Coachtechnieken 1-op-1
4 sterren - gebaseerd op 29 reacties
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

Coachtechnieken 1-op-1

Effectiever communiceren door reflectie

Opleidingsinformatie

 • 8 aaneengesloten dagdelen
 • € 1.807,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
 • 12 deelnemers


Hoe help je anderen zelf antwoorden op hun dilemma's, problemen of vragen te vinden? Als je weerstand ervaart in een gesprek, hoe ga je dan om met je eigen emoties en die van anderen? En wat zijn de succesfactoren voor een coachende gespreksstijl?

Met behulp van de coachtechnieken voor 1-op-1-gesprekken breng je je gesprekspartner in beweging en ontdek je jouw eigen stijl. Dat heeft direct effect. Je merkt snel hoe je in je dagelijkse werk met meer rust en plezier effectieve (coach)gesprekken voert.

Deze training is ook te volgen in losse dagen zonder overnachting. Lees meer over de dagopleiding Coachtechnieken 1-op-1.

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

Trainingskosten: €1.360,00
Verblijfskosten:  €447,00
'Ik kan nu onderzoekend, coachend gesprekken voeren en heb weer naar mijn eigen ijsberg leren kijken.'
Cocky van Splunter-Abbink - Afdelingsleider kliniek

Je leert vanuit verschillende invalshoeken kijken naar de gesprekken die je voert. Dat vergroot je bewustzijn over het effect van jouw gedrag op anderen. Je ervaart het effect van het toepassen van coachtechnieken in gesprekken en kunt emoties beter hanteren. Je werkt effectiever en gemakkelijker samen en geeft resultaatgerichte feedback. 


Doelgroep

Je bent leidinggevende, intern of extern adviseur, trainer, projectleider, stafmedewerker of hebt een vergelijkbare rol als professional. Je wilt meer over jezelf in de interactie met collega's leren en daarvoor coachtechnieken toepassen. Je werk- en denkvermogen zijn op hbo- of w.o.-niveau.

Schoolleiders primair onderwijs

De ‘Training Coachtechnieken 1-op-1’ is opgenomen als bron voor informeel leren bij het professionaliseringsthema ‘Persoonlijk Leiderschap’ en bij het professionaliseringsthema ‘Leidinggeven aan verandering’ van het Schoolleidersregister PO. Dit houdt in dat de ‘Training Coachtechnieken 1-op-1’ (gedeeltelijk) aansluit bij de genoemde thema’s en onderdeel kan uitmaken van uw ontwikkeling op dit thema via informeel leren.  

Mensen die de training Coachtechnieken 1-op-1 hebben afgerond schrijven onder andere:

"Ik ben mij bewuster van mijn eigen houding, kan beter achteroverzitten en anderen aan het werk zetten. Hierdoor voel ik me rustiger en houd ik meer energie over. Het aantal aapjes is aanzienlijk afgenomen, zowel op mijn werk als in mijn privéleven!" en "Ik merk dat ik meer bij de ander leg, meer aandacht voor het proces heb en dit benoem. Ik probeer de ander tot inzichten te laten komen, het niet meer voor de andere invullen."

De training beoogt het volgende:

 • Je kunt coachtechnieken inzetten in 1-op-1-gesprekken.
 • Je hebt zicht op je eigen gespreksstijl en het effect daarvan in coaching.
 • Je bent je bewust van je valkuilen en die van anderen. Je kunt deze effectief gebruiken.
 • Je bent beter in staat om te confronteren en zowel positieve als negatieve feedback te geven en te ontvangen.
 • Je kunt emoties beter hanteren.
 • Je coaching op competenties is doeltreffender.
 • Je kunt afstand nemen en je eigen gedrag beschouwen.
 

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van SchoolvoorCoaching.

In deze training werk je met praktijksituaties van de deelnemers. Je brengt enkele (gespreks)situaties uit je eigen werk in. Je oefent met coachen en wordt zelf gecoacht. Een belangrijk deel van het leerproces is het onderzoeken van je gedrag en opvattingen bij het coachen. Je leert om de lichaamstaal van de ander te benutten, en je eigen non-verbale signalen en emoties te herkennen en in te zetten. Door zelf te ervaren leer je de technieken toepassen in je werkomgeving om daar organisatie- en functiedoelstellingen te realiseren en een prettige samenwerking te creëren. Samen met de andere deelnemers breng je de basisprincipes van het systeemdenken in praktijk. Je neemt geregeld samen met anderen jouw leerproces en de resultaten onder de loep, zodat je na deze training bewust aan de slag gaat met wat je geleerd hebt.

Als voorbereiding op de training vul je een leerdoelformulier in. Dit wordt je ongeveer twee weken voor de start per e-mail opgestuurd. Op dit formulier breng je in kaart welke ervaring je al met coachende gespreksvoering hebt opgedaan en waar je tijdens deze training aan wilt gaan werken. Verder zijn er geen huiswerkopdrachten.

Tijdens de training wordt volop gebruik gemaakt van het leerproces in de groep. Voor een optimaal rendement is het belangrijk dat de groep qua samenstelling zoveel mogelijk dezelfde blijft. Vrijstelling voor bepaalde programma-onderdelen is daarom niet mogelijk.

De training bestaat uit een blok van drie aaneengesloten dagen met tweemaal een avondprogramma. In totaal omvat de training acht dagdelen. In het programma komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • De basisprincipes van het systeemdenken en de psychologie van Jung.
 • De vier succesfactoren van coaching.
 • De Cirkel van Acht: bij jezelf en de ander herkennen van eigenaarschap en slachtoffergedrag.
 • De drie posities en het interventiemodel: de gecoachte in beweging krijgen door vanuit verschillende posities te interveniëren en te reageren op verbale en non-verbale signalen.
 • De Gouden Driehoek: je intuïtie en het hier-en-nu inzetten.
 • Feedback op gedrag geven en ontvangen.
 • Jouw coachstijl en het effect daarvan op je gesprekspartner

Beschikbaarheid & Locaties

Start: oktober 2018
van 08-10-2018 t/m 10-10-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>
Start: december 2018
van 12-12-2018 t/m 14-12-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>