SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Wat maakt ons uniek?

Wat maakt SchoolvoorCoaching uniek?

Wat onderscheidt SchoolvoorCoaching van andere aanbieders? En hoe gaan we te werk?
We zetten het voor je op een rij!

1. Jezelf leren inzetten als belangrijkste instrument

Je leert bij SchoolvoorCoaching niet blind varen op een methodiek, maar juist jezelf inzetten. Wij geloven dat je alles al in je hebt. Uiteindelijk ben jij het belangrijkste instrument binnen jouw coaching en onze opleidingen draaien dan ook om het (diepgaand) ontwikkelen van dit instrument. Zo word je opgeleid tot een authentieke coach.

Wanneer je jezelf goed kent, word je je steeds bewuster van je eigen waarnemingen. Je leert herkennen wat van jou is, wat van de ander en wat (mogelijk) van jullie samen. Wanneer je vervolgens je eigen waarnemingen leert inzetten als interventie, heb je eigenlijk nooit meer een model nodig. - Wat niet wegneemt dat we je er toch een paar meegeven. ;-) De modellen vormen dan een basis, jouw begeleiding maakt het verschil.


2. Altijd een vaste senior trainer

SchoolvoorCoaching werkt met zeer ervaren trainers. Experts op hun vakgebied. Coachen is een ambacht waarin kwaliteit en kunde het verschil maken - en onze trainers gaan je hierin voor. Bij al onze opleidingen heb je tijdens de gehele opleiding één vaste trainer.


3. Ervaringsgericht leren

20% theorie, 80% praktijk - en al onze opleidingen vinden fysiek plaats. Na een stuk theorie ga je tijdens een opleidingsdag direct aan de slag en oefenen, vlieguren maken. Door veel te oefenen raak je vertrouwd met het voeren van wezenlijke, soms spannende gesprekken. Je ontwikkelt lef, durft naar de spanning toe te bewegen en weet interventies te doen die echt het verschil maken.

 

4. Groepen van max. 12 deelnemers

Van en met elkaar leren vormt een belangrijk onderdeel van onze opleidingen. Om kwaliteit en persoonlijke aandacht te garanderen, hanteren we bij SchoolvoorCoaching hierbij een maximum van twaalf deelnemers. Zo is er voldoende aandacht voor jou als individu, maar benut je ook de wijsheid, interactie en ontwikkeling van de groep. Je werkt tijdens onze opleidingen met één vaste groep, zo kan je samen groeien.


5. Persoonlijke ontwikkeling & bewustwording staan voorop

Bij SchoolvoorCoaching geloven we dat persoonlijke ontwikkeling voorafgaat aan professionele groei. Zeker als coach. Hoe bewuster jij je bent van je eigen triggers, oordelen, aannames en automatismen - hoe zuiverder je kan coachen.

Van deze bewustwording zal je op vele gebieden in je leven profijt hebben. Je wordt vrijer en daarmee effectiever in de gesprekken die je voert, je gaat begeleiden met steeds minder ruis en je zal ervaren dat je veel energie overhoudt.


6. Coachen met hoofd, hart en lijf

Bij SchoolvoorCoaching leer je rationele, mentale, fysieke en energetische waarnemingen inbrengen. Je leert coachen met ‘heel je hebben en houwen’, met hoofd, hart en lijf.