Van werknemer naar ondernemer - Leni Minderhoud

Coach2Meet workshop: ‘Stap van werknemer naar ondernemer is een mentale sprong’

Opleidingsinformatie

  • € 91,50 (excl. btw)


Steeds meer professionals zetten de stap van loondienst naar een eigen bedrijf. Soms noodgedwongen, vaak vanuit een verlangen om het ondernemerschap te ontdekken of om te ontsnappen aan een gebrek aan autonomie en uitdaging in een vaste baan. Vaak weten ze niet goed waar ze aan beginnen. Vooral na een lang dienstverband in loondienst blijkt ondernemen een andere mentaliteit te vragen.

Ook coaches en freelancers voelen weerstand om volledig voor het ondernemerschap te gaan. Ondernemen vraagt immers een heel andere mindset en dat is een reuzensprong.

In de workshop Van werknemer naar ondernemer maak je kennis met de winnaarsformule voor vrij ondernemen.  Ondernemen is een spannende stap, die gepaard gaat met angst, onzekerheid en vooroordelen over wat ondernemen eigenlijk is. Sommigen zien zo veel beren op de weg dat ze er maar niet aan beginnen.  Vooral het nemen van risico’s blijkt een lastige hindernis. Maar als je ontdekt dat ondernemen misschien wel meer zekerheid en voldoening biedt dan een baan in loondienst, blijkt ondernemen leuk, leerzaam, zingevend en uitdagend.

Na het bespreken en omarmen van de beren op de weg gaan we aan de slag met de formule  en de elementen:

  • mindset
  • betekenisvol werken
  • 4 P’s van ondernemen
  • het leren van ondernemersvaardigheden

SchoolvoorCoaching organiseert geregeld een Coach2meet met interessante thema's om bij te blijven en te netwerken met gelijkgestemden. De workshop start om 13.30 uur in ons pand in Utrecht en duurt tot 16.30 uur.

Je ontvangt het boek 'Van werknemer naar ondernemer' in deze Coach2Meet.

Trainingskosten: €91,50


Doelgroep

Voor ervaren professionals die worstelen in hun baan of die op een doodlopend spoor zitten. Voor diegene die verlangen naar werken in eigen regie en  eigen ondernemerschap willen ontdekken maar nog weerstand voelen of veel beren op de weg zien. Ook voor freelancers en zzp’ers die hun ondernemende vaardigheden willen verbeteren of nog met één been werknemer zijn. En bovendien voor coaches die in loopbaanbegeleiding met hun klanten het alternatief van eigen ondernemerschap willen bespreken.

Aan het einde van de workshop heb je zicht op  jouw beren op de weg naar ondernemerschap en hoe je ze te lijf kunt gaan. Je ziet dat het mythes zijn, die jouw weerhouden om stappen te zetten. Je kent de ondernemersformule, de elementen ervan en je weet welke stappen je gaat zetten om een vrije ondernemer of een ondernemende werknemer te worden. En bovenal ken je nu de oneindige mogelijkheden en oplossingen in ondernemerschap en is je eigen creativiteit daarvoor aangewakkerd. Je hebt een lijst met acties die je morgen al kunt gaan uitvoeren.

De workshop is interactief. Leni benoemt samen met de deelnemers de beren op de weg en neemt je stap voor stap mee in de winnaarsformule voor vrij ondernemen. We voeren een aantal opdrachten uit, individueel en in groepjes.

Leni Minderhoud is zelfstandig sparringpartner, business- en loopbaancoach voor ervaren professionals. In 2009 besloot ze tot een dubbele carrièreswitch na  een 25-jarige loopbaan in diverse financiële functies bij Shell, Delta Lloyd en APG. Omdat ze zelf heeft ervaren wat eigen ondernemerschap je oplevert aan persoonlijke ontwikkeling en vervulling in de latere carrière, is het haar missie om ervaren professionals te begeleiden en te inspireren naar een bewuste keuze voor een carrièreswitch.  Zij heeft inmiddels honderden cliënten begeleid in het vinden van een nieuwe richting, al dan niet in eigen ondernemerschap. Leni is een Noloc Erkend Loopbaanprofessional.

Op basis van de methodiek van haar boek biedt zij individuele coachtrajecten en trainingen over ondernemerschap aan particulieren, groepen én bedrijven.

Daarnaast geeft zij trainingen LinkedIn voor werkzoekenden, zzp’ers, freelancers, zelfstandige ondernemers, netwerkorganisaties en bedrijven.  Dit kan ook een individuele  of incompany-training zijn. Ze geeft lezingen en inspiratiesessies over (startend) ondernemerschap en bedrijfsideeën.

Meer informatie:

www.45plusondernemer.nl

www.linkedin.com/in/leniminderhoud/


Beschikbaarheid & Locaties

Start: november 2017
van 16-11-2017 t/m 16-11-2017
Klik hier voor de data en locaties
Gestart