Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Succesvol starten als coach

In vier stappen naar jouw ideale klant

Opleidingsinformatie

 • 1 dag
 • € 349,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
 • 8 deelnemers


Je hebt een coachopleiding afgerond en wilt aan de slag als coach. Maar... waarom moeten coachklanten juist bij jou aankloppen?

Tijdens deze workshop werk je één hele dag aan je zakelijke identiteit: wie ben jij als coach, welke klanten passen bij jou en hoe vergroot je jouw netwerk?

In vier stappen ga je aan de slag met je waarden, storytelling, klanten en netwerken:

Door een duidelijke positionering komen de juiste coachklanten naar jou toe. De dag geeft je waardevolle tips en inzichten voor meer omzet en zorgt er voor dat je werk vanuit je kracht. Aan het eind van de dag weet je wat jouw toegevoegde waarde is, welke klanten bij jou passen en ben je een sterk merk met een duidelijk verhaal. 

Alumni van SchoolvoorCoaching kunnen deelnemen tegen een extra aantrekkelijk tarief. Interesse? Neem contact op via svcopleidingen@schoolvoorcoaching.nl.  De workshop vindt plaats in het kantoor van School voor Coaching in Utrecht en duurt van 9.30 uur tot 17.15 uur.

Foto: Gloria van Ewijk

Trainingskosten: €274,00
Verblijfskosten:  €75,00

De workshop is voor iedereen die actief is als coach met/zonder een eigen praktijk. Coachen in een organisatie vraagt ook om jezelf goed te profilerne.

 • Coaches met een eigen coachpraktijk
 • Coaches die actief zijn binnen een organisatie
 • Trainers die actief zijn als freelancers

De workshopdag zelf ga je aan de slag met de manier waarop je je onderscheidt en online zichtbaar maakt: je krijgt zicht op jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten, geeft woorden aan jouw unieke coachingstijl, bouwt aan je merk, oefent je pitch, scherpt je bedrijfsverhaal aan en neemt je (online) branding onder de loep. Daarbij word je geholpen door Gloria van Ewijk MSc MBA, ervaren executive coach en ondernemer met pit. Gloria daagt je uit om meteen in je leerzone te stappen en hierbij je ontwikkelpunten om te zetten in acties, die vervolgens je personal branding weer kunnen versterken.

Na deze workshop weet je hoe je jezelf wilt laten zien en weet je aan jouw coachklanten over te brengen waarom jij uniek bent. Gloria van Ewijk, die deze training verzorgt, zorgt dat personal branding gaat leven voor je en dat het leuk wordt.

 • “Ik zie personal branding als een manier om jezelf te laten zien zoals je echt bent. Als coach wil je aan jouw coachees vertellen waar je voor staat en wat je te bieden hebt, zodat er een ideale match kan ontstaan.”  
 • “Personal branding bevindt zich op het snijvlak van leiderschap (waar je kijkt naar je drijfveren, passie en waarden) en ondernemerschap (waar je aan de slag gaat met netwerken, storytelling en sociale media).”
 • “Personal Branding bestaat uit drie belangrijke ingrediënten, die aan de basis staan van jouw verhaal: "identiteit, zelfreflectie en storytelling.”
 •  “In de groeiende markt vol concurrentie wil je ervoor zorgen dat potentiële klanten jou weten te vinden in plaats van andersom.”
 •  “Een onderdeel van personal branding is het zoeken naar de wijze waarop jij het beste kunt communiceren, zodat je je klanten weet te raken en je je goed aan hen kunt verbinden.”

Personal Branding bestaat, volgens Gloria van Ewijk, uit 3 belangrijke ingrediënten, die aan de basis staan van jouw eigen verhaal: identiteit, zelfreflectie en storytelling.

-Je krijgt zicht op jouw kwaliteiten, ontwikkelpunten, weet jouw unieke coachingsstijl te verwoorden. Kortom: je krijgt een nulmeting op waar jij nu staat en handvatten voor hoe het nog beter kan.

-Samen met jou ontwikkelen we een eigen strategie op basis van jouw eigen verhaal met een duidelijk stappenplan waarin de drie PB ingrediënten leidend zijn. Je leert wat jouw unieke toegevoegde waarde is in de markt én welke coachklanten bij jou passen.

-Je leert jezelf succesvol te presenteren, zowel online als offline. Door de duidelijke positionering van jezelf komen de passende coachklanten naar jou toe.

-Dit traject geeft je waardevolle inzichten over jouw professionele identiteit als coach, jouw unieke marktpropositie, strategieën voor meer opdrachten en zorgt er voor dat je gaat werken vanuit je eigen kracht waarmee je unieke kwaliteiten op de kaart zet. 

We zullen het programma starten met een Personal Branding Scan zodat we direct jouw persoonlijke uitdagingen en ondernemerschapskwaliteiten in kaart brengen.

Het doel van ons programma:

 • Je ontdekt hoe je je zichtbaarheid vergroot en jij je beter kunt onderscheiden in de markt.
 • We kijken naar je ondernemerschapsvaardigheden in je bedrijf of jouw functie in de organisatie.
 • We zorgen dat je klanten jou makkelijker kunnen vinden.

 In de ochtend werk je aan je 'branding':

 • We geven woorden aan jouw unieke stijl als coach en je krijgt zich op professionele identiteit
 • Wij kijken naar jouw persoonlijke waarden, als basis voor jouw merk
 • je krijgt zicht op eigen strategieën en mogelijkheden waarmee je de markt kunt benaderen
 • Je ontwikkelt een professionele pitch, waarmee je jezelf pressenteert in de markt

In de middag werk je aan je online branding:

 • Wie zijn jouw ideale coachklanten?
 • Hoe creëer jij een ambassadeursnetwerk
 • Hoe kun je social media inzetten om jouw boodschap te verspreiden?
 

 

Gloria van Ewijk MSc MBA is een erkend en gedreven coach met een focus op leren door ervaren. In 2011 won ze de FD Career Challenge. De FD Career Challenge is een strijd waarin ambitieuze professionals een executive MBA aan de Nyenrode Business Universiteit konden winnen. Zij heeft in een 1 minuut pitch de MBA gewonnen van 900 andere professionals. Opzij nomineerde haar in 2016 voor de Impact Award voor haar werk met Life Impact Company.

Gloria zorgt dat je in actie komt en inzichten opdoet die er voor zorgen dat jij succesvol wordt. Haar directe, oplossingsgerichte aanpak daagt je gegarandeerd uit om uit je comfortzone te stappen.


Beschikbaarheid & Locaties

Start: oktober 2018
van 04-10-2018 t/m 04-10-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>