Interviews

De luie manager

De luie manager
Organisatiesocioloog, certified coach en trainer Manu Busschots zingt de lof van de luiheid. Een luie manager laat de brandjes door anderen blussen en krijgt daardoor ruimte om verder vooruit te kijken. Fijn voor zijn medewerkers, het bedrijf en hemzelf. Maar hoe krijg je die harde werkers zover om hun allergie op luiheid te laten varen? Dat is het onderwerp van Manu’s Coach2meet op 3 november 2015.

Door Caroline LinssenDe dynamiek van in- en uitsluiting herkennen

De dynamiek van in- en uitsluiting herkennen
Uit angst voor het onbekende be- en veroordelen we anderen, bewust of onbewust. Die mechanismen van in- en uitsluiting zijn het speciale thema van Shielta Ramautarsing. Zij is trainer en werkt op het snijvlak van coaching en counseling. In haar Coach2meet op 8 april ervaar je zelf hoe uitsluiting werkt, en hoe je anderen én jezelf open tegemoet kan treden vanuit empathie.

Tekst: Caroline LinssenDe CoachCombinatie, het veilige thuisbasisgevoel van een goed team

De CoachCombinatie, het veilige thuisbasisgevoel van een goed team
De leergang Coaching voor Professionals, jaargang 2011, leverde vier erkende ST!R-coaches op die als leerteam besloten ook na de opleiding contact te houden. Gerrit Knol (56), Hanneke Toemen (57), Willy Kempen–Van Veen (55) en Rutger Beekelaar (49) richtten samen de CoachCombinatie op. Gerrit en Hanneke vertellen het verhaal van dit losse, maar zeker niet vrijblijvende collectief.<< < | 01 02 03 04 05 | > >>