Interviews

Systemisch speedcoachen

Systemisch speedcoachen
Zelfstandig opleider en internationaal trainer Anton de Kroon werkt gelieerd aan het Bert Hellinger Instituut Nederland, kenniscentrum voor systemisch werk en opstellingen. In zijn Coach2meet wil hij overbrengen hoe je door een andere manier van vragen stellen een coachee veel sneller inzicht kan geven in de kern van het probleem. Zonder te oordelen, door in te sluiten en ‘ja’ te zeggen.

Door Caroline LinssenIrrationele processen in teams en organisaties

Irrationele processen in teams en organisaties
Voor fans van SchoolvoorCoaching is Jobbeke de Jong (psycholoog, teamcoach en opleider) een bekende naam. Samen met Mark Bouman heeft ze zich verdiept in irrationele processen in teams en organisaties. Jobbeke: "Als er bijvoorbeeld ruis en gedoe in de onderlinge communicatie is, wordt er vaak een feedbacktraining gegeven. Meestal verandert dat niets want mensen weten best wel hoe ze feedback moeten geven. Waaróm ze dat niet doen zit hem bijvoorbeeld in een gebrek aan veiligheid. Je kan beter systemisch kijken.''

Door Caroline LinssenSystemisch wijzer (in een snelkookpan)

Systemisch wijzer (in een snelkookpan)
Hoe vertaal je systemisch werken naar de werkvloer? Trainer, coach en opleider Leanne Steeghs en organisatieadviseur Siets Bakker schreven daarover het praktische handboek 'Systemisch wijzer'. In de Coach2meet van 15 november verken je samen met Leanne de oerkrachten in de onderstroom van organisaties. Boor je eigen bron van systemische kennis aan!

Door Caroline Linssen
<< < | 01 02 03 04 05 | > >>