Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement. Akkoord

De bouw-aan-je-droom-maand

Van dromen naar daden!

Opleidingsinformatie

 • 3 dagen
 • € 899,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)
 • 12 deelnemers

Wil je nu eindelijk werk maken van jouw droom? Wil je aan de slag om een nieuw concept te ontwikkelen en in de wereld te zetten? Geef je start een boost en doe mee aan de Bouw-aan-je-droom-maand.

Gedurende een maand werk jij samen met het team van de School voor Wereldverbeteraars aan jouw droom. We gaan vanaf het begin meteen praktisch aan de slag met jouw droom om ervoor te zorgen dat jij een ijzersterk geïnspireerd verhaal kunt vertellen over je droom in samenhang met een doordacht plan. Want daar gaan mensen op aanhaken! Vanuit het inspireren van anderen, ontwikkel je een netwerk.

Je ontwikkelt vervolgens vanuit jouw oerverhaal een aansprekende, passende concrete vorm, dienst of product om je droom in de wereld te zetten. En je maakt een strak actieplan hoe je verder kunt na de Bouw-aan-je-droommaand. Hiervoor biedt de Community van School voor Wereldverbeteraars volop mogelijkheden, waarmee jij verder aan je droom kunt bouwen.

Je ontvangt het Handboek voor Wereldverbeteraars van Juul Martin. Grondlegger Juul Martin bouwde de afgelopen tien jaar een huis zonder geld, startte een winkel waar je alleen kunt delen en zette wereldwijd mensen in beweging om elkaar te helpen en te ondernemen. Hij destilleerde de kernelementen uit al die creatieprocessen en bracht ze bijeen in het Handboek.

Tijdsinvestering:

 • 3 hele dagen (6 dagdelen) van 9.30-18.00 uur.
 • Je gaat 2 uur in gesprek met een mentor.
 • Tussen de opleidingsdagen in doe je wat je te doen staat.

Meld je je voor 1 november aan, dan is in plaats van een totale investering van €977 de investering als volgt:

Trainingskosten:    €712,00 (excl. btw)
Verblijfskosten:      €187,00 (excl. btw)
Totale investering: €899,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)

De Bouw-aan-je-droom-maand is geschikt voor iedereen die het de hoogste tijd vindt om zijn of haar droom te gaan concretiseren:

 • een droom professioneel willen waarmaken (en dan ook écht);
 • tijd en ruimte hebben om te investeren in een nieuw avontuur;
 • samen met anderen de wereld om zich heen willen inspireren en verbeteren.

Jij ontwikkelt zelf, met  begeleiding en coaching door het team van de School voor Wereldverbeteraars: 

 • een ijzersterk verhaal dat anderen inspireert om bij te dragen aan het realiseren van jouw droom;
 • vernieuwende, verfrissende manieren van ondernemen door het team van ‘dwarsdenkers’ wat je om je heen hebt;
 • een dienst, product of andere vorm, waarmee je je droom een stevig fundament geeft;
 • strategieën om je droom te realiseren, omdat je experimenteert en elke dag leert over je zelf en door te doen (samen met anderen);
 • een goed in elkaar getimmerd actieplan in de vorm van taken, namen en rugnummers, waar jij op voort kunt bouwen;
 • een netwerk om je heen, waar je van op aan kan en écht wat aan hebt.

Tijdens dit opleidingstraject:

 • Ontwikkel je een persoonlijke strategie, waarmee je jouw droom omvormt naar een inspirerend verhaal, waarop  anderen kunnen aanhaken om je droom in de wereld te zetten;
 • Leer je vervolgens te experimenteren en krijg je inzicht op welke manieren én met welke bijpassende vorm, product of dienst je je droom kunt funderen, zodat je een effectieve aanpak ontwikkeld;
 • Zet je je effectieve aanpak om in een overzichtelijk actieplan, waarmee je jouw droom uitvoerbaar maakt.

Na dit opleidingstraject:

Na het bouwen aan je droommaand, ga je energiek op pad met je actieplan op zak. Je bent echt niet te stoppen! Uiteraard ben je natuurlijk nog niet klaar en kun je best nog wat hulp gebruiken. Daarom ben je, als je hebt deelgenomen aan deze maand, een half jaar lang gratis lid van de Community van School voor Wereldverbeteraars en kun je om hulp en tips komen vragen tijdens de Drop-in dagen.

Week 1, dag 1: Focus op je verhaal

Wat wil je veranderen of verbeteren aan de wereld? En hoe ziet het er uit als het gelukt is? En wat inspireert jou daartoe?

Dit en nog veel meer vragen en oefeningen helpen je bij het ‘onstopbaar’ op pad gaan en blijven en bij het verwoorden en vertellen van je droom. 

Week 2, dag 2: Focus op je vorm

Iedere droom heeft het nodig om concreet te worden, om echt te bestaan. Anders blijft het een droom.
Met welke vorm, product of dienst komt jouw droom dichterbij? En past bij jouw verhaal? Wat kun je maken, bouwen of doen dat helpt in het verbeteren van de wereld? Daar gaan we deze dag op focussen.

Week 3:
Focus op je netwerk

Je hebt deze week een goed gesprek met iemand van School voor Wereldverbeteraars, of een kanjer uit onze community of netwerk. We zoeken voor jou net die persoon, die jou vermoedelijk het beste verder kan helpen op met waar je op dat moment staat. Je gaat met deze collega in gesprek en komt tot acties. Daarnaast krijg je een custom opdracht mee, die informatie oplevert voor jouw actieplan.

Week 4, dag 3
: Focus op het vervolg

Jouw concrete vorm, product of dienst heeft veel werk, kennis en ideeën nodig om tot wasdom te komen. Vandaag maken we van jouw vorm een soort enorme to-do lijst, inclusief bakken met tips en netwerkingangen om verder te komen. De wereld gaat jou verder helpen, zoals jij ook de wereld verder helpt. Aan het eind van de dag heb je een effectief actieplan in handen en weet je wat jou te doen staat.

De afgelopen tien jaar realiseerde Juul Martin tal van tot de verbeelding sprekende initiatieven. Hij bouwde een huis zonder geld, had een winkel waar je alleen kon delen en introduceerde de deelbon in meer dan tien landen. Als dwarsdenker en ondernemer wil hij nu zo veel mogelijk mensen op weg helpen hun eigen dromen waar te maken.

Juul geeft lezingen over zijn reizen, creatieprocessen, dwarsdenken, duurzaam samenwerken en netwerken en maakstormt met hele zalen. Hij ontwapent waar nodig, waar mensen zich willen verbinden aan elkaar: jasje uit, mensje aan. www.juulmartin.nl, www.deelwinkel.com en www.schoolvoorwereldverbeteraars.nl. Juul is tevens auteur van het Handboek voor Wereldverbeteraars dat op 22 september verschijnt.

 


Beschikbaarheid & Locaties

Start: november 2018
van 20-11-2018 t/m 11-12-2018
Klik hier voor de data en locaties
Aanmelden >>