SOULCOLLAGE® - Gerda Cuperus - februari

Coach2Meet workshop: Werken met je eigen zielenkaarten

Opleidingsinformatie

  • 1 dagdeel
  • € 67,00 (excl. btw)
  • 12 deelnemers


Ontdek de kunstenaar in jezelf en ontdek wat jouw creatie je te vertellen heeft.

SoulCollage® is een laagdrempelige, creatieve werkvorm waarbij je én de kunstenaar in jezelf (her)ontdekt én bij je eigen wijsheid kunt komen. SoulCollage® is ontwikkeld door psychotherapeute en theologe Seena Frost. Een collage maken is een metafoor voor het ontdekken, verzamelen en herschikken van energiedeeltjes die al zijn gevormd en aanwezig zijn in het universum.

Een nieuwe en persoonlijke creatie wordt gemaakt uit een groot aanbod van afbeeldingen.  Een creatie die alleen door jou zelf geduid kan worden door het ‘lezen’. Niemand anders dan jijzelf geeft een interpretatie van het nieuwe verhaal dat is ontstaan door op intuïtie gekozen en bij elkaar geplakte afbeeldingen.  Op de kaarten ontstaan verschillende aspecten van jouw individuele en unieke ziel. Met schaduw, te weinig of te veel van iets.  In deze workshop beleef  je het plezier van het knippen en plakken, het creëren van een mooi beeld van wat er in jou is, en het vinden van jouw betekenis . In deze workshop ben je heerlijk creatief bezig met knippen en plakken, vanuit een ruim aanbod aan afbeeldingen. Na het creatieve proces ga je in groepjes de kaart ‘lezen’, waarbij je afwisselend de rol van facilitator, lezer en schrijver of getuige aanneemt. Ontdek zelf de kracht van jouw eigen beelden!

SchoolvoorCoaching organiseert geregeld een Coach2meet met interessante thema's om bij te blijven en te netwerken met gelijkgestemden. De workshop start om 13.30 uur in ons pand in Utrecht en duurt tot 16.30 uur. Aansluitend is er een drankje om met elkaar bij te praten.

Trainingskosten: €67,00


Doelgroep
  • Iedereen die zin heeft om de kunstenaar in zichzelf te (her)ontdekken (ook als je denkt dat die er niet is) en die nieuwsgierig is naar wat jouw collage jou te vertellen heeft;
  • Iedere coach of begeleider die het aandurft het proces echt bij de ander te laten.

Je neemt hoe dan ook één of meerdere kaarten mee die jij gemaakt hebt. Je neemt de ervaring mee van het proces van in de kaart stappen en van daaruit vertellen. Je ervaart waarschijnlijk de kracht die jouw beelden hebben, van het zichtbare, van de schaduw.

In jouw coachingspraktijk mag je de naam SoulCollage® pas toepassen na een meerdaagse training. Je kunt natuurlijk wel beelden en collages inzetten in je coaching. Jouw eigen ervaring kun je vertalen naar jouw praktijk. Wellicht ben je enthousiast en wilt er meer mee gaan doen.

SoulCollage® moet je vooral ervaren. Na een introductie gaan we aan het werk. Ik zorg voor een ruim aanbod van afbeeldingen. Van mensen, dieren, dingen, natuur, zo uiteenlopend mogelijk. Je zoekt tussen de afbeeldingen zo intuïtief mogelijk. Het is soms of de afbeeldingen jou ‘roepen’. In deze fase is het fijn als je het denken uit kunt schakelen, niet nu alvast op zoek naar betekenis, gewoon laten gebeuren wat er gebeurt als je kijkt wat je aanspreekt, of juist niet maar toch er wil zijn. Scheuren, heel precies knippen of snijden, groffe delen knippen; kom in de flow van het knippen en plakken. Ik vraag de groep in stilte te werken zodat je ook echt met jezelf bezig bent. Daarna doe je het  “ik ben degene die…” proces waarbij je als het ware vanuit de kaart gaat kijken wat deze te vertellen heeft.

SoulCollage® is een middel dat ik steeds vaker in wil passen in mijn werk als coach, als gewichtsconsulent, als teamcoach. Ik werk voornamelijk met en bij sociale gebiedsteams, als teamcoach, individuele coach, mentor. Steeds meer ontdek ik dat ik op mijn best ben als ik creatief kan zijn, in het vinden van werkvormen, ontwerpen van een teamcoach programma dat echt ergens over gaat,  in het omdenken, werken vanuit de bedoeling, heel concreet door iets moois te maken. Mijn insteek is een positieve, wat werkt, hoe kan er wat ontstaan. Hoe kan er licht op  dat wat in de schaduw staat. Ook kaarten die me aanvankelijk afschrikken blijken een boodschap te hebben waar ik van groei, die me wijzer maken, die me doen beseffen dat wat eerst angstig lijkt te zijn ook een andere kant heeft. 

Ik ervaar mezelf als staand op een soort lijn tussen enerzijds nuchter en aards en anderzijds spiritueel. Uiteindelijk ben ik beide.


Beschikbaarheid & Locaties

Start: februari 2018
van 13-02-2018 t/m 13-02-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>