SvC Magazine 2017/2018

Bestel het hier!

Liesbeth Schöningh:
"Om ROC A12 te redden, moesten we andersom gaan denken."

Het ROC A12 in Gelderland liep steeds slechter. Het tij keerde doordat twee bestuurders het lef hadden om radicaal andersom te gaan denken en werken. Liesbeth Schöningh en haar collega Toine Schinkel schreven er het boek ‘Andersom organiseren’ over. Liesbeth: "Ik heb het niet over zelfsturing, want dat zijn 28 niet-verbonden teams en wij blijven één ROC. Het gaat om eigenaarschap, professionaliteit en doelgerichtheid."Rinno Heidstra:
"Ik wil geen ziekte bestrijden, maar gezondheid herstellen!"

“Alles begon toen ik zelf klachten kreeg: allergieën, astma, CVS etc. rond mijn 27ste. Ook mijn kinderen kregen allerhande ‘vage’ ziekten. Dé oplossing die we aangereikt kregen, waren medicijnen. Dat wilde ik niet, maar wat dan wel? Zo begon mijn zoektocht. Ik wilde weten: hoe word en blijf je gezond? Ik ontdekte dat het op zich heel eenvoudig is. Doe normaal, eet wat natuurlijk is, en vermijd idiote stresssituaties.Lenette Schuijt:
"Professionele ongehoorzaamheid uitlokken..."

Lenette Schuijt is een bevlogen spreker over veranderingen in de maatschappij en in organisaties. Ze schreef er ook vijftien boeken over. In haar laatste boek ‘Wat bezielt ons?’ laat ze zien hoe het vooruitgangsdenken ons vasthoudt in oude structuren, en hoe we door andere manieren van denken onze stijl van leven en werken kunnen omvormen. Kort gezegd: minder regels, meer gezond verstand.Marc Gnodde:
"Onze droom is ieders talenten tot bloei te laten komen."

In zeven jaar tijd heeft VistaNova onder leiding van directeur Marc Gnodde een plek veroverd in de top-drie van loopbaancoachopleidingen in Nederland. Geen gek resultaat voor een gedragsbioloog die het coachen heeft omarmd. "Als groei je doel is, zet je jezelf klem. Het belangrijkste is dat er plek voor ons is in de markt, dat we kwaliteit bieden, een gezond bedrijf hebben en een goede sfeer met het team."Ans Tros:
"ReflAction: de sleutel voor je Next Step"

"Voor ReflAction is ongekaderd luisteren en waarnemen nodig. Je bent alert op verschillen. Iets is informatie als het afwijkt van je verwachtingen. Je eigen waarneming of ‘voorgeprogrammeerde’ verwachtingen geven je waardevolle informatie over ‘verschillen’. Je ‘fysieke ik’ is daarbij je belangrijkste instrument. Je registreert bijvoorbeeld dat een beschuldigende toon of non-verbale reactie je een ongemakkelijk gevoel bezorgt."