SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Waarom SchoolvoorCoaching?

Waarin verschillen wij van andere instituten?

Wij geloven niet in een eclectische aanpak. Het systeemdenken, systemische kennis, het onbewuste en het lichaam staan centraal in het leren coachen.

De nadruk ligt bij ons op 70% oefenen en de rest is reflecteren en werken met de theorie. Het effect is dat je na afloop precies weet waar jij staat in je vakmanschap en ontwikkeling als coach of teamcoach.

Leren coachen vraagt om investering in je persoonlijke ontwikkeling; in onze leergangen daagt de groep en de trainer je uit om te blijven leren.

Je leert jezelf als instrument in te zetten in plaats van methoden of protocollen te volgen. Zo leer je vertrouwen op je eigen waarnemingen en intuïtieve ingevingen.

We bieden:

  • Een team van zeer ervaren senior trainers, die een veilige bedding bieden om - samen met je groep - het beste uit jezelf te halen.
  • Ervaringsgerichte opleidingen. Zo leer je op alle lagen (hoofd, hart en lijf) en ontdek je hoe effectief onze visie op coaching in de praktijk is.
  • Trainers die in alle opleidingen de principes van systeemdenken en teamcoaching toepassen. Dit zorgt ervoor dat het een lerende groep wordt waarin je je werkelijk gezien en gesteund voelt in je ontwikkeling tot coach. Daarom werken we ook met een vaste trainer en vaste groepen van maximaal 12 mensen.
  • Een gedegen theoretische basis via de ReflActionpsychologie en ReflAction als vaardigheid.
  • 25 jaar ervaring en focus op kwaliteit.

ReflAction

Ons leidend motief is ReflAction: reflecteren op je eigen handelen, vertrouwen op je intuïtie en gevoelens en die in het hier-en-nu omzetten in actie. Wij geloven dat deze houding bijdraagt aan een beter functionerende wereld. Door oprecht te durven kijken naar je eigen aandeel in communicatie en het effect daarvan, en door open te zijn over wat jij voelt en ervaart in het contact met anderen, herken je potentiële verschillen en los je ze veel sneller op. Bovendien versterk je je zelfkennis en persoonlijke groei en kun je het gedrag van anderen veel beter voorspellen, coachen of beïnvloeden in je dagelijks leven. Daar doen we het voor! Dit klinkt misschien hoogdravend, maar wij zijn dan ook niet van de kunstjes en de gemakkelijke aanpak. Durf ons aan en doe mee. Maak jezelf steviger en jouw coachees ook!

Lees meer over onze visie op de psychologie van coaching die ten grondslag ligt aan ReflAction. Doe mee aan onze Next Step Workshop en ervaar of wij bij jou passen. Je ontvangt een persoonlijk advies over jouw ‘next step’. Zo kom je tot een passende persoonlijke leerroute. We bieden overigens ook een ReflAction Workshop en een Training ReflAction aan; deze kun je volgen voor je persoonlijke ontwikkeling of om je optimaal voor te bereiden op het leren coachen.

Als alumnus kan je ook deelnemen aan de Verdiepingsdag voor Alumni om te kennis te maken met het ReflAction-transformatiemodel. De Werkplaats ReflAction voor Coaches is voor ervaren coaches en trainers die willen leren werken en begeleiden op alle lagen met onze nieuwste modellen.