe. - Ans Tros

Beschikbaarheid & Locaties

Er zijn momenteel geen trainingen / opleidingen gepland.